sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Ei hullummat bataattipihvit

Bataatti on kyllä aina niin inspiroiva aines,ja tällä kertaa niistä tuli tehtyä tosi hyviä pyöryköitä,tai kasvispihvejä,joihin sain inspiraation marokkolaisista Maakouda.perunapihveistä,Peruna vaan vaihtui bataatiksi näissä, 

Bataattipihvit
  • 400 gr bataattia
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 2 veitsellä silputtua  valkosipulin kynttä
  • kourallinen tuoretta korianteria
  • 1 pieni kananmuna
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 tl jeeraa
  • mustapippuria ja suolaa maun mukaan
  • öljyä paistamiseen ja pihvien päälle/alle.
Keitä bataatteja lyhyen ajan; niin että ne vain hieman pehmenevät.Anna jäähtyä ja raasta bataatti raastimen karkealla terällä.Silppua sipuli ja ruskista se öljyssä,lisää silputtu valkosipuli ja paista vielä muutaman minuutin ajan.Lisää sipuli-valkosipuliseos,hienonnettu korianteri sekä muut ainekset bataatin joukkoon ja sekoita tasaiseksi.Anna seoksen seistä noin puoli tuntia,jonka jälkeen massasta muotoillaan öljyisillä käsillä pihvejä.Paistoin pihvit ensin nopeasti kuumalla pannulla niin että ne saivat rapean pinnan minkä jälkeen kypsensin  pihvejä(hieman öljyä päälle ja alle) vielä uunissa 200 C-asteessa 20 minuutin ajan. Anna pihvien jäähtyä jonkun aikaa  ennen syömistä,.
Olivat herkullisia sekä lämpiminä että kylminä. 
Viikonlopun alla (torstaina ja perjantaina) monissa kauppakeskuksissa on ruokatoreja,joista saa valmista ruokaa joko kotiin vietäväksi tai sitten voi ostaa ruoka-annoksen ja syödä paikan päällä,Nämä kuvasin   Tel Avivin keskustan Dizengoff-kauppakeskuksen torstain ruokatorilla.
Ruokatorin valikoimat edustavat enimmäkseen erilaisia etnisiä keittiöitä.Vegaaneillekin löytyy hyvin ruokaa tuolta.

24 kommenttia:

  1. Badat är så gott och dina biffar låter mycket goda. Så roligt med matmarknad!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:älskar batat! Tack,de var också mycket goda.Jag köper inte färdig mat men för såna som inte orkar eller kan koka mat är det en bra sak.

      Poista
  2. Joku minulle sanoi etta tuo Dizengoffin tori olisi lopetettu, mutta ilmeisesti ei....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu:Kuvasin nuo 2 viikkoa sitten mutta tarkoitettiin varmaan sitä toisella puolella olevaa tuoretoria,joka oli samaan aikaan.Se lopetettiin mutta ei tuo valmiin ruuan tori.

      Poista
  3. Vitsit miten hyvännäköisiä pihvejä. Tykkään bataatin vähän makeammasta mausta, joten nämä maistuisivat varmasti meidänkin perheelle. Poika varmasti haluaisi näiden kanssa perunamuusia :D
    Mukavaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:kiitos:) Tykkään tosi paljon bataatista ja se on hurjan monipuolinen,täällä olen tehnyt siitä vaikka mitä, Hih,perunamuusia ja bataattia ,hyvä yhdistelmä:)

      Poista
  4. Nam! Näyttää tosi hyvältä. Tämä täytyy testata.

    VastaaPoista
  5. Ihanan maukkaan näköisiä pihvejä. Vaikka juuri söin, niin voisin maistaa heti pari kappaletta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta:rakastan kasvispihvejä ja nämäkin oli niin hyviä. Harmi etten voi sulle niitä ojentaa ruudun läpi;D

      Poista
  6. Hyvää uutta vuotta! Tosi herkun näköisiä:). Itsekin tulee tehtyä usein vähän kaikenlaisia kasvispihvejä. Ne ovat lähes poikkeuksetta tosi hyviä ja variaatiomahdollisuuksia on aika loputtomiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Celebration Treats 4U;kiitos samoin sinulle:) Kasvispihvit ovat kyllä hyviä ja tosiaankin variaatiomahdollisuuksia loputtomiin,mikä on mahtava juttu!

      Poista
  7. Tein jouluksi immellytetyn perunalaatikon sijaan bataattilaatikkoa perinteisten latikoiden lisäksi ja ihastuin. Vieraita kävi vähemmän kuitenkin kuin odotin, joten pakastin jäljelle jääneet bataattilaatikot. Niistä aioin tehdä myöhemmin bataattikeittoa, kuten tein viime vuonna lopuille juureslaatikoille tuunaten. Bataattilaatikoissa on periaatteessa samat ainekset valmiina bataattipihveihin, vain perunahiutaleet ja kananmunia lisätään, joten uusi herkku on taas valmiina. Kiitos vinkistä Jael ja hyvää uutta alkanutta vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannu:olen joskus maistanut bataattilaatikkoa,tosi hyvää:) Ja hyvin jatkojalostat jäljelle jääneet laatikot:) Oikein ihanaa alkanutta vuotta sinullekin Hannu ja kiitos ihanista kommmenteistasi:)

      Poista
  8. Herkullisen näköiset ja väriset pihvit. Bataatti taipuu kyllä moneen muotoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi;bataatti onkin tosi ihanasti taipuva,moneen,makeaan ja suolaiseen:)

      Poista
  9. Huh - eivät todellakaan näytä hullummilta! Noita kun sais ison pinon just NYT. Nam!

    VastaaPoista
  10. Oi kun iski korianterihimo tästä reseptistä...pitää ehdottomasti kokeilla! Bataattia menee meillä niin paljon enemmän kuin perunaa...; ) Hyvä tuunausvinkki tuosta yhäältä kommenteista, että pakastetutista bataattilaatikoista kannattaa tehdä soppaa, siihen vielä näin pakkaspäivänä runsaasti chiliä, NAM!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli:kiva kun kuulut niihin jotka pitää korianterista,monethan ei pidä,Itse rakastan sitä! Perunaa käytän äärimmäisen harvoin mutta bataattia tosi usein:) Jeps,Hannun vinkki tosi hyvä:)

      Poista
  11. Hei minäkin tykkään ihan hirveesti korianterista!
    Bataattia tulee tosi harvoin ostettua, nyt alkoi kiinnostamaan kyllä.
    Ihanaa alkanutta viikkoa Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:jee! Rakastan sen tuoksua ja makua,mutta täytyy sanoa että ihan alussa en pitänyt,mutta nyt en voisi kuvitella olevani ilman korianteria. Bataatti on todella ihana juures,suosittelen käyttämään. Kiitos samoin sinulle oikein ihanaa viikkoa Anne:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...