Rakastan kukkakaalia (ja muitakin kaaleja) yli kaiken, ja talvella ja keväällä, jolloin täällä on kaalien paras sesonkiaika, teen kukkakaalia todella usein. Yksi suosikkikukkakaaliruuistani on HaMisada (Ravintola) nimisen halpisravintolan kukkakaaliannos, jossa uunipaahdettu kukkakaali tarjoillaan tomaattichilisalsan ja tahinin kanssa. Hurjan hyvää, joten tein siitä copycat-version.
Uunipaahdettua kukkakaalia tomaattisalsalla ja tahinilla
- Kukkakaali: 1 keskikokoinen kukkakaali. Yleensä esikeitän kukkakaalin muutaman minuutin ajan ennen uunissa paahtamista. Niin tein nytkin. Jaoin kukkakaalin kukintoihin , keitin muutaman minuutin kunnes kukinnot olivat hieman pehmenneet. Sen jälkeen kukkakaali sai kuivua lävikössä, minkä jälkeen lisäsin kukkakaaliin oliiviöljyä ja paprikajauhetta. Hieroin öljyä kukkakaalikukintoihin niin että sitä tuli joka paikkaan. Ravintolassa kukkakaaliherkkuni paahdetaan kokonaisena, mutta minun oli helpompi tehdä tämä niin että jaoin kukkakaalin kukintoihin, Tässä voi tietysti käyttää myös pakastettua kukkakaalia. Kukkakaali paahdetaan 225 C lämmössä kunnes se on saanut kunnolla väriä.
- Tomaattisalsa: Muutama tomaatti , ½ vihreä chili, 2 rkl sitruunamehua, 1 rkl oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Tomaatit ja vihreä chili pilkotaan pieneksi , ja niiden sekaan lisätään sitruunamehu, oliiviöljy, suolaa ja mustapippuria
- Tahini: 1 dl tahinia, vettä tarpeen mukaan, 1 sitruunan mehu, 1 valkosipulin kynsi, ½ tl suolaa, ½ tl jeeraa eli juustokuminaa sekoitetaan tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella löysähköksi tahnaksi.
Annos kootaan näin: Uunipaahdettu kukkakaali, joko kokonaisena tai kukintoina, asetellaan laakeaan tarjoiluastiaan. Päälle lusikoidaan tomaattisalsaa sekä tahinia, ja lopuksi voi vielä lisätä muutaman korianterin lehden.
Ai että on hyvää!
Paahdoin samalla myös parsakaalia sekä tavallista keräkaalia. Jaoin keskikokoisen keräkaalin lohkoiksi , ja hieroin niihin (käsin) oliiviöljyä, hieman balsamietikkaa, chiliä ja taatelisiirappia. Aivan ihanaa!
Onko kukaan teistä käynyt Yhdysvalloissa, ja siellä käynyt syömässä jumalaisen hyvää juustokakkua Cheesecake Factoryssä? Miamissa asuessa tuli käytyä Cheesecake Factoryssä silloin tällöin , ja ne juustokakut olivat kyllä herkkua. Viime syksynä Cheesecake Factory rantautui tännekin. En ole varma kuinka monta pistettä täällä on toistaiseksi, mutta täällä Cheesecake Factory toimii pieninä kahvilapisteinä kauppakeskuksissa, ja niissä voi ostaa juustokakkupalan , tai ostaa kakun kotiin. Cheesecake Factoryn juustokakut tuodaan tänne pakasteena, j oten ne matkustavat aika pitkän matkan tänne, ja hintakin on aika korkea; tosin se ei Yhdysvalloissakaan ole mikään matala.
Cheesecake Factoryn listalla on monen monta juustokakkua, mutta täällä saa niistä vain 14. Kävimme eilen myös Yhdysvalloissa asuneen kolumbialaisen ystävättäreni kanssa TLV Fashion Mall-kauppakeskuksessa , johon oli avattu Cheesecake Factory-kahvila viikko sitten. Kuvassa näkyvän mustikkavalkosuklaajuustokakun edessä huokailimme syvään, mutta koska me molemmat vältämme nyt sokeria, vain ihailimme emmekä maistaneet kakkua. Totesimme myös että Yhdysvalloissa palaset olivat leveämpiä kuin täällä..
OMG näitä juustokakkuja!
Viime viikon avajaisissa oli kuulemma jaettu juustokakkupalasia, ja jonot olivat olleet hurjat. En ihmettele....
Jag gillar också kål :) Vilka ostkakor!
VastaaPoistaHovkonditorn: Kål är nog så Gott:) Och Cheesecake Factorys ostkakor....;D
VastaaPoistaTuo kukkakaali paahdettuna näyttää niin hyvältä, nam. Minähän olen myös heikkona juustokakkuihin, joten olisin taivaissa tuolla kahvilassa <3
VastaaPoistaOuti:kiitos, tosi hyvää onkin:) Juustokakut ovat niin herkkua,rakastan niitä mutta nyt mulla on tämä sokeriton ja jauhoton kausi,niin ne ovat vähän no no.
PoistaOi, miten herkullisen näköistä tuo kukkakaali. Olen käynyt jenkeissä ja myös Cheesecake factoryssa. Taivaallista....
VastaaPoistaMarjo>Uunipaahdettu kukkis on niin herkkua:) Ne Cheesecake Factoryn juustokakut ovat kyllä mahtavan hyviä, mutta onneksi osaan vain syödä niitä silmillä nyt;D
PoistaTahini ja paahdettu kukkakaali, ihan parasta! Tykkään kyllä parsakaalistakin.
VastaaPoistaMinäkin yritän vähentää sokerin käyttöä, siksi ohitan kaikki ihanat juustokakut (pakko pysyä kovana).
Kaunista sunnuntaita sinne kauas!
Heli, Se onkin niin hyvä kombo:) Parsakaali on myös mun herkua, juur nyt sitäkin jääkaapissa:) Sokerin vähentäminen ei ole minusta vaikeaa, vaan koin esim, tekemäni ruiskauraleivän jättämisen sitä vaikeammaksi. No kokeilen nyt toistaiseksi tätä, ja puolitoista kuukautta toistaiseksi olen sanonut ei monelle herkulle. Kaunista sunnuntai-iltaa sinullekin;)
VastaaPoistaVoi hyvänen aika näitä sinun herkkupostauksia:)♥ Vatsa vain kurisee kun kaikkia mitä kuvissa näkyy haluaisi maistaa:) Minä en aiemmin parsakaalista välittänyt, mutta sitten kun sitä oppi syömään niin onpas vaan hyvää! Mukavaa alkavaa viikkoa♥
VastaaPoistaKiitos Päde:) Nuo juustokakut ovat kyllä hurjan houkuttelevia, ja kun vielä tiedän miten hyviä ovat, mutta onneksi osaan pitää suun kiinni tuollaisten edessä. Parsakaali on ihanaa, tähän aikaan vuodesta teen sitä viikottain,joten kiva että sinäkin olet alkanut pitää siitä.
PoistaThose roasted veggies are so perfectly golden brown! I could eat that kind of dish any day, every day.
VastaaPoistaHannah: I so love oven roasted veggies, just like you:) Thanks Hannah:)
PoistaIhanaa, nyt tiedän mitä teen jääkaapissa lojuvasta kukkakaalista :) Kiitos <3
VastaaPoistaAnni>kiva kuulla, ja kukkis on niin monipuolista ja hyvää:)
PoistaOstin juuri pari päivää sitten tahinia ja tein hummusta, tulipa siitä hyvää! Tahinipurkki on vielä täynnä, yhteen hummusannokseen (vai onko se yhdellä m:llä humus?) ei paljoa mene, joten nyt voisi kokeilla tuota kaali-tomaattiherkkua, mukavan helpot ainekset kaikissa!
VastaaPoistaLotta, itsetehty hummus (juu noin taidan itsekin kirjoittaa;D) on niin hyvää:) ja tämä oli hurjan hyvää, tahini sopii niin moneen juttuun:)
Poista