keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Kirsikkatomaatti-omenahillo chilillä,neilikalla ,sitruunankuorella ja kalamata-oliiiveilla ja pieni vilkaisu täkäläiseen aamiaiseen

Täkäläisen Olia-oliivituotekaupan tuoteluettelo inspiroi aika kivasti ja tällä kertaa inspiroiduin kirsikkatomaatti-omenahillosta,joka oli maustettu niin mielenkiintoisesti että sain pakonomaisen tarpeen kokeilla samaa ,vaikken olekaan tuota alkuperäistä hilloa koskaan maistanut.Liikkeen luettelossa lukee että tämä hillo (en tiedä voiko tätä oikeastaan kutsua hilloksi,mutta jonkinlainen hillo tämä kuitenkin on..) on hyvä vaihtoehto vaikka sipulihillolle ja sopii käytettäväksi naudan tai kanan kanssa ,tai vahvanmakuisen juuston seurana tai toimii hyvänä pohjana BBQ-kastikkeelle. Minä käytin tätä salaattini kastikkeessa ,johon se sopi hyvin.Neilikka ja chili antoivat tälle kivasti makua,samoin kalamata-oliivit.Tein vain pienen kokeilusatsin eli ohjeen määrästä tulee yksi keskikokoinen purkillinen hilloa.Pidin tästä paljonkin ja olen nyt aika utelias kaupan hillon suhteen,miltä se maistuu ja olenko edes lähellä tällä omalla versiollani...Se jää nähtäväksi.....Muutin  ainesluetteloa ihan pikkuisen eli lisäsin hitusen sokeria ja pelkän viinietikan sijaan käytin sekä viinietikkaa että balsamietikkaa.Tämä voisi sopia myös ruokalahjaksi.....

Kirsikkatomaatti-omenahillo chilillä ,neilikalla,sitruunankuorella ja kalamata-oliiveilla(yksi keskikoinen purkki)
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 2 suurehkoa omenaa
  • 10 kalamata-oliivia
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl chilijauhetta tai hiutaleita
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl punaviinietikkaa,1 rkl balsamietikkaa
  • 1 tl ruokosokeria
Puolita kirsikkatomaatit;kuori ja kuutioi omenat ja laita kattilaan.Lisää mausteet ja muut ainekset ja keitä keskilämmöllä kunnes omenat ja tomaatit pehmenevät.  
Tässä vaiheessa soseutin hilloaineksia sauvasekoittimella ja annoin seoksen kiehua,kunnes melkein kaikki nesteet olivat haihtuneet.Anna hillon jäähtyä ja purkita se sen jälkeen.Oli muuten  hurjan hyvää hapankorpun päällä ja vuohenjuuston alla....
Täälläpäin tykätään syödä viikonloppuisin aamiainen ulkona ja  lähes jokaisella kahvilalla ja ravintolalla on sellainen listallaan. Israelilaisten hotellien aamiaiset ovat todellinen runsaudensarvi buffetteineen;mutta lihaa niistä ei löydy. Kahviloitten aamiaiset ovat sitten pienempiä mutta sellaiseen normiaamiaiseen kuuluu yleensä kahvi ja ehkä myös tuoremehu,2 munaa halutulla tavalla,leipää,levitettä,ehkä salaattia ja pieniä meze-annoksia. Kuvassa kantakahvilani Sugarin Feel Good-aamiainen(kahvilalla on useita eri tyyppisiä aamiaisia)-Tähän kuului kahvi halutulla tavalla  ja tuoremehu,jonka voi vaihtaa toiseen kahviin,2 munaa halutulla tavalla,suhteellisen iso salaatti ,ihanaa maalaisleipää,voita ,oliiveja ja 4 eri suhtkoht suurta mezelautasta listalta.  Tuo salaatti oli jo sen verran iso,etenkin kun siihen kaatoi tahinia ja laittoi  fetakuutiot sekaan,että olinkin ihan täynnä jo sen jälkeen vaikka oli vielä suurin osa aamiaisesta syömättä....
Myös pieni jugurttiannos myslillä ja hedelmillä kuului tähän aamiaiseen.Hintaa aamiaiselle tuli 10 euroa plus tipit.

22 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivalta. Pidän tällaisista hilloista, joita voi käyttää kaikkeen suolaiseen. Voin hyvin kuvitella, että vuohenjuuston kanssa tuo hillo on ollut oiva pari.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tulikin tosi hyvää:) Pitäisi joskus testata se alkuperäinen jotta tietäisin miten lähelle sitä olen onnistunut pääsemään;D Juuston kanssa tämä onkin tosi hyvää!

      Poista
  2. Ihania pulleita punaisia palleroita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaatit? Ihania palleroita ovatkin:)

      Poista
  3. Vad gott det låter! Frukosten är fin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack,det här blev jättegott:) Frukosten var också jättefin,fast bilden inte blev den bästä möjliga...

      Poista
  4. Onpa ihana tapa, että viikonloppuaamiaiset syödään pääasiassa ulkona. Joskus haaveilen että asuisimme lähempänä kekustaa jotta voisimme myös tehdä niin, mutta kyllä nuo kotiaamiaisetkin ovat olleet ihania, saa ainakin sitä mitä mieli tekee kun itse valmistaa ;)

    Aika huiman suuri aamiaisannos kyllä, tuli ihan ähky lukiessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin aika kiva tapa,tosin itse harrastan sitä aika harvon mutta joskus on kiva syödä aamiainen ulkona. Tuo Sugarin aamiainen oli tosiaankin ehkä vähän liiankin täyttävä kun salaatti niin iso.

      Poista
  5. Sä kyllä onnistut bongaamaan aina huippukiinnostavia ohjeita....ne mun kaikki kalamadot ;) on tapenadena, saiskohan siitä jotenkin jatkettua hilloksi, kapris kyllä maistuu, ei ehkä sovi tähän....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo meni vähän arvaukseksi,kun mulla oli vain sen hillon ainesluettelo mutta ei määriä mutta lopputulos tosi onnistunut:) Jaa kapris ei ehkä ihan tuohon sovi....

      Poista
  6. Mielenkiinotinen hillo :) Mä tykkään yleensä aina kovasti kaikista hieman ei niin perinteistä hilloista niin tääkin voi olla olla sopiva mun suuhun.

    Aamiaiset on kyllä parhaita, täällä meilläkin saisi olla tapana tollaset sunnuntain ulkoistetut aamiaiset .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milma,minäkin tykkään kokeilla vähän erikoisempia makuja hilloissa! Ulkona on välillä tosi kiva syödä aamiaisia ja Välimeren ja muissa lämpimissä maissa on hyvät sääolosuhteetkin sitä varten,mikä ehkä Suomessa voi olla hieman hankalempi juttu,ainakin talvella.Tel Avivissa on myös suhteessa
      hurrrrjan paljon kahviloita ja ravintoloita,on valitsemisen vaikeutta mutta pidän tuosta tutun paikan aamiaisesta:)

      Poista
  7. Tällä Suomikelillä tekisi mieli päästä paikkaan, jossa aamiaisen voisi syödä ulkona terassilla... herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tänään on ollut kylmää ja sateista,joten ihan ulkoterassilla ei ole ollut mukavaa ellei se ole katettu.Monet ulkoterassit onkin katettu talviaikoina. Just tänään sanoin Gideonille,kantakahvilani omistajalle,että aamiainen on aika suuri......hän sanoi että ihmiset olettavat sen olevan sellaisen...

      Poista
  8. Tänään juuri katselin oliivihillopurkkia lähimarketissa. Jäi kuitenkin kauppaan mutta tämä sinun hillosi vaikuttaa ihanan jouluiselta. Ja aika muhkeita aamiaisia siellä kieltämättä nautitaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi,no sitten vaan niitä oliiveja hankkimaan;D tässä tosiaankin on jouluisia makuja:) Tein jo toisen satsin kun tykästyin tähän.
      Juu aamiaiset täällä aika täyttäviä...tuossa sentään ei ollut makeita leivonnaisia mukana kuten joittenkin kahviloitten aamiaisissa.

      Poista
  9. Ooh, olen ehdottomasti aamiaisihminen, ja rakastan sitä, kun saa istua hotellissa tai muualla valmiiseen (runsaaseen) aamiaispöytään. Harmi vaan, kun siihen aikaan ei ole vielä oikein nälkä, että jaksaisi ahtaa kunnolla. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen ehdottomasti aamuihminen ja mulle kyllä maistuu aamiainen aika hyvin jos pääsen valmiiseen pöytään sellaisen nauttimaan.Sitten kun pitää itse se tehdä kiireisenä aamuna niin se on jo toinen juttu....

      Poista
  10. +1 aamiasihminen :) Tosin vauvan myötä pitkät aamiaiset taitaa toistaiseksi jäädä vähemmälle...
    Israelilainen aamiainen taitaa muistuttaa hieman turkkilaista vastaavaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vauva tosiaankin ottaa etusijan ensimmäisenä vuotena etenkin...Minusta tämä muistuttaa ehkä turkkilaista siinä että on paljon kasviksia,mutta kun olen nähnyt kuvia turkkilaisesta aamiaisesta niin kyllä tämä täkäläinen näyttää paljon paremmalta....

      Poista
  11. Hei,

    Ilmeisesti hillo ei olekaan makeata, koska sokeria on noin vähän. Millaisia omenoita suositttelet, happamia (kuten Granny Smith -piirakkaomena) vai makeita? Kotimaisia, siis suomalaisia omenoita, on aika rajoitetusti tarjolla. Kokeiltavahan tuota on, kun vävy on suuri chilin ystävä ja puolet perheestämme vegetaristeja, itseni mukaan lukien. Ps. yksi parhaita muistoja Israelin vuodesta olivat ne aamiaiset, etenkin niiden monipuoliset hapanmaitotuotteet. Kibbutsilla leivoimme usein rahkapiirakkaa "kvina levanasta" eli valkoisesta juustosta (?).

    VastaaPoista
  12. Pikkuisen makeutta tuossa on kuitenkin. Mä käytin tuossa punaisia omppuja,eli hieman makeampia.... No sittenhän tuo hillo teille sopii hyvinkin,kun on vielä chilin ystäviäkin;D Juu aamiaiset täälläpäin ovatkin tosi hyviä:) Ja gvina levana hyvä juusto onkin leivontaan:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...