tiistai 8. marraskuuta 2016

Super herkullinen vaikkakin hieman ruma parsakaalipasta

Ruma pasta mutta voih niin hyvää!
Tässä on pastaruoka,joka minulle on parasta pastaruokaa viime aikoina,ja ihan pakko jakaa tämä täälläkin. Parsakaalipasta joka ei ole mikään erikoisen valokuvauksellinen,mutta sitäkin parempi.Tästä tulee tosiaankin itkettävän hyvää. Kuvassa käytin suuresti rakastamiani sobanuudeleita,mutta olen kokeillut myös tavallisen pastan kansssa;molempien kanssa hurjan hyvää:) Kesällä kaalit ovat täällä surkean näköisiä  ,mutta nyt kun niitä taas saa kunnolla niin parsakaalia näkyy useinkin lautasella,se vaan on niin hyvää. Tämän pastan erikoisuus on siinä että parsakaali murustetaan.

Parsakaalipasta
  • 350-400 gr parsakaalia (varsineen)
  • 1 kuutioitu sipuli
  • 1½ rkl öljyä paistamiseen
  • 250 ml ruokakermaa
  • 50 -60 gr juustoa (käytin lampaanfetaa,joka suli hyvin kastikkeeseen)
  • mausteita:käytin yrttimaustetta,paprikaa,chiliä ,aika reilulla kädellä...
  • 1 murskattu valkosipulin kynsi
  • suolaa (en lisännyt  sillä sitä tuli juustosta,mutta kannattaa maistaa ja lisätä suolaa jos siltä tuntuu)
*****************************************************************************
Sipulit ruskistetaan öljyssä pannulla. Parsakaalin kukinnot ja varret murustetaan.. Kun sipuli alkaa ruskistua ,lisätään parsakaalimurut ja seosta kypsennetään  keskilämmöllä ,välillä sekoittaen,  noin 5 minuuttia. Käytin tähän 10 % ruokakermaa,joka on vähärasvaisin täällä saatava ruokakerma. Tein valmistuksen helpoksi ja sekoitin kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimessa,eli ruokakerman,valkosipulin ,mausteet ja juuston,kunnes se oli kastikemaista. Käytin juustona lampaanfetaa,mutta tässä voi käyttää mitä tahansa helposti kastikkeeseen sulavaa ,kunnon maun omaavaa juustoa. Kastike kaadetaan sipuli-parsakaaliseoksen joukkoon,ja seoksen annetaan kypsyä miedolla lämmöllä kunnes kastike on lähes kiehunut kokoon.Pasta keitetään lähes valmiiksi,ja kun se on kypsää .lisätään se kastikkeen joukkoon. Pastaa käännellään muutaman minuutin niin että kastiketta tulee pastan pinnalle.Kastikkeen ei pitäisi olla nestemäistä kypsentämisen jälkeen ,vaan paksua ja kermaista,joka tarttuu hyvin pastan pinnoille.  Tarjoillaan lämpimänä.
Toisen kerran tein parsakaalipastaa farfallepastalla.Tuli mieleen,että kun parsakaalia murustetaan,sitä voisi jättää muutaman ruokalusikallisen,ja lisätä sitä raakana valmiin  pastan päälle.Tuo parsakaalin vihreä väri kun hieman haalistui valmistumisen aikana....Tähän lisäsin myös muutaman aurinkokuivatun tomaatin paloiteltuna.
Lisää vihreää: Ouzeria ,kreikkalaistyylinen ravintola-baari maustetorin lähellä.

4 kommenttia:

  1. Pitääpä kokeilla tätä joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelli:tosi hyvää:olen tehnyt muutaman kerran uudestaan:)

      Poista
  2. Broccoli är så gott och det här ser nog gott ut. Jag har också en sås idag på bloggen med just broccoli i :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:tack,det var jätte gott:) Och du gjorde faktiskt ganska liknande sås:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...