perjantai 28. maaliskuuta 2014

Kaalisalaatti ihanan rapeilla sellofaani(lasi)nuudeleilla (vegan) ja pieni kevätarvonta!

Tänään laitoin lounaaksi tosi hyvää kaalisalaatti,jolle friteeratut nuudelit antoivat kivasti rapeutta ja jotka tekivät salaatin rakenteesta tosi kivan.Tuo nuudelisäke oli niin hyvää ,että ihmettelin miksen ollut kokeillut sitä aikaisemmin. Ohje on mukaeltu ohje Changin kaali-nuudelisalaatista,joka matkan varrella muuttui aika lailla: ramen-tyyppiset noodelit vaihtuivat salaatissani sellofaaninuudeleihin,lisäsin myös seesaminsiemeniä ja porkkanaa ja kastikkeeseen tuli myös muutoksia. Usein tämän tapaisessa salaatissa käytetään myös kiinankaalia,mutta minulla oli ihan tavallista kaalia.Salaatti on myös vegaaninen.

Kaalisalaatti rapeilla sellofaaninuudeleilla,manteleilla ja seesaminsiemenillä
  • ½ keskikokoisesta kaalista
  • 1 porkkana
  • 4 kevätsipulin vartta
  • iso kourallinen sellofaaninuudeleita eli lasinuudeleita (tai riisinuudeleita)
  • 3 rkl mantelilastuja
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • muutama ruokalusikallinen öljyä nuudeleiden friteeraamista varten
Kastike salaatille
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ dl riisietikkaa
  • 1 rkl ruokosokeria ja steviaa (alkuperäisen ohjeen kastikkeessa oli iso määrä sokeria eli ½ dl. Laitoin sokeria vain ruokalusikallisen ja lopun sokerin korvasin  stevialla)
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl seesamiöljyä
  • ½ valkosipuli
  • hieman chilihiutaleita
Aloita valmistamalla nuudelit:
Lämmitä muutama ruokalusikallinen öljyä pannussa ja kun se on oikein kuumaa,kaada nuudelit pannuun.Sellofaaninuudelithan ovat pitkiä mutta pätkin  niitä ennen paistamista. Nuudelit turpoavat hetkessä joutuessaan kosketuksiin kuuman öljyn kanssa ja niistä tulee rapeita. Sekoita ja anna paistua kunnes nuudelit saavat hieman väriä.Ota nuudelit pois pannulta (johon on jäänyt hieman öljyä) ja paahda manteleita ja seesaminsiemeniä ,kunnes nekin saavat hieman väriä.Sekoita mantelit ja seesaminsiemenet nuudeleiden joukkoon.
Suikaloi kaali ja raasta  porkkana,paloittele kevätsipulin varret.Sekoita kastike ja kaada salaatin joukkoon sekoittaen. Kaada nuudeli-manteli-seesaminsiemenseosta salaatin joukkoon,mutta jätä osa koristeeksi.Tarjoile ja nauti. Kastiketta jää tuosta hieman yli mutta sitä voi käyttää toiseenkin salaattiin.
Minä pidän sellaisesta kaalisalaatista ,jossa kaali on suikaloitu tosi tosi ohueksi.Minulla on monitoimikone,jossa suikalointiosa ja vaikka mitä kapineita sellaiseen mutten ole koskaan kunnolla onnistunut suikaloimaan kaalia tosi ohueksi,sellaiseksi melkein hiuksenhienoksi.,ennenkuin löysin tämän kuvassa olevan simppelin vehjeen.Se näyttää ihan tavalliselta kuorijalta,mutta on itse asiassa paljon sellaista leveämpi ja tällä kaalin suikalointi ohueksi sujuu leikiten. Koska olen niin tyytyväinen tähän pikku vehjeeseen,päätin järjestää pienen arvonnan,jossa palkintona tuollainen samanlainen kaalin suikaloija.Eli jos haluat olla mukana arvonnassa,laitappa kommenttia kommenttilaatikkoon. Arvonta-aikaa on ensi viikon lauantaihin asti eli huhtikuun 5.päivänä arvon voittajan.

67 kommenttia:

  1. Ai miten ihanan näköistä salaattia! Maistuuko tuo rapea nuudeli vähän kuin paahdetulle sipulille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkatar;tosi namia salaattia.Ei tunnu sipuli vaan on sellaista tosi ihanan rapeaa,jota voisi laittaa kulhoonkin ja syödä sellaisenaan:)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Eikös olekin;niin simppeli ja kuitenkin niin kätevä!

      Poista
  3. Aivan ihana ohje, mutta tuo sellofaaninuudeli on mulle ihan uusi tuttavuus. Nyt on pakko googlettaa!
    Tuota on pakko kokeilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne:kiitos:) ehkä tunnet tuon paremmin lasinuudelien nimellä.

      Poista
  4. Näyttää herkulliselta! Minullekin sellofaaninuudeli oli ihan uusi termi, mutta se taitaa siis olla sama kuin lasinuudeli tai kiinalainen vermiselli? Sellaisena sitä on taidettu meidänkin (japanilais)keittiössämme käyttää :) Täytyykin kokeilla tuota paistamista, rapeat nuudelit ovat ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirame-no-me;itse asiassa tuo kai Suomessa tunnetaankin paremmin lasinuudelinimellä,pitää laittaa se tuonne,kiitos muistutuksesta.Olen vain tottunut kutsumaan niitä sellofaaninuudeleiksi...Kiitos,oli todella hyvää ja nuudelit ovat kyllä tosi ihania tuolla tavoin paistettuna:)

      Poista
  5. Samalainen kuorija oli äidilläni kotimaassa. Sinun blogissa aina löytyy jotain mistä tulen kotiikävä. Onneksi, muistot ovat suurin osaa hyviä ja tulen tänne hyvällä mielellä. (Ja lähden vielä paremmällä :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanja:näin tällaisia täällä vasta joku aika sitten ja kun kovasti kehuttiin niin ostin ja olen tyytyväinen. Ymmärrän hyvin tuon sinun ikäväsi mutta tosianakin ,onneksi on hyviä muistoja:) Kiitos ihanainen:)

      Poista
  6. Toimisikohan munanuudelit samalla tavalla tehtynä? Mie kerran kävin Helsingissä (vuonna paavo ja käpy) Stocmannilla syömässä ja siellä oli uskomaton nuudeliwokki. Ne nuudelit oli kuin oisi keitetty mut ne oli rapeita mutta pehmeitä mutta nuudeleita mutta ei... Elämäni upein ruoka-annos. En ole koskaan saanut nuudeleita tehtyä samalla tavalla... Mitä luulet jos ensin hiukan keittäs ja sitten öljyssä käyttäs? Imeekö riisinuudeli sitä öljyä? Kun mie tykkään nuudeleista mutten rasvan mausta niin jos ne nuudelit sit maistuu sille rasvalle...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MisLuck,varmaankin toimii. Mutta niiden ei pidä olla ensiksi keitetty,muuten eivät ole rapeita. Kuulostaa upealta tuo syömäsi nuudeliannos! Jonkun verran nuo imevät sitä öljyä ja nuudelit voi paistamisen jälkeen laittaa vaikka lävikköön,niin mahdollinen ylimääräinen öljy poistuu.Mutta kun nuo nuudelit heitetään tosi kuumaan öljyyn niin ne rapeutuvat mutta eivät kauheasti ime sitä öljyä itseensä. Ei musta maistunut rasvalle vaan tosi ihanalle:)

      Poista
  7. Rapeat nuudelit päätyivät kokeiltavien listalle. Näppärän näköinen kuorija, minullekin kaalin ohueksi suikalointi on haaste, monitoimikoneen rasstimella tulee liian karkeaa raastetta.

    VastaaPoista
  8. Jemmiina,kokeile ihmeessä ,on tosi hyvää:) ja sama juttu,on ollut tosi vaikeaa suikaloida kaalia hyvin ohueksi,mutta nyt löytyi sopiva väline sellaiseen:)

    VastaaPoista
  9. Olisko toi kuorija semmonen, että sillä sais kanssa kesäkurpitsan siivuiks? Semmonen olisi nyt etsinnässä :)

    VastaaPoista
  10. Lemmi,tuo.taitaa.olla.liian.leveä.sellaiseen..

    VastaaPoista
  11. Minäkin pidän oikein ohuesta raasteesta. Tuo oliskin kätevä vehje :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. . Taitaa se ohut raaste olla suosittua! Tosi kiva onkin tuo vehje

      Poista
  12. נראה ממש טעים! איפה קנית את הקלפן הרחב?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. .

      באמת טעים.קניתי את הקלפן בשוק הכרמל,בצד ימין .חנות לכלי מתבח

      Poista
  13. Pakkohan tällaiseen arvontaan on osallistua - eräänkin kerran on yritetty tylsällä juustohöylällä kaalia kesyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuuli,hih no juustohöylällä voi olla aika hankalaa;D

      Poista
  14. Låter mycket gott! Ha en fin helg!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack snälla du,det var gott:) Och en fin veckoslut till dig också!

      Poista
  15. Tuollaiset salaatit on niin hyviä!

    VastaaPoista
  16. Hei, just tollasta vehjettä tämä talouskin tarvitsee, sillä talvikaali täytyy olla hiuksenhienoa salaatissa, mutta kesäkaali (uuden sadon kaali) saa olla isompaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatta,meillä itse asiassa on nyt sitä kesäkaalia täällä ,sillä talvikevät on täällä kaalin aikaa ja sitten kesällä ja syksyllä se on kuin teidän talvikaalia....Tykkään kuitenkin aina siitä ohuemmaksi suikaloidusta kaalisalaatista...

      Poista
  17. Naminami....toivon voittavani tuollaisen suikalointivälineen...:)

    VastaaPoista
  18. Oi ihana salaattiohje! Ei olekaan tullut kokeiltua tuota nuudelien friteerausta, mutta varsin yksinkertaiselta se näytti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi.tosi hyvää ja nuo friteeratut nuudelit herkullinen lisäke salaattiin:-)

      Poista
  19. Kuinka leveä terä on tossa vehkeessä jonka mulle lähetät ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mika,varaudu sellaiseen 9,5 sentin juttuun,josta terän.osuus 9 cm

      Poista
  20. Kaali on ihanaa ruokaa. Tätä täytyy heti testata, en ole noita rapsakoita nuudeleita koskaan tehnyt ja ohje näyttää todella helpolta.

    Minustakin kaalin saaminen ohueksi ja sopivan pituiseksi on ollut välillä todella hankalaa. Välillä riivin kaalia juustohöylällä ja välillä vaikka miten. Niinpä osallistun arvontaasi ilolla. Eihän sitä koskaan tiedä jos vaikka osuu omalle kohdalle =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta,kaali on ihanaa ja täällä tähän aikaan vuodesta parhaimmillaan:-) kokeile ihmeessä .rapsakoita nuudeleita,herkkua:-)
      Kaalin suikalointiin pitää kyllä.olla hyvä.vehje ja tällä.se hoituu.toivottavasti onni suosii.

      Poista
  21. Herkullisen näköinen kaalisalaatti. Näppärännäköinen kuorija/suikaloija. Mukana arvonnassa. annelaukkanen09@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne,tosi näppärä onkin:) ja kiva kun olet mukana arvonnassa:)

      Poista
  22. Näyttääpä hyvältä sekä salaatti,että kuorija:) Mukana ollaan. Sofia chipmunk@hotmail.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sofia,oli hyvää ja kuorija tai oikeastaan suikaloija tosi hyvä:)

      Poista
  23. Vasta tässä ajattelin, että kaalisalaattia olisi ihana saada. Tässähän tuo olisi nyt sitten ohjekin! Noita nuudeleita pitäisi päästä kokeilemaan!

    VastaaPoista
  24. Minäkin pidän ohuesta kaalisuikaleesta enkä ole vielä keksinyt keinoa, miten saada tarpeeksi ohuita suikaleita. Olisipa kiva, jos voittaisin tuon välineen. Ps. Mukavaa kun julkaiset kasvisruokareseptejä! (olen kasvissyöjä) -Sake

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sake. tällä saa niitä tehtyä tosi helposti:) ja kiitos palautteesta,;rakastan kasvisruokia,joten sellaisia tässä blogissakin pääasiallisesti on,

      Poista
  25. minäkin haluaisin tuollaista ohutta kaalisuikalesalaattia. Eli arvontaan mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula,no selvästi näkyvät ohuet suikaleet olevan suositumpia;D kiva että osallistut arvontaan:)

      Poista
  26. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, en tiennyt että lasinuudeleita sanotaan myös sellofaaninuudeleiksi! aina oppii uutta, en ole esimerkiksi myöskään koskaan friteerannut nuudeleita mutta se kuulostaa todella herkulliselta :)

    Mukana arvonnassa myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne,niin taitaa olla.Olen niin tottunut kutsumaan noita sellofaaninuudeleiksi,koska englanninkielisissä ohjeissa yleensä niitä kutsutaan sellaisiksi. Ja suosittelen friteeraamaan nuudeleita,ihana lisä salaattiiin!

      Poista
  27. Ihanan näköinen annos! Mä yritän usein löytää kaupasta jotain muuta kuin munanuudeleita, mutta huonolla menestyksellä.. Ehkä pitäisi käydä jossain aasia- marketeissa. Rakastan kaalia, tuollainen leikkuri olisi mahtava! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanni,kiitos ja olikin tosi hyvää:) Aasia-marketeista tosiaankin löytää kaikenlaisia nuudeleita.Ja jeps,kaali on ihanaa:)

      Poista
  28. Minulla on myös kaalinsuikalointiongelma :D Eli tuo vekotin tulisi tarpeeseen.Terv.Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laura,monella näkyykin olevan ongelma tuon kaalin suikaloinnin kanssa.Toivottavasti onni suosii...

      Poista
  29. Kekseliäs resepti! Oli varmasti hyvää. Kaali on yksi lemppari ruoka-aineeni ja on kiva löytää uusia kaaliohjeita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulla.oli kyllä tosi hyvää tuo friteerattu nuudeliseos ja mantelit ja seesaminsiemenet salaatissa:) Kaali taitaa olla monenkin lemppari ruoka-aines:)

      Poista
  30. Yaelin, this salad looks really good-the texture sounds really nice and crunchy! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lorraine> the noodles on top of the salad were wonderfully crunchy:)

      Poista
  31. ihana ohje taas! osallistun myös arvontaan.terv.anneli.rikkonen@luukku.com

    VastaaPoista
  32. Sellofaaninuudeli on sana, jota en ole ikinä ennen kuullut :) Onpa hauska! Ja samoin tuo vehje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sofia,pitäis varmaan oppia kutsumaan näitä vain lasinuudeleiksi;D Ja ihanaa rapeutta toivat nuo friteeratut nuudelit (ja mantelit ja seesaminsiemet) salaattiin:)

      Poista
  33. Nam näyttää hyvältä! mukana arvonnassa mariestrange(a)hotmail.com

    VastaaPoista
  34. Herkullisen näköistä! :-) Ja kyllä tuo vempelekin olisi kätevä, joten mukana arvonnassa ollaan. ;-) oonasallamaaria@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oona,hyvää oli.ja rapeat nuudelit päällä.ihania:-)

      Poista
  35. Nami ja ihan äimänä olen moisesta kapistuksesta, tarpeeseen kyllä tulisi tässäkin taloudessa, terkuin: kaalinrakastaja :D Mukana arvonnassa toki. kaljukeiju@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna,kaali on kyllä.tosi hyvää:-) to kapine näyttää ihan tavalliselta kuorijalta mutta om reilusti leveämpi

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...