lauantai 29. syyskuuta 2012

Pienet jugurttivanukkaat hunajaisilla omenakuutioilla sekä raw munakoisosalaattia

Ihana viereisen talon naapurini muuttaa huomenna pois,ja hän ehti vielä tulla pikaisesti teelle eilen perjantaina. Koska koko tapaaminen oli ihan ex-tempore tapaus,en ollut valmistanut mitään etukäteen mutta sain muutamasta keittiössä olleesta aineksesta laitettua kivan pienen jälkkärin,jota tarjosin teen ohella.Tämä valmistui todella nopeasti;pisin aika meni siihen,että odottelin jälkiruoan viilenemistä.

Jugurttiset vanukkaat hunajaisilla omenakuutioilla(kahdelle)
  • 2 dl maustamatonta jugurttia (käytin vuohenmaitojugurttia,mutta tavallinenkin käy)
  • 1½ dl vettä
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 1½ tl agar-agar jauhetta
Hunajaiset omenakuutiot
  • 2 omenaa,pieneksi kuutioituna
  • 2 ½ rkl hunajaa
  • noin ½ tl vaniljajauhetta
Lisää sokeri ja agar-agar jauhe veden joukkoon,ja kiehauta neste ,koko ajan sekoittaen,kunnes seos paksunee.Seos jähmettyy tosi nopeasti,joten sekoita se heti jugurtin joukkoon.Laita jugurttivanukkaat jääkaappiin jähmettymään ja valmista sillä välin hunajaiset omenakuutiot: laita kattilaan omenakuutiot,vaniljajauhe sekä hunaja ja karamellisoi seosta noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä,kunnes kaikki nesteet ovat hävinneet.Jäähdytä ja asettele jugurttivanukkaiden päälle.
Muutama päivä sitten valmistin kuivurissa raw munakoisosalaattia,josta tuli tosi hyvää.Munakoiso on raakakeittiössä aika haasteellinen aines,mutta tämä maistui tosi hyvältä.

Tomaattinen munakoisosalaatti (raw)
  • 4 dl munakoisosta leikattuja kuutioita
  • 3 dl tomaattikuutioita
  • 2 murskattua valkosipulin kynttä
  • 1 tl savupaprikaa
  • ripaus chilihiutaleita
  • mustapippuria
  • 1½ rkl soijakastiketta (tamari)
  • 1½ rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
Sekoita kulhossa kaikki ainekset ja asettele kuivurin kiinteille tasoille,nesteineen. Kuivaa kunnes munakoiso on pehmentynyt ja nesteet haihtuneet.

19 kommenttia:

  1. Nam, olisipa herkkuja. Ja munakoiso tuolla tavalla kuulostaa aika eksoottiselta.

    VastaaPoista
  2. Kiva jälkkäri! Olen monesti miettinyt miten hyvältä mahtaisi pannacotta maistua jugurttiin tehtynä, tässä sun jälkkärissä on samaa fiilistä.

    VastaaPoista
  3. Juuri tällaisia "viime hetken" herkkureseptejä kaipaan, ihanat omenaherkut olit taikonut :)

    VastaaPoista
  4. Oletpa taikuri, kun keksit valmistaa noin upean jälkiruoan. Vau!

    Tomaattinen munakoisosalaatti näyttää ihanalta! Raakakeittö on minulle käsitteenä tuttua jo vuosien takaa, kun eräs ystäväni siirtyi täysin raakaruokavaliolle. Kun luen reseptiäsi, jäärä mieleni tekee hassusti tepposia ja näen silmissäni reseptisi ainekset pannulla paahtumassa kypsiksi.

    Minun kuivurissani ei ole tuollaista näppärää kiinteää tasoa. Pitänee kokeilla leivinpaperin kanssa näpräten, vai kuinka ?

    VastaaPoista
  5. Tuula:nuo pikku vanukkaat olivat super ihania,pitää joskus tehdä uudestaankin. Ja tomaatti mehevöitti munakoisoa kivasti:)

    Anna:kiitos:)Jugurttin tehtynä nämä vanukkaat olivat kivan raikkaita,jota tuo omena mausti kivasti.Tykkäsin ja naapurikin tykkäsi;D Pannacotta jugurtista kuulostaakin hyvältä:)

    Annemi:kiitos:)Tämä syntyikin ihan äkkiä kun katselin mitä minulla oli jääkaapissa ja tulos oli tosi hyvä.Eikä tuossa ollut kauheasti eri aineksiakaan:)

    Hiidenuhma;Kiitos:)Tuo jälkkäri oli parempaa kuin olin kuvitellutkaan,tosi ihana sekä rakenne että maku:)Ja munakoisosalaattikin onnistui noiden aineiden kanssa hyvin.Hih,sinulla onkin hyvä visuaalinen mielikuvitus:) Monet raakaruoat ovat todella herkullisia ,niin kuin tämäkin. Leivinpaperi käy ihan hyvin sinne kuivurin tasolle.Minulla ei ole kaikkiin kerroksiin tarpeeksi niitä kiinteitä tasoja,joten jos käytän kaikkia kerroksia,laitan leivinpaperia.

    VastaaPoista
  6. Jael, kuulostaa herkulliselta, mutta ei kukaan täällä vaivaudu mitään agar-jauhetta etsimään, ei edes serkkuni, joka lukee blogiasi. Hän aina tuskaantuu, kun edes Jyväskylän keskustasta ei näitä outoja aineksia löydy, Tuon samanhan voi tehdä hyytelösokerilla, jolloin saostuu kivasti. Näyttää just mun herkulta!

    Tänään kuitenkin R. valmistaa brittiläiselle poliisisarjalle syötäväksi kermavaahdosta, rahkasta ja aidosta vaniljasokerista ja vadelmista herkkua, jota nautimme jännityksen sivulla.

    VastaaPoista
  7. Leena;jos siellä Jyväskylässä on aasialainen kauppa (ja varmasti siellä onkin)niin sieltä pitäisi löytyä agar-agaria,joka on merilevästä valmistettua hyytelöainetta.Nämä olivat tosi herkullisia ja tykkään noista pikku purnukoista:ovat tulleet lampaanmaitojugurtin mukana ja tietenkin olen ne säästänyt. Teillä on sitten illalla R:n kanssa oikea herkkuhetki siellä;nauttikaa!

    VastaaPoista
  8. Hauska instant-jälkiruoka. Olen todennut, että raw-munakoiso on kerrassaan eri kasvis verrattuna kypsennettyyn. Molemmissa on hyvät puolensa. Tuolla tavalla marinoituna olen tehnyt kivaa "Munakoisopekonia", joka on kyllä aika kiva lisuke.

    VastaaPoista
  9. Tosi herkullinen jogurtti-omena jälkkäri ... Mikä parasta, nopea valmistaa! Tästä tulee varmaan suosikki, pojatkin tykkää hurjasti vanukkaista

    VastaaPoista
  10. P.S.todella nätit nuo lasiset jälkiruokakulhot!

    VastaaPoista
  11. Outi:tuo syntyi tosiaankin hetken mietinnän jälkee ja oli tosi hyvää:) Munakoiso on todellakin aika erilainen normikypsennettynä tai raakana.Muistankin sen sun "munakoisopekonin".

    Nina Bille:Tämä olikin tosi hyvää ja todellakin helppotekoinen,mikä on hyvä juttu:) Nuo söpöt pikku purkit ovat ihania:erään meijerin lampaanmaitojugurtit myydään noissa purkeissa ja niistä onkin kertynyt muutama kaappiin:)

    VastaaPoista
  12. Mikä mahtava hätävara. Nuo aineet useimmiten löytyy meidänkin jääkaapista eli pistän korvan taakse. En ole niin makean ystävä, vaan juuri tälläinen happamanmakea vetoaa minuun. Nam!

    VastaaPoista
  13. Jonna:) Minäkin olen sellainen vain vähän makean ja hieman happoisen ystävä:) Tämä oli niin kiva jälkkäri että piti tehdä se tänään uudestaan,hieman erilaisena;D

    VastaaPoista
  14. Ihanat pienet kipotkin sulla noille nopeille jälkkäreille - on ollut varmasti naapurille mukava pistäytyminen ja näyttää ihan mielettömän hyvältä ;)

    VastaaPoista
  15. Mausteinen Manteli:Nuo kipot ovat tosiaankin söpöt;tulleet kun olen ostanut lampaanmaitojugurttia,jotka myydään noissa pikku kipoissa.Viime vuonna möivät suuremmassakin kipossa,joten sellainenkin löytyy kaapista.,Naapuri tykkäsi tuosta vanukkaasta paljonkin ja pyysi ohjetta:)

    VastaaPoista
  16. Herkullisen näköiset jälkkärit ja tosi kauniisti olet laittanut ne esille purnukoihin. :)

    VastaaPoista
  17. Riikka:kiitos:)Naapuri ja minä tykättiin näistä paljon ja oltaisiin haluttu lisäannos;D Olen vähän heikkona noihin pikku kippoihin ja eilen tuli ostettua yksi lampaanjugurtti lisää,eli sais siis vielä yhden kipon kokoelmiin:)

    VastaaPoista
  18. Ihanan näköiset nuo jälkkärit kipoissaan :-) Ja kuulostavatkin tosi herkuilta! Samoin yllä olevat seesamiset bataattitikut, oi nammm!

    VastaaPoista
  19. Mimosa:kiitos;) Molemmat olivatkin herkullisia:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...