torstai 25. tammikuuta 2018

Sitruunainen kukkakaaliriisi

Olen varmaan aiemminkin maininnut täällä miten hulluna olen kukka-ja parsakaaliin, ja kun  niitä on tarjolla, teen molemmista kaaleista jotain viikottain.   Kukkakaaliriisi eri versioineen on ihana kukkisruoka, ja tällä kertaa tein siitä sitruunaisen version, joka on niin hyvää että olen tätä tehnyt jo monta kertaa.  Tämä kukkakaaliriisi on versio  sitruunaisesta kvinoa-bataattiruuastani, joka on myös todella herkullista.   Kvinoa vaihtui tässä kukkakaaliriisiksi, ja  kastikkeeseen tuli pari lisäystä, mutta muuten ohje on lähes sama kuin kvinoaversiossa.

Sitruunainen kukkakaaliriisi
  • 1 keskikokoinen kukkakaali, tai pakastekukkakaalia   450-500 gr
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • noin 300 gr kuutioitua bataattia,  joko keitettynä  tai uunissa paahdettuna
  • kourallinen korianterin lehtiä
Kastike
  • 2 rkl säilöttyä sitruunaa (valmiina ostettua tai mm. tällä ohjeella tehtyä)
  • 3 rkl  sitruunamehua
  • 1 valkosipulin  kynsi
  • 3 rkl oliiviöljyä 
Pese ja kuivaa kukkakaali ,  jos käytän tuoretta.   Jauha kukkakaalista murusia  , lämmitä pannussa öljyä, ja paista kukkakaalimuruja  keskilämmöllä,  aina välillä kääntäen, kunnes kukkakaali pehmenee , ja saa hieman väriä.  Bataatti kuoritaan, ja leikataan kuutioiksi, jotka keitetään ensin kiehumispisteeseen, ja sen jälkeen vielä muutama  minuutti  keskilämmöllä. Keitetyt bataattikuutiot laitetaan lävikköön kuivumaan, minkä jälkeen ne sekoitetaan kukkakaaliriisin kanssa. Kuutiot voi myös paahtaa uunissa kypsiksi.  Jauha kastikkeen ainekset tasaiseksi kastikkeeksi , ja sekoita kastike kukkakaaliriisin ja bataattikuutioiden  joukkoon.  Lisää päälle jonkun verran  korianterin lehtiä.  En lisännyt tähän suolaa, koska säilötyssä sitruunassa on jo valmiiksi suolaa.
Suorastaan koukuttava ruoka!
Kävin alkuviikolla Jerusalemissa eksäni kanssa, ja  nälän yllättäessä pysähdyimme kaupungin arabipuolella eräässä leipomossa.  Nämä sahramipullat siellä  näyttivät jotenkuten tutuilta; pullaa sahramilla ja rusinoilla..
Seesamileivät näyttivät myös hyviltä.
Myös maamoulit  näyttivät houkuttelevilta. Falafel-kokemus samassa paikassa sen sijaan oli aika kamala...

23 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta, kokeilen ensin kvinoa version.

    VastaaPoista
  2. Kyllä taas näyttää ja kuulostaa niin ihanalta!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne: Kiitos,tämä olikin niin herkkua:) Ja oikein mukavaa viikonloppua sinullekin:)

      Poista
  3. Kumpikin vaikuttaa herkulliselta. Kukkakaali on ihanaa, eikä tällaisessa muodossa ole tullut ikinä maistettua. Paljon tulee käytettyä myös bataattia. Pitää kokeilla näitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaura ; molemmat versiot todellakin ihania,mutta juuri nyt olen niin ihastunut tähän kukkisversioon,nam:) Bataatti on ihana lisä tuossa:)

      Poista
  4. Ihanalta näyttää. Tuollainen sahramipulla maistuisi nyt aamukahvinkin kanssa.
    Ihanaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua sinulle Jael ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OUti: Kiitos ihana:) Sahramipulla oli houkuttelevan näköinen mutta nyt vehnättömänä kautena oli no no. Oikein ihanaa viikonloppua sinullekin Outi:)

      Poista
  5. Nams mitä ruokaa, joka varmasti lämmittämällä paranee. Ihanaa viikonlopun alkua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli: kiitos, herkkua sekä lämpimänä että kylmänäkin, vaikkakin ehkä lämpimänä parempaa. Ihanaa viikonloppua sinullekin:)

      Poista
  6. Minäkin rakastan kukkakaalia ja parsaa eri muodoissa, niistä saa vaikka mitä hyvää ruokaa valmistettua. :) Suosikkini ovat erilaiset gratiinit, kukkismuussit ja -wokit. Korianteri mausteena olisi ihanaa, mutta valitettavasti olen sille allerginen - tai ainakin Suomessa olen, sillä en muista saaneeni allergista reaktiota siitä koskaan Israelissa tai muussa Välimeren maassa, kuten en persiljastakaan.
    Shuk (Mahane Jehuda) on ihana paikka Jerusalemissa, ja siellä sijaitsee yksi lemppariravintoloistani, lähes saman nimisenä: Machneyuda.<3

    Mukavaa viikonloppua, ja Shabat Shalom sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thea Ester: Molemmat kaalit ovat kyllä niin herkkua , ja todellakin niistä saa tehtyä vaikka mitä:) Nuo mainitsemasi ruuat ovat kaikki herkullisia:) Mitenköhän se korianteri on Suomessa erilainen.. aika jännää ettet muualla ole sille allerginen, Mahane Jehuda on tosiaankin aivan mielettömän ihana tori, ja Machneyuda mahtava ravintola, toissa vuonna voitin paikan ravintolan pääkokin workshoppiin ,joka oli tosi mahtava tapahtuma:) Ihanaa viikonloppua sinullekin:)

      Poista
    2. Olen tuota allergiajuttua itsekin paljon ihmetellyt.. samoin olen kuullut ja lukenut muillekin käyneen, esim. eräskin mies söi Etelä-Ranskassa jotain piirakkaa, jossa oli ollut sekä persiljaa että korianteria, eikä hän saanut niistä mitään oireita, kun taas täällä Pohjolassa hän saattaa joutua jopa sairaalahoitoon, jos on syönyt niitä.. Kummaa, todellakin!
      Olipa hyvä tuuri sinulla voittaa paikka tuon niin mahtavan ravintolan pääkokin workshoppiin! Wow! Hieno juttu!
      Kiitos toivotuksista! Viikonlopusta on tulossa ihana <3

      Poista
    3. Thea Ester:muistaakseni joku muukin on minulle maininnut samasta asiasta, aika outoa. Workshop Assaf Granitin ohjaamana oli mahtava;voitin sen ruokakuvani ansiosta:)

      Poista
    4. Hieno juttu! Onnittelut jälkikäteen, sinulla olii varmaan upea ruokakuva :)

      Poista
  7. Nam..kun kuulostaa ja näyttää hyvältä, tuota pitääkin kokeilla:) Viime syksynä tykästyin parsakaaliin ja sitä tulee kyllä syötyä paljon:) Herkullisilta näytti myös nuo leipomo herkut! Mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
  8. Näyttääpä hyvälle, tuota kukkakaaliriisiä pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  9. Kukkakaaliriisi kuulostaa niin ihanalta, että pakko on joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  10. Vaikuttaa hyvältä! Sitruuna, valkosipuli ja oliiviöljy ovat muutenkin suosikkejani, joten varmastikin tekevät myös kukkakaaliriisistä herkkua. En ole muuten vielä "joutanut" kokeilemaankaan, joten täytyypä laittaa toimeksi..

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...