tiistai 19. huhtikuuta 2016

Herkulliset suklaapallerot

Perjantai-iltana täällä alkaa viikon kestävä juutalainen pääsiäinen,Pesahjoka kestää kokonaisen viikon. Kaikki nostatettu leipä on silloin pannassa,ja tämä onkin se keliaakikkojen lempijuhla,koska kauppojen valikoimissa on normaalia enemmän gluteenittomia tuotteita. Tosin kyllä sitä leipääkin löytyy kunhan etsii, ja kaikenlaisia gluteenittomia leipiä harrastetaan kahviloissa ja ravintoissa.Tosin löytyy myös kahviloita/ravintoloita,jotka eivät noista säännöksistä välitä. Kookos ja maapähkinä ovat suosittuja aineksia Pesah-pyhän leivonnaisissa,ja molempia löytyy näistä herkullisista suklaisista palleroista,jotka menivät ystävälle.Voi miten herkullisia näistä tuli, eikä ihme, sillä maapähkinän ja suklaan liittohan on tunnetusti herkullinen:)  Pallerot ovat sekä laktoosittomia että gluteenittomia, ja vegaaneja.

Herkulliset suklaapallerot
  • 3 dl kookoshiutaleita
  • 3 rkl maapähkinänvoita (käytin neutraalia,johon ei lisätty mitään)
  • 1 rkl kookossosetta
  • 2 rkl taatelisiirappia
  • 2 rkl ruokosokerista jauhettua tomusokeria
  • ripaus vaniljaa
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 2 rkl carobjauhetta
Huom: Taatelisiirapppia saa sekä sokerittomana tai sellaisena,johon lisätty sokeria. Sokeri siirapissa laimentaa taatelin makua,ja käytän yleensä sellaista taatelisiirappia missä vain taatelia,mutta esim. piparkakkuihin käytän taatelisiirappia,johon lisätty sokeria,sillä se korvaa siirapin kun täällä ei saa samanlaista siirappia mitä saa Suomessa.

Jauhoin ensin kookoshiutaleet hienommaksi. Lisäsin maapähkinävoin,ja jauhoin edelleen(monitoimikoneessa).Lisäsin muut ainekset ja jauhoin kunnes massa oli tasaista. Laitoin massan jähmettymään jääkaappiin,jonka jälkeen otin sen esille ja muotoilin massasta palleroitta.Pallerot kierittelin kookoshiutaleissa,kaakaojauheessa sekä punajuurijauheessa.
Tosiaankin,tuon pyhän vuoksi kaupoissa on vaikka mitä gluteenittomia tuotteita,kuten tämä gluteeniton uutuusjauho sämpylöille.Kaupassa oli tarjouksena kaksi pussia 4 eurolla,niin tuli ostettua. Teen yleensä itse gluteenittomat jauheseokset,mutta tässä oli myös herneproteiinia,jota en löydä mistään sellaisenaan.

8 kommenttia:

  1. En vaan tajua miten tuo jauhoseos on kosher ku siina lukee jotain hiivastakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu:niin siinä on kuivahiivaa.En minäkään tajua kun hiivan pitäisi olla pannassa.Mutta siinä lukee kosher for Pesah;D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Nelli:kiitos,tosi ihania,ystävä tykkäsi tosi paljon näistä:)

      Poista
  3. hitsit ku näyttävät herkulliselta, täytyypä laitta korvan taakse :)

    VastaaPoista
  4. Voihan pallerot - nyt iski suklaanhimo <3

    VastaaPoista
  5. Juuri nyt tekee kauheasti mieli makeaa. Minkälaista on kookossose?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...