tiistai 25. marraskuuta 2014

Vaalea kasvissosekeitto,jossa kaikkea hyvää...

En ole mikään suuri keittojen ystävä,mutta kun täällä viileni niin alkoi yhtäkkiä tehdä mieli jotain lämmintä lusikoitavaa.Vaalea paksuhko kasviskeitto maistui niin hyvältä ja lämmittävältä,kun asteet laskivat tuonne....14 asteen paikkeille......Mutta etelässä nuo asteet tuntuvat aina viileämmältä.

Vaalea kasvissosekeitto
  • 1½ rkl oliiviöljyä
  • 1 kuutioitu sipuli
  • 1½ tl timjamia
  • 400  gr kukkakaalin kukintoja
  • 1 kyssäkaali
  • vajaa 200 gr maa-artisokkaa
  • suolaa
  • ½ tl korianterinsiemeniä,jauhettuna
  • ripaus muskottipähkinää
  • 600 ml vettä
  • 150 ml kookosmaitoa
Kuutioi ja kuori kyssäkaali;tee sama maa-artisokan kanssa.Lämmitä oliiviöljy kattilassa,lisää sipuli;kuullottaen sitä kymmenisen minuttia,jonka jälkeen lisätään maa-artisokan sekä kyssäkaalin kuutiot.Kuullota kasviksia kymmenen minuuttia:sekoittele välillä etteivät ne pala pohjaan,ja lisää sen jälkeen kukkakaalin kukinnot.Lisää nyt mausteet ja vesi,ja anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla puolisen tuntia. Kokeile ovatko kasvikset jo pehmenneet:lisää kookosmaito sekä maista onko keitossa tarpeeksi suolaa ja anna keiton kiehua vielä muutaman minuutin. Tämän jälkeen keitto soseutetaan ja tarjoillaan.

Tästä tuli lempeän makuinen paksuhko keitto,jota on vieläkin yksi annos jäljellä.Sen lämmitän sitten huomenna,sillä tämä talvinen episodi täällä jatkunee vielä muutaman päivän....
Eilen aamulla innostuin kun näin kauniin Saronan alueella banaanipuun ,ja siinä kokonaisen banaanitertun,jotka tosin vielä olivat vihreitä. 
Kauempaa se näytti tältä...

8 kommenttia:

  1. Mina teen usein bataattikeittoa. Soseutan sen alkumosson ja lisaan viela vahan pakastevihanneksia ja ehka kabanosmakkaraa, ja hyvaa tulee. juuri naille sateisille paiville sopivaa ruokaa. Isantakin pyysi viela ihan toisenkin annoksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu,bataatista saakin hyvää keittoa;teen joskus bataatti-porkkanakeittoa,appelsiinilla maustettuna.Kuten sä tiedät,niin tuota kabanossia ei mun soppaani tule;D

      Poista
  2. Hyvännäköistä keittoa! Ihana banaanipuu! Tutunnäköinen lautanen, meillä on joskus ollut jokunen samanlainen tai samantapainen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marleena:kiitos:) Onneksi eivät banskut vielä olleet kypsiä;olisi ollut vaikeaa vastustaa kiusausta;D
      Tuo lautanen on sarjasta,jonka äitini joskus osti minulle kirpparilta ;olisko ollut Hietaniemen kirpparilta.

      Poista
  3. Låter som en mycket god soppa! Bananträd är så vackra.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:soppan var faktiskt god,och åt sista portionen nu på kvällen. Och bananträd är vackra;skulle gärna ha en bananblad;D

      Poista
  4. Tämä keitto on varmasti todella hyvää. Näinä kolean kylminä päivinä juuri keitot tuntuvat sopivimmilta ruuilta (ainakin täällä, ehkä sielläkin vähemmän kylmässä ;-)).

    Kyllä raaka banaani näyttää sitten kauniilta =)

    VastaaPoista
  5. Birgitta:keitto maistui kylmällä säällä tosi hyvältä ja lämmittävältä:) Nyt meillä tosin lämpeni ,joten keitot eivät ole ihan mielessä...

    Eikös olekin;niissä on niin kaunis vihreä sävy:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...