tiistai 30. huhtikuuta 2013

Paahdettua seesamia

Vaaleat kuoritut seesaminsiemenet saavat ihanan ,hieman pähkinäisen maun paahdettaessa. Enimmäkseen käytän kuorellisia seesaminsiemeniä mutta joskus tulee myös paahdettua valkoisia ,kuorittuja seesaminsiemeniä sillä noista paahdetuista siemenistä tulee niin hyvä maku ja kaunis punertava väri tahinitahnalle.
Vaaleat siemenet muuttuvat paahdettaessa kullanruskeiksi.Siemeniä paahdetaan keskilämmöllä pannulla ,välillä sekoittaen,kunnes ne hieman poksahtavat ja väri muuttuu.Kannattaa olla vieressä ja tarkistaa,etteivät paljon öljyä sisältävät siemenet pala. Kun siemenet ovat muuttuneet kullanruskeiksi annetaan niiden jäähtyä. Jauhoin ensin siemenet hienoksi ja lisäsin hieman vettä sekä suolaa ja tippa sitruunamehua ja tuloksena oli ihanan aromikas tahinitahna:) Jos en olisi käyttänyt tuota tahinia heti,en olisi lisännyt vettä enkä sitruunaa vaan hieman öljyä.Nuo punertavat siemenet taas ovat sumakin siemeniä.Sumakkihan jauhetaan sumakkikasvin luumarjoista.
Sumakit ja seesaminsiemenet kävin hakemassa täältä.

Oikein hauskaa vappua!

15 kommenttia:

  1. Samaa mieltä olen sikäli, että vaikka itsekin käytän kuorimattomia seesaminsiemeniä niin silti herkuin tahini on tehty juurikin noista kuorituista.
    Hauskaa vappua sinullekin! Meillä taidetaan huomenna syöpötellä hieman liikaa anismunkkeja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se kyllä on .Tahinin parhain maku tulee paahdetuista seesaminsiemenistä. Täällä ei vappua vietetä;joku työväenliittojen kulkue voi huomenna olla.-
      Anismunkit,kuulostavat hyvältä:)

      Poista
  2. Oi, minä käytän paljon noita valkoisia seesaminsiemeniä ruoanlaitossa!

    Mutta mitä... onko tahinin teko oikeasti noin helppoa, että vain seesaminsiemeniä, vettä, suolaa ja sitruunamehua. :-O Nyt minua hävettää, että olen metsästänyt täältä tahinia (enkä ole löytänyt), kun olisin voinut tehdä sitä itsekin! Kiitos, Jael, pelastit päiväni. :-)

    Ihanaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu,juu helppoahan se on jos vaan on hyvä härveli siihen,Ensin siis jauhetaan seesaminsiemenet niin hyvin kuin voi ja sitten lisätään muut ainekset.Kerro sitten miten onnistui...

      Poista
    2. Millainen häveli sinulla on siihen? Kaunis on kyllä tuon tahnan väri.

      Poista
    3. Bamixin mylly.Se on sitten tosi kätevä laite.Minulla oli vielä viime keväänä perintönä saatu
      70-luvun Bamix,joka toimi mainiosti mutta sitten simahti juuri ennen Suomen matkaani.Sokoksessa oli sitten tosi hyvä tarjous,jossa oli sekä Bamix-sauvasekoitin että se mylly,ja tietenkin ostin.Olen jauhanut myös Magic Bullet-laitteella ,mutts sekin sanoi itsensä irti monen vuoden käytön jälkeen eikä sen jälkeen ostettu halpis-kopio tee yhtä hyvää jälkeä;D

      Poista
  3. Nam, tahinia! <3 Täytyy kyllä myöntää, että tulen useimmiten ostaneeksi tahinin kaupasta, vaikka sen tekeminen niin helppoa onkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen tahinin suurkuluttaja.Itsekin ostan yleensä kaupasta (ja täällä sitä onkin joka kaupassa)mutta joskus sitä on kiva tehdä itsekin,kun se on noin helppoa:)

      Poista
  4. Itse teen kompromissin ja käytän sekä kuorettomia että kuorellisia sesaminsiemeniä. Vettä en tahiniin kuitenkaan koskaan ole lisännyt, sesamöljyä vain, jos se ei erotu itsekseen siemenistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sama juttu täällä. Veden laitoin sekaan koska söin tuon tahinin heti,muuten olisin minäkin lisännyt hieman öljyä.Menenkin laittamaan sen tuonne...

      Poista
  5. meillä korvataan usein sitrushedelmiä käyttämällä sumakin kun on allergisia ruokailemassa, se antaa kivan kirpeähkön maun, varsinkin korianterin siemenien kanssa yhdistettynä. vettä käytän sekä hummuksessa että tahinissa jos se syödään nyt heti, koska se ei säily pitkään...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sumakki onkin tosi ihana maustaja,mutta pilaantuu nopeasti,joten nuo siemenetkin pidän jääkaapissa ja jauhan sitten tarpeen mukaan.

      Poista
  6. Seesaminsiemenet ovat ihania. Minäkään en ole koskaan itse kokeillut tehdä tahinia, mutta pakko sekin on testata, kun ei tuon vaikeammalta kuulosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosikisiemeniäni ehdottomasti! Ja todellakin itsekin voi sitä tehdä helposti:)

      Poista
  7. Does your site have a contact page? I'm having trouble locating it but, I'd like to send you an email.

    I've got some ideas for your blog you might be interested in hearing.
    Either way, great website and I look forward to seeing it develop over time.


    kuliah jurusan bisnis dan manajemen

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...