lauantai 18. elokuuta 2018

Rapeat munakoisoviipaleet

Munakoiso on yksi suurista rakkauksistani,   en varmaan ikinä kyllästy tuohon kasvikseen,  sillä aina siitä voi tehdä jotain uuttakin.   Tällä kertaa vinkki siihen miten paistetut  munakoisoviipaleet onnistuvat kaikkein parhaiten;   niin että niistä tulee ihanan rapeita.  Täällä monessa   falafel-paikassa annokseen kuuluu myös paistettuja  munakoisoviipaleita,  jotka lisäävät niin paljon makua annokseen.  Paistetut munakoisoviipaleet ovat myös  sabich-annoksen tärkeimpiä elementtejä.  Seuraavat vinkit ovat Tel Avivin trendikkäimmän  falafel-paikan,   HaKosem-falafelin ,  antamia.  ja niitä noudattamalla  paistetuista  munakoison viipaleista tulee lähes täydellisiä:)

Rapeat munakoisoviipaleet
 • 1 munakoiso
 • suolaa
 • hyvin kuumuutta kestävää öljyä paistamiseen (4-5 rkl )
 • muutama lusikallinen  vehnäjauhon ja  Maizenan sekoitusta (yhtä paljon kumpaakin) . Itse käytin pelkkää Maizenaa, toimii hyvin niinkin,
Ravistin ylimääräiset jauhot pois  
 1. Munakoisosta leikataan kannat pois,  ja tässä vaiheessa munakoison voi myös kuoria jos haluaa.  En kuorinut munakoisoani, mutta kuorimalla viipaleista tulee vieläkin parempia. Munakoiso leikataan viipaleiksi pituussuuntaan.
 2. Munakoisoviipaleet asetellaan ritilälle,  ja niiden päälle ripotellaan reilusti suolaa. Munakoisojen annetaan valua vähintään  45 minuutin ajan.  Munakoisoissa on nestettä : nesteen valutus poistaa  kitkeryyttä ,  ja kuivemmat munakoisoviipaleet imevät myös vähemmän öljyä paistettaessa.  Suolaus ja  valutus on  etupäässä nesteiden poistoa varten.
 3. Munakoisoviipaleet huuhdellaan vedellä,  ja niiden annetaan kuivua vielä ritilän päällä   noin puolisen tuntia.  Munakoisoviipaleiden pintaa voi myös kuivata talouspaperilla.
 4. 2 rkl vehnäjauhoa ja 2 rkl Maisenaa sekoitetaan keskenään. (käytin pelkkää Maizenaa, toimii niinkin). Munakoisoviipaleet käännellään   jauhoseoksessa,  ja niistä ravistellaan pois ylimääräinen jauho.
 5. Öljy lämmitetään kuumaksi  paistokasarissa tai paksupohjaisessa kattilassa.  Munakoisoviipaleita paistellaan muutama kerrallaan kuumassa öljyssä , 2-3 minuuttia kumpikin puoli,  kunnes ne ovat ruskistuneet. 
 6. Munakoisoviipaleet asetellaan talouspaperin päälle. Lopuksi ripotellaan suolaa päälle.
Herkullisia sellaisenaan,   lisukkeena,  leivän päällä:) 🍆🍆
Munakoisoni ostin torilta.
Torin pääkadulle,  ja sen monille sivukaduille ilmestyy koko ajan uusia ruokapaikkoja,  joiden ainekset tulevat tietenkin torilta..
Maissia ja papuja.
Viikunoita näkee nyt paljon.

20 kommenttia:

 1. Namis. Täytyykin kokeilla Maizenaa. Minä itketän munakoisoni aina talouspaperin päällä. Olisikohan ritilä parempi...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena:tosi namia:) Maizenalla tuli hyvä tulos,ja ilman gluteenia:) Luulen että ritilä on parempi koska munakoisoista irtoaa tosi paljon nestettä.,

   Poista
 2. Hyvälle kuulostaa, kiitos ohjeesta. Torit ovat sitten aarreaittoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esther:Kiitos, näin tehtyinä noista viipaleista tulee tosi hyviä:) Ja torit, todellakin aarreaittoja:)

   Poista
 3. Munakoiso on kyllä niin hyvää! Se on myös tosi monipuolinen. Minä enää harvoin itketän koisoja, eikä kitkeryyttä ole ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merituuli:tosi monipuolinen onkin, täälläpäin ja yleensä koko alueella käytetään tosi paljon munakoisoa. : Totta , nykyisissä munakoisolajikkeissa ei enään ole sitä kitkeryyttä, mutta on nestettä, ja sitä on hyvä saada pois ennen paistamista.

   Poista
 4. Herkullinen ohje. En ole tainut syödä munakoisoa muuten kuin moussakassa.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:Kiitos:) Munakoiso on tosi hyvää ja monipuolista, siitä saa tehtyä vaikka mitä:) KIitos, ja oikein hyvää viikonloppua sinulle Outi:)

   Poista
 5. Hyvältä näyttää ja kuulostaa😍 Leppoisaa sunnuntaita💕🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päden Paja:kiitos, hyvää onkin ,etenkin jos rakastaa munakoisoa:) Oikein ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Päivikki:)

   Poista
 6. Jag tycker också mycket om aubergine och det här låter gott!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hovkonditorn: Aubergine är nog så gott och mångsidigt:) Tack:)

   Poista
 7. That is some good looking eggplant, my friend! I find it very hard to get properly crisped, but that texture looks perfect.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannah; thank you dear Hannah:) With a combination of flour and corn starch dusting (or only cornstarch , like I did) the eggplant does get a crispy coating:)

   Poista
 8. Söin joskus Lanzarotella 10 vuotta sitten juuri samantyylisiä rapeita munakoisoranskiksia, ne jäi elävästi mieleen ja makumuistoihin, pitää kokeilla ohjeellasi jos tulisi edes lähelle samanlaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heli:mUnakoisoranskikset kuulostaa herkulta. NÄmä ovat palasina sen verran isompia etten tiedä tulee ko niistä ihan sellaisia mutta ainakin jonkinverran rapea pinta ja ihana maku oli näissä:)

   Poista
 9. Tämä on yksi mun suosikeista munakoison suhteen vaikka onkin niin ihanan yksinkertainen, voisin syödä tätä melkein joka viikko. Suomessa ei ole totuttu paistamaan kuumassa rasvassa ja usein se on musta ongelma ettei saada rapsakoita viipaleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petra: Samoin, mä voisin syödä tätä joka päivä! Onneksi ei tarvitse aina itse paistaa kun sitä on valmiiksi paistettuna monessa falafel.ym- paikassa:) Joo pitää olla ne tietyt niksit että saa niistä palasista rapsakoita, ja että ovat sitten hyviä:)

   Poista
 10. Ai mitä herkkuja oletkaan taas tehnyt. Munakoiso on niiin hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta>kiitos ihanainen, munakoiso on niin hyvää:) Eilen kävin tuossa mainitsemassani paikassa falafelilla, ja puolikkaan pitaleipäni (otin puolikkaan annoksen) sisällä oli tietenkin tuolla tavoin tehtyä munakoisoa, nam:)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...