tiistai 19. kesäkuuta 2012

Kesän parhaimpia juomia

Eilen tuli juotua minttusitruunajuoma Jerusalemissa.Viilensi ihanasti,sillä oli kuumaa!
Kesän parhaimpia juomia mielestäni on minttusitruunajuoma,jota täällä kutsutaan limonana-juomaksi(nana=viherminttu eli spearmint).Olen joskus blogin alkuaikona laittanut tästä myös kuvan,mutta en tainnut tarkemmin kertoa valmistusprosessista,joten laitan sen nyt tänne.


Minttunippuni oli aika runsas
Limonana eli minttusitruunajuoma (1-1½ korkeaa lasillista)

  • runsaasti mintunlehtiä(kokonainen nippu)
  • 3/4 dl sitruunamehua
  • makeutusta mielen mukaan (käytin steviaa)
  • ainakin 15 jääpalaa
  • vettä pari desiä
Laita ensin mintunlehdet ja sitruunamehu sekä makeutus blenderiin ja lisää hieman vettä.Käytä konetta muutaman kierroksen ja lisää sen jälkeen loppuvesi sekä jääpalat.Nautitaan heti.
Keitettyjä ja maustettuja makealupiinin siemeniä tällä viikolla Jerusalemin vanhassa kaupungissa.
Ja torilla oli erästä kirsikkakojua taas koristeltu kivasti:) Kirsikat ovat nyt niin ihanan makuisia ja niitä on tullut paljon popsittua.

21 kommenttia:

  1. Hei! Tulin taas kurkkaamaan mitä hyvää olet kokkaillut viime aikoina :)

    Tuota limonanaa tekisi mieli kokeilla, mutta mulla ei valitettavasti ole blenderiä, joka rikkoisi jäätä..löytyy vain tavallinen sauvasekoitin :(

    Tiesitkö muuten, että "nana'a" tarkoittaa minttua myös Marokon arabian murteella?

    VastaaPoista
  2. Minttua meilläkin on ainakin omiksi tarpeiksi, se on kasvanut aivan villinä taas, vaikka onkin nyt pakotettu savipurkkiin, joka on upotettu kasvilavan multaan. Tätä juomaasi kokeilen ilman muuta!

    VastaaPoista
  3. Lupiinin siemeniä! Siis voiko niitä syödä???

    VastaaPoista
  4. Mahtava hellejuoma, kunhan minttuni tuosta roihahtaa, tätä pitääkin kokeilla.

    VastaaPoista
  5. Omat mintut ovat vielä ihan pikkuruisia, joten joudun turvautumaan kaupan antimiin. Puolitiessä -blogissa jo ihastelin minttuista juomaa, ja tätähän on saatava!

    VastaaPoista
  6. Tätä pitää kokeilla! Minttua pitää kyllä hakea kaupasta. Ikkunalaudalla oleva on niin kitukasvuinen että jäisi juomat tekemättä..

    VastaaPoista
  7. Tuulan kanssa samasta lupiinihommasta äimänä. Mitä niistä siemenistä tehdään? Siis onko nuo niiden samojen lupiinien siemeniä joita Suomessa kasvaa ympäriinsä?

    VastaaPoista
  8. Mitenköhän en ole koskaan tuohon herkkuun törmännyt. Minttua on pihalla ja sitruunoita jääkaapissa, mutta lämpötilalla ei tällä saarella kehuta (+12) vaikka aurinko paistaakin. Taidan tuota silti kokeilla.

    VastaaPoista
  9. Anna Academic Troll:Ehkä sillä sauvasekoittimellakin saa aika hyvin survottua jäitä,jos on hyvä ja vahva sauvasekoitin.Juu tiedän,hepreassa ja arabiassa on monta sanaa,jotka muistuttavat toisiaan.

    Campasimpukka:Voi että kadehdin oman kasvimaan omaavia onnekkaita.No meillä on nämä ihanat torit...Tämä on tosiaankin raikkaan hyvä juoma,etenkin kun on lämmintä:)

    Tuula:nuo eivät ole tavallisen lupiinin siemeniä,vaan makealupiinin siemeniä,jotka ovat syötäviä.Täällä niitä myydään paljon kuivattuna(joista jauhan jauhoa) ja sitten niitä voi nähdä tuollaisessa muodossa kuten kuvassa.Hyvää on!Googlaa makealupiini niin näet

    Jonna:Mintullesi paljon tsemppiä kasvamiseen,jotta sinäkin pääset kokeilemaan tätä juomaa;D

    Paula:joo kun tulee hellettä niin saan ihan himon tähän! Eilen ostamani minttukimppu oli niin runsas,että siitä tulee monta lasillista;D Jäitä pitää olla runsaasti,juoman pitää olla tosi kylmä.

    Jokihaka:Suosittelen kovasti,ihana hellejuoma:)

    Ankerias Vipunen:Kuten jo tuolla sanoin Tuulalle,niin kyse on makealupiinin siemenistä,eli ei ole sama kuin ne kauniit kukat.Makealupiinin siemenet ovat tosi proteiinipitoisia ja hyviä ja kuulemma Suomessakin sitä viljellään jonkun verran.

    Heljä:oliskohan niin että olet kuullut vain nanateestä muttet tästä...Joka tapauksessa todella ihana kombinaatio ja jäisen kylmänä ihana helteellä:)

    VastaaPoista
  10. Heti kun helteet alkavat, teen tätä :)

    VastaaPoista
  11. Täytyypä kokeilla heti kun tulis vaan helle.

    VastaaPoista
  12. Varmasti virkistaa tuo minttusitruunajuoma kesahelteella.
    Meilla myös on nyt kirsikka-aika parhaimmillaan.

    VastaaPoista
  13. Omenaminttu:Suosittelen tosiaankin...

    Allu:kai se helle teillekin tulee;D

    Sateenkaari:Todellakin virkistää.Ja kirsikat ovat ihania just nyt,pitää syödä niitä ennenkuin lopppuvat.Hintakin putosi reilusti nyt alas.

    VastaaPoista
  14. Katherine:it is so good on hot days:)

    VastaaPoista
  15. Mahtavan oloinen juoma!Tekee toden totta mieli kokeilla. Itselläni on eniten piparminttua, mutta viherminttu on mukavasti lempeämmän makuista.

    Kirsikoita rakastan yli kaiken. Toivon, että meille tulisi kunnon sato. Kirsikoita tulee ostettua niin harvoin , vaikka ne ovat niin ihania.

    Toivon mukaan Suomenkin kaupoista alkaisi löytyä hyvin noita makealupiinin siemeniä. Olisin innokas kokeilemaan.

    Suloista suven jatkoa!

    VastaaPoista
  16. Mustikkatyttö:tämä juoma on tosiaankin mahtava helteellä,olen nyt juonut sitä melkein päivittäin ja aina viilentää kivasti:) Toivottavasti teille tulee oikein kunnon sato! Nämä täällä ostamani tummat ovat olleet ihanan makeita;vähän kalliimmat vaaleammat sen sijaan vähemmän makeita.Arvaa olenko kade teidän kirsikkapuista...
    Makealupiinia käytetään täällä paljonkin ,ja niitä siemeniä löytyy helposti.Siitä jauhettu jauho sopii kivasti gluteenittomaan leivontaan.

    VastaaPoista
  17. Ihana minttujuoma. Minttu ja kesä ovat paras parivaljakko! Heti kun täällä vähän lämpenee kokeilen juomaa.

    VastaaPoista
  18. Outi:tämä on kyllä sellainen tosi hyvä viilentäjä.Ja toivottavasti teillä pian taas on kesäistä!

    VastaaPoista
  19. No tätähän on pakko kokeilla hetimmiten. Ihanan värinen ja varmasti harkullinen =)

    Kiitos taas ihanasta vinkistä <3

    VastaaPoista
  20. Tätä minttujuomaa aion nyt kokeilla. Meillä kasvaa pihalla minttua. Nyt on luvattu Suomeenkin helteitä, juomaa tarvitaan.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...