perjantai 3. elokuuta 2018

Pannujuustokakku

Kesähelteillä sitä hieman laiskistuu keittiössä  , tai haluaa tehdä sellaista mikä  sujuu nopeammin ja helpommin.    Tämä pannujuustokakku syntyikin sellaisesta tarpeesta,  ja on siis pannulla paistettu, uuniton juustokakku.   Pannujuustokakku on pannarin paksuinen  ja kiinteämpi juustokakku,  mutta aivan hurjan hyvää! Ja myös todella helppotekoinen. Pannujuustokakku on gluteeniton, eikä siinä ole normijuustokakun taikinapohjaa. 
Tein pannujuustokakun ensin  tällaisessa kaksipuolisessa paistinpannussa,  jossa molemmat puolet ovat samanlaisia,  ja pannu sulkeutuu hermeettisesti,  joten  sen kääntäminen käy helposti.  Täälläpäin ovat kaksipuoliset grillipannut  olleet tosi suosittuja jo muutamia vuosia; mutta kun näin tämän pyöreän pannun (jossa ei grillipintaa) ,  tiesin haluavani juuri tällaisen pannun.  Olen googlannut tällaisia pannuja suomeksi kaikenlaisilla hakusanoilla, mutta en ole löytänyt ...eli onko tällaisia Suomessa?  Tein pannujuustokakun toisella kerralla  tavallisessa  paistokasarissa,  ja siinäkin pannujuustokakku onnistui tosi hyvin:)  Tässä ohjeessa käsittelen  paistokasarissa tehtyä  pannujuustokakkua.

Pannujuustokakku 

  • 500 gr pehmeän rahkan tapaista juustoa ( minun juustossani oli 5%  rasvaa. Tässä voisi  käyttää Valion pehmeää rahkaa, jossa on alle 2.5 %  , ja korvata pieni osa rahkasta hieman rasvaisemmalla tuorejuustolla, jotta juustomassasta ei tule liian kuivaa, tai Lidlin 4.4% Milbona rahkaa, josta pienen osan voisi korvata hieman rasvaisemmalla tuorejuustolla.
  • 2.5 dl sokeria
  • 3 rkl Maizenaa
  • 2 rkl  hienoa maissijauhoa    (tähän tulee siis maissia kahdessa muodossa: tärkkelyksenä (Maizena ) ja jauhona)
  • 1 iso kananmuna
  • 2 limetin tai sitruunan raastettu kuori
  • noin 1 dl limetin tai sitruunan mehua
  • 1 rkl voita ja ½ rkl öljyä pannua varten
  1. Rahka,  sokeri ja jauhot sekoitetaan hyvin keskenään. 
  2. Lisätään  kananmuna,  sitruuna/limetinkuori -ja mehu
  3. Paistokasarissa lämmitetään   voi sekä öljy, ja kun voi on hieman ehtinyt ruskistua,  käännetään paistokasarin lämpö minimiin,  ja lisätään juustomassa,  lastalla tasoitellen.  Paistokasari peitetään kannella,  ja pannujuustokakun annetaan hiljalleen kypsyä,   noin 15 minuutin ajan, kunnes  alapinta on ruskistunut  ja yläpinta tarpeeksi hyytynyt. 
  4. Pannujuustokakku vieritellään varovasti  tarpeeksi suurelle lautaselle,  ja palautetaan varovaisesti kääntäen   paistokasariin,   niin että toinenkin puoli saa väriä.  Pannun pohjalle voi hieman lisätä voita.  Kun pannujuustokakun tuoksu alkaa tuntua ,  ja toinenkin  puoli on saanut väriä,  on pannujuustokakku valmis.
  5. Pannujuustokakun annetaan jäähtyä,  ja sen jälkeen vielä hyytyä kunnolla  jääkaapissa, mieluiten yön yli,   ennen tarjoilua.  
Paistokasarissa pannujuustokakusta tuli hitusen verran korkeampi kuin  kaksoispannullani tekemästäni pannujuustokakusta  (1. kuva)
Hurjan hyvää, ja ihanan sitruunainen maku :)
Kaksiosaisella pannullani olen tehnyt kaikenlaista,  kuten vaikka tätä  pizzan tapaista paistosta, jonka gluteeniton pohja on tehty   kikherne-ja riisijauhoista.

10 kommenttia:

  1. Tosi magee tuo kaksiosainen pannu. Herkullisen näköinen juustokakku, maistuisi kyllä minullekin :)
    Ihanaa viikonloppua Jael ystäväiseni <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Aika magee onkin😃Tästä juuatokakusta tuli niin hyvää, olen twhbyt jo useasti kun on helppotekoista💚🍋Oikein ihanaa viikkoa sinulle Outi ihanainen❤

      Poista
  2. Näyttääpä ihanalle!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riina:Kiitos paljon, onkin tosi hyvää💚Oikein ihanaa viikkoa sinulle Riina

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Hovkonditoen:jättegott,och lättlagad🍋💚

      Poista
  4. Tämä näyttää niin herkulliselta. Onnistuisikohan uunissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi:Kiitos paljon🍋Miksei onnistuisi uunissakin, en tosin ole kokeillut

      Poista
  5. Mahtava keksintö tuo kaksipuolinen paistinpannu. Teenkin tällä viikolla tällaista herkkupannujuustokakkua. Kiitos Jael taas mainiosta ohjeesta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta:Tosi hyvä keksintö onkin. Onkohan tällausia myynnissä Suomessa? Pannujuustokakku on ihanaa herkkua, olen jo tehnyt tätä muutaman kerran, sekä tuossa kaksipuolisessa pannussa että paistokadarissa. Kiitos Birgitta ja oikein ihanaa viikkoa sinulle❤🍋🌹🌻

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...