lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kesän juomia-meloninsiemenjuoma

Horchata mielletään yleensä mantelipohjaiseksi juomaksi mutta se voi olla myös vaikka meloninsiemenistä tehty juoma.Horchata de semillas de melon on Meksikosta kotoisin oleva raikas juoma,jossa käytetään hyväksi yleensä roskakoriin päätyvät siemenet. Siemenet antavat juomalle hieman pähkinäisen maun.




  • Meloninsiemenjuoma
  • yhden melonin siemenet ja mukana tullut hedelmäliha ja mehu siemenkolosta
  • ½ -0.75 litraa vettä
  • makeutusta :hunajaa,tai agavesiirappia tai sokeria tai steviatippoja ,joita itse käytin tähän
  • ripaus aitoa vaniljaa
Laita siemenet ja mukana tullut hedelmäliha ja mehu tehosekoittimeen,lisää osa vedestaä ja jauha. Lisää loput vedestä ,makeutus sekä vanilja.Siivilöi juoma ja nauti! Jos juoman haluaa hieman täyteläisemmäksi voi siemenet jauhaa vaikka mantelimaidon kanssa. Käytin tähän oranssinväristä melonia mutta vihreällä melonillä tästä  tulisi varmaankin vihertävä juoma. Meloninsiemenjuoma on tosi herkullinen ja helppotekoinen kesäjuoma joten muistakaa säästää siemenet kun syötte melonia....

33 kommenttia:

  1. Enpä olisi ajatellut että melonin siemenistä saisi jotain näin kivaa aikaiseksi. Pitää kokeilla seuraavan kerran kun ostan melonia, meillä on aina ne siemenet joutuneet roskikseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitä tulekaan ajatelleeksi että noista siemenistäkin saa todella hyvää juomaa:) Näin kerran ohjeen venezuelalalaisessa lehdessä jota luen ja joku aika sitten täkäläisessä lehdessä ja nyt muistin tehdä kun ostin taas melonin.Tämä oli niin hyvää että tästälähtien kyllä kaikki meloninsiemenet taitavat päätyä juomiin;D

      Poista
  2. Hyvänen aika, mahtava ohje! Ei olisi ikinä, siis ikinä tullut mieleen käyttää meloninsiemeniä hyödyksi! Testaan ehdottomasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta:) Aika jännää miten kaikesta sellaisesta mitä yleensä heittää pois saakin tehtyä kivoja juomia:) Aiemmin olen postannut ananaskuorijuomasta..

      Poista
  3. Olenkin miettinyt, voisiko melonin siemeniä jotenkin käyttää hyödyksi. Oletko syönyt siemeniä sellaisenaan? Ihanan kesäinen ohje :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiemmin ovat siemenet kyllä menneet ihan roskikseen.Tämä oli tosi hyvää ja siemenistä tulee sellainen kevyt lisämaku juomaan.

      Poista
  4. Hmph tein tänään just melkein samanlaisen melonijuoman mut enpä tajunnut käyttää siemeniä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riina,ensi kerralla sitten siemenet mukaan myös;D

      Poista
  5. Jälleen niin jänskä hävikistä herkuksi -juoma. Tuli heti mieleeni se edellinen ananaksenkuorijuoma. Täytyypä muistaa tämä kun ensi kerralla melonia ostan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei kannata heittää pois mitään;D no ei ihan sentään mutta aika kivasti saa tehtyä herkkuja myös kuorista ja siemenistä;D

      Poista
  6. Hauska horchata-versio. Latinokulttuuri on kyllä pullollaan toinen toistaan kiinnostavampia juomia. Meloninsiemenet päätyvät meilläkin aina smoothien jatkeeksi, täyttä tavaraa kun ovat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Latinalaisissa maissa on kyllä kivoja ja erilaisia ohjeita:) Usein on siemeniä päätynyt munkin smoothieihin mutta ei niin paljon kuin nyt;D Ja hyvää oli!

      Poista
  7. enpa ole aiemmin tormannyt meloni-horchataan taalla, mutta hyvankuuloinen resepti :) tuli siemenille heti kayttoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Una,luin jostain että sieltä teidän kulmilta olisi tämä ohje.Tosin näin sen kerran myös venezuelalaisessa El Universal-lehdessä,jota seuraan.

      Poista
  8. Hieno juoma! Tätä testaan heti tänään.

    VastaaPoista
  9. Sinä olet niin kuin aarrearkku! Ei ikinä voi arvata mitä ihanuus sieltä löyty tällä kertää!

    VastaaPoista
  10. hyvä juttu, lisää mitä paahtamisen lisäksi tehdä niille kurpisan siemenille, kiitos! tämän panen korvaan taakse muhimaan syksyyn...

    VastaaPoista
  11. Ihanaa Jael, tätä kokeilen ehdottomasti. Pidän meloneista kovasti ja tuntuu tylsältä heittää niiden siemeniä pois. Se ananasmehu oli muuten todella hyvää =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta ,tosi kiva kuulla että ananaskuorimehusta tuli hyvää:) Teen sitä varmaan taas Suomessa sillä ananakset ovat täällä liian kalliita.Ja meloninsiemenjuoma oli
      myös tosi hyvää:) Minäkin pidän paljon meloneista ja täällä on just nyt niiden parasta aikaa:)

      Poista
  12. mums, jag gör frukt och bär smoothies nästan varje dag nuförtiden!

    VastaaPoista
  13. Sara,det gör jag också men försök nästa gång använda hela melonen;D

    VastaaPoista
  14. No ei ole käynyt mielessäkään, että melonin siemenet voisi hyödyntää. Kuulostaa ihanalta hellepäivän pelastukselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän monessa hedelmässä on osia joita ei kannatakaan heittää roskikseen.Olen tehnyt tätä jo ainakin 5 kertaa ,nyt on melonien aika.

      Poista
  15. Vau mikä ihana idea. Menee kokeiluun! Vaan pitää ostaa kunnon siivilä, Vanha meni käyttökelvottomaksi vastikään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuula,siivilä pitää olla sillä siemenet menevät mössöksi. Kokeile ihmeessä tätä!

      Poista
  16. Eli tästä lähtien siemeniä ei heitetäkään enää pois, vaan tehdään juomaa. Kiitos taas hyvästä vinkistä. Mitään ei pidä haaskata.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on ,mitään ei pidä haaskata;D Ihan turhaan heitämme pois ihan syömäkelpoisia juttuja.Vaikka perunankuoret,jotka ovat hyviä friteerattuna...

      Poista
  17. Kiitosta vaan vinkistä, olen heti valmis kokeilemaan tätä hävikistä herkuksisiemenjuomaa ... HORCHATAan!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...