torstai 28. huhtikuuta 2016

Bataattipizza ja ei niin hyvin toteutunut munakoisoruoka

Tämä oli kyllä hyvää vaikkei se siltä ehkä  näytä....
Keittiönpöydällä oleva jo hieman väsähtänyt bataatti piti käyttää pois,ja keksin tehdä siitä pizzapohjan.Hieman makeahko pizzapohja ei ollut lainkaan hullumpi.Kuva vaan on aika huono,eikä pizzan päälle löytynyt pahemmin täytteitä,mutta tämä on kiva gluteeniton vaihtoehto pizzapohjalle.

Bataattipizzapohja
  • noin 300 gr bataattia
  • 50 gr juustoraastetta
  • 3 dl keitettyä kvinoaa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl riisijauhoa
  • 1 tl suolaa
Kuori bataatti ja raasta se raastimen hienolla terällä. Bataattiraasteesta pitää puristaa nesteet pois jotta pizzapohja pysyy koossa.Kun raasteesta on puristettu nesteet pois siihen lisätään juustoraaste (mielellään vahvan makuinen raaste),kvinoa,suola  ja riisijauho.Sekoita,lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä pizzapohjamassaa tasaiseksi levyksi öljytyn leivinpaperin päälle uuninpellille.Öljyä myös taikinan pinta ennen uuniin menoa. Kypsennä pohjaa 225 C-asteessa kunnes bataattipizzan pohjassa on väriä ja rapeutta ja myös pinnalla väriä.Ota pizzapohja uunista,lisää täytteet päälle ja laita uuniin kunnes juusto ym. on sulanut/saanut väriä.
Toinen kokeilu oli sitten vähemmän onnistunut.,Päässä oli idea munakoisosta ,joka kypsytettiin ilman kuorta ja leikattiin palasiksi. 
Kuorin munakoisot,hieroin päälle reilusti oliiviöljyä ja ripottelin päälle ihanaa espanjalaista savupaprikaa. Kun ne tulivat uunista,annoin jäähtyä ja leikkasin sitten ohuiksi siivuiksi,jotka asettelin lautaselle,sirottelin päälle suolaa ja pippuria,sitruunamehua ,oliiviöljyä ja persiljapestoa.Kyllä se ihan syötävää oli,mutta näköjään munakoiso tulee kypsentää kuorineen....

11 kommenttia:

  1. kiva uusi idea pizzapohjaksi ja herkulliseltahan tuo munakoisokin näyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari:kiitos,pizzapohja oli ihan kiva,mutta tuosta munakoisosta ei kyllä tullut sellaista mitä piti....

      Poista
  2. Låter som ett mycket gott pizzabotten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:tack,det var också ganska gott:)

      Poista
  3. Vitsi miten kekseliästä. Jotain täälläkin tarvitsisi keksiä vehnän tilalle. :) Ihana Pimenton purkki! <3 Mukavaa vappuviikkoa Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia ihanainen:) Vähän makeutta antaa bataatti pizzapohjalle,mutta ei hullumpi loppujen lopuksi.Ja nuo Pimentonin purkit ovat niin ihania,samoin kuin se sisältö:) Mukavaa vappuviikkoa sinnekin;täällähän vappua ei vietetä muuten kuin ehkä jotkut ammattiliittolaiset marssivat.,

      Poista
  4. Pizzapohja kuulostaa hyvältä <3
    Ihanaa torstai-iltaa Jael!

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa kokeilemisen arvoiselle. Tyttö on tehnyt kukkakaalista pohjan ja sitä pitäisi myös testata.

    VastaaPoista
  6. Kuulostaapa hyvältä tuo pizza - rakastan bataattia muodossa kuin toisessa, joten täytynee laittaa kokeiluun pikimiten :) Osaisitko sanoa, miten paljon tuo 3 dl keitettyä quinoaa on keittämättömänä? Kiitos inspiraatiosta taas kerran ja mukavaa viikonloppua! :) - Ilona

    VastaaPoista
  7. Onpa mielenkiintoinen idea tuo bataatista ja kvinoasta tehty pizzapohja, jännittävä yhdistelmä :)

    VastaaPoista
  8. Tuon bataattipohjan testaankin tässä lähipäivinä. Ensin oli nimittäin mielessä bataattihampurilaiset, mutta kun ne on jo testattu (hyvää oli), niin otetaan tämä uudempi vinkki käyttöön =)

    Hauskaa vappua sinulle <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...