maanantai 12. joulukuuta 2011

Tahna munakoisosta ja paahdetuista vihanneksista

Bongasin täkäläisestä blogista herkulliselta kuulostavan tahnan,jonka valmistin,pienin muutoksin. 
Tahna munakoisosta ja paahdetuista vihanneksista

  • 2 munakoisoa (käytin täkäläistä heirloom-munakoisoa,joka oli tosi suuri,ja melkein vastasi 2 tavallista munakoisoa)
  • 1 sipuli,paloiteltu suuriksi paloiksi
  • 2 punaista paprikaa paloiteltuna
  • 1-2 tomaattia halkaistuna
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ruususuolaa,mustapippuria
  • muutama rkl hyvää oliiviöljyä

Halkaise munakoisot ja sivele niiden pinta öljyllä.Asettele paloitellut vihannekset päälle (tai erikseen) ja valele nekin öljyllä. Paahda uunissa 200 C-asteessa noin puolisen tuntia.Laita paprikapalat hikoilemaan joko suljettuun astiaan tai muovipussiin,jonka jälkeen kuoret irtoavat niistä helposti. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen;lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.Hyvää oli ja koska olin laittanut tahnaa reilusti,lisäsin osaan tahinia ,ja sepä vasta hyvää olikin:)


Mansikka-aika alkoi täällä jo joku aika sitten,mutta vasta tänään ostin ensimmäisen rasialliseni.Ovat näin sesongin alussa vielä aika kalliita. Nämä olivat todella suuria,kiinteitä ja kauniita,ja kuvittelin maunkin olevan aika olematon,sillä joskus sattuu sellaisia mansikoita.Nämä olivat kuitenkin todella makeita ja hyviä ja rasia(hieman yli ½ kiloa) väheni aika nopeasti....
Pari päivää ennen joulua täällä alkaa Hanukka,valon juhla.Siihen liittyvät oleellisesti munkit,ja kuten joka vuosi,myös tänä vuonna leipomot yrittävät parhaansa luodessaan vuotuista munkkikokoelmaansa... Kuvassa näkyvät ainakin vodka double espressso-munkki (valkosuklaaganache vodkalla ja tuplaspessolla sisäpuolella)chocolata bianco-munkki,pistaasisuklaamunkki,joitakin mainitakseni,ja siinä oli vain osa.Onneksi en ole lainkaan munkkien ystävä!
Luomumarketissa oli viime perjaintaina tuoretta kurkumaa.Näyttää aika lailla inkivääriltä paitsi että on keltaista. Kurkumalla on paljon terveydellisiä vaikutuksia.

29 kommenttia:

  1. Ooh, tätä tahnaa on pakko kokeilla. Rakastan munakoisoa.
    Nuo munkit näyttävät samalta, joita täällä baijerissa syödään fasching eli karnevaaliaikaan.

    T.baijerilainen

    VastaaPoista
  2. Hei baijerilainen:kerro sitten mitä tykkäsit.Minäkin olen suuri munakoiso-fani!
    Munkkeja on täällä nyt parin viikon aikana joka paikassa!

    VastaaPoista
  3. Kylla pitaa ostaa se monitoimikone.Ei tuotu mukanamme edellisessa muutossa Suomesta.Olisi tuiki tarpeellinen vehje.Mutta luulen,etta tuon tahnan voi tehda sauvasekoittimellakin.Koostumus tulee vahan erilaista kyllakin.
    Rhdottomasti on kokeiltava.

    VastaaPoista
  4. Ja nuo munkit ovat kuin Arnoldsin munkkeja,Nam.

    VastaaPoista
  5. Mihinkahan tuota tuoretta kurkumaa voisi kayttaa? Nayttaa muuten ihan Jerusalemin artisokalta tuossa kuvassa.

    VastaaPoista
  6. Sateenkaari;Monitoimikone on kyllä niin kätevä laite,etten osaisi olla ilman;omani on yli 15v vanha Brown,mutta hyvin toimii edelleenkin.
    Mutta sauvasekoittimella varmaankin myös tulee ihan hyvää:) Jeps,Arnoldsin munkkien näköisiä,mutta noissa on myös sisällä täyte,kun taas Arnoldsin munkeissa on se kuorrutus,vai muistanko väärin..

    Anu;kai sitä voi suoraan raastaa esim, keittoon ja tai muuhun ruokaan. Mulle tuli mieleen inkivääri,mutta olet oikeassa,artisokkaa tuo muistuttaakin enemmän.

    VastaaPoista
  7. Hmm, siis munkkeja vodka-espressokuorrutuksella? Aika hauska, varmasti kokeilun arvoinen.

    VastaaPoista
  8. Ihanan kuuloista tahnaa, kiva vinkki! Tulee hiemsn mieleen baba ganousbh. Ja nuo munkit maistuisivat minullle kyllä, sen verran perso niille olen...ja nyt on vesi kielellä!

    VastaaPoista
  9. Cooking Delicious Dreams:Itse asiassa sisälle laitetaan double espressolla ja vodkalla maustettu valkosuklaaganache,päällä taas belgialaista suklaata ja kaakaocrumblea.;aika omaperäistä;D Kalorimääräkin sille on laskettu:316 kaloria!

    Anna:vähän erilainen baba ganoush,eri makuinen.Minä taas olen iloinen etten välitä munkeista,muuten olisi tosi vaikeaa!

    VastaaPoista
  10. Vai tuon näköistä on kurkuma, luulin noita ensin joksikin ötököiksi. Hih.
    Tuo tahna näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
  11. Unelma;Ensimäistä kertaa törmäsinkin ihan tuoreeseen kurkumaan;ennen olen ostanut kuivattuja tuollaisia,kokonaisia.Tahna olikin tosi hyvää:)

    VastaaPoista
  12. Kelpo raaka-aineet ja sitten ne on vielä parannettu paahtamalla. Tämä on varmasti hyvää!

    VastaaPoista
  13. Ihana tahna! Rakastan paahdettuja paprikoita (ja muitakin paahdettuja vihanneksia), ja siinä kyljessä munakoisokin voisi mennä ihan huomaamatta. ;-)

    Söitkö tahnaa ihan sellaisenaan vai jonkin kanssa?

    VastaaPoista
  14. Suolaajahunajaa.Oli tosi hyvää:)

    Hippu:Paahdetut paprikat onkin tosi hyviä ja antoi tälle tahnallekin kivasti makua.Söin tuota ensin itse tekemieni krakkerien päällä mutta loppu meni ihan lusikalla;D

    VastaaPoista
  15. Have you been buying strawberries already? I haven't been to the store in a bit (we've all been sick) but I'd have thought it was still early for them. I'll have to investigate, I adore strawberries :).

    -----------------------------------
    My photography is available for purchase - visit Around the Island Photography on etsy and Society6 and bring home something beautiful today!

    VastaaPoista
  16. Robin:these were my first strawberries this season and they were surprisingly sweet which made me yearn for more...Hope you feel better already....Yes,strawberries are so yummy!

    VastaaPoista
  17. That sounds really packed with flavour! Delicious! :D

    VastaaPoista
  18. Lorraine>this spread had really much flavour;)

    VastaaPoista
  19. Pistaasimunkki! Espressomunkki! Ei voi olla totta! :O Mun on päästävä Israeliin :) Turkin au-pair ajoiltani muistan elävästi kaikki ne Baklava leivokset ja herkut mitä oli myynnissä etenkin muslimien Sokerijuhlan, Shekker bajramin aikaan. Pääsi siinä kristittykin vähän kuokkimaan ja ottamaan osansa juhlahumusta :) Njam! Israel näyttää kyllä ylittävän Turkin tarjonnan mikäli blogiasi on uskominen ;)

    Mukavaa joulua! (Syöthän itsesi ähkyyn, ja raportoit pahasta olostasi blogiisi niin että kateuteni löytäisi realistiset mittasuhteet ja naamani väri laimenisi nykyisestä vihreästä perusvaaleaan ;))

    VastaaPoista
  20. Paahdettu munakoiso saa välittömästi kuolausreation aikaiseksi. Kiva, vähän erilainen ohje. Ja noi mansikat... Jos olisi meilläkin mansikkasesonki, kokeilisin näitä: http://daisyt13.wordpress.com/2011/12/04/santa-hat-brownies/

    VastaaPoista
  21. Onpa herkullisen kuulloinen tuo tahna, teenpä heti viikonloppuna sitä itselleni. Mä en oikein pidä munkeista, mutta ehkä en ole vaan törmännyt oikeisiin, tuollaisiin pistaasisuklaa munkkeihin tai muihin teiltä löytyviin. Ehkä se etten ole saanut tuollaisia on myös onneni ;-)

    VastaaPoista
  22. Ja mun kun tekisi mieli munkkipossua.

    VastaaPoista
  23. Maama:munkkeja on kyllä vähän joka tuutista täällä nyt ja olen todellakin iloinen,etteivät ne minua kiinosta;D Kauniita ne ovat ja jännää miten joka vuosi tuodaan uusia makuja:) Turkkihan se varsinainen ruokaparatiisi onkin;ja ottamaanien jäljiltä on täälläkin monta asiaa jäänyt ruokakulttuuriin. Mutta meilläkin on ihanat valikoimat täällä;etenkin vihannes-ja hedelmäpuolella.Kiitos,en varsinaisesti vietä joulua mutta olen kutsuttu suomalaiseen joulujuhlaan;toivottavasti ei tule liian ähkyä oloa;D Mukavaa joulunodotusta sullekin!

    Okriina:paahdettu munakoiso onkin tosi herkkua:)Mansikat ovat aina sesongin (joka kestää melkein kesään saakka) tosi hyviä vaikka vähän tyyriitä vielä.Hih,ihanat mansikkaiset hatut tuossa antamasi linkin takana;D

    Birgitta: Tahna oli tosi hyvää ja paahdettu munakoiso muutenkin.Nuo munkin ovat kyllä tosi houkuttelevia (itseäni kiinnostavat vain kuorrutukset)ja jos olisin heikkona munkkeihin,en varmaan pääsisi ovesta ulos;D

    Allu:munkkipossu onkin ainoa munkki josta olen koskaan tykännyt.,Omenahillolla..

    VastaaPoista
  24. Hyvänkuuloinen töhnä! t.Töhnähullu

    VastaaPoista
  25. Hyvältä kuulostaa tahna, kun kaikki ainekset ovat suosikkejani. Munakoiso on ihanaa, ja paprikan maku on paahdettuna parhaimmillaan.:)

    Onpas aikamoinen munkkivalikoima! Ihme kyllä, eivät saa sen kummempaa kuolausreaktiota aikaiseksi, vaikka viikko sitten meillä aloitettiin laihdutuskuuri. Sopivasti näin joulun alla, mutta mitäs sitä lykkäämään joulun yli, kun molemmille inspiraatio iski.;)

    VastaaPoista
  26. Katja:joo oli hyvä "töhnä";D

    Kmsu:munakoiso onkin tosi monipuolinen kasvis josta saa tehtyä vaikka mitä.Munkkeja täällä näkeekin joka paikassa,mutta olen täysin immuuni niille.Ja onnea laihdutuskuurille!

    VastaaPoista
  27. Hei,

    tahna oli juuri niin ihanaa kuin kuvittelinkin ja minulle kävi samalla tavalla; loput vedin lusikalla ;)
    Minulla oli tosin vain yksi munakoiso, paprikaa enemmän, mutta ei haitannut, pidän suuresti paprikan mausta. Seuraavan kerran sitten enemmän koisoa.

    Kiittäen,
    baijerilainen

    VastaaPoista
  28. Täten ilmoitan että teen huomennä ko. tahnaa kolmatta kertaa ;) siitä voi jotain päätellä tai ainakin sen että tahna on hyvää :)

    terv. Baijerilainen

    VastaaPoista
  29. Baijerilainen:Kiitos palautteesta ja ihanaa että tykkäsit:)Sorry,että vasta nyt huomasin kommenttisi,ne menevät viikko postauksen jälkeen automaattisesti hyväksyttäviksi erilleen,ja välillä unohdan mennä tarkistamaan sinne onko tullut sellaisia kommentteja .Minustakin tuo tahna on tosi hyvää!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...