lauantai 18. toukokuuta 2019

Pastaa , papuja ja hyvää kastiketta eli pasta fagioli

Pasta fagioli,   eli italialainen tomaattipohjainen papu&pastakeitto  on perinteinen italialainen ruoka, jonka ainekset ovat yksinkertaisia ja edullisia,  ja  maku niin hyvä:) Oikeastaan kutsuisin tätä enemmänkin muhennokseksi,  sillä keittoa on oikeastaan aika vähän ja muita aineksia sitten enemmän,  ainakin tässä minun versiossani.    Tästäkin pastaruuasta on olemassa vaikka kuinka monta versiota,   sekä lihaisena  että ilman.  Minun versioni on vegaaninen,  ja yksinkertaisesti todella herkullinen.  Kastikkeen herkullinen maku tulee  sofritosta . Pasta fagiolissa käytetään pastana yleensä pienikokoista  Ditalini-pastaa,  mutta tässä voi hyvin käyttää muuta pienikokoista pastaa.  Minulla oli  gluteenitonta pientä simpukkapastaa.  Pasta fagioli valmistuu  todella helposti; etenkin jos käyttää valmista  tomaattimurskaa ja säilykepapuja.

Pasta fagioli (vegaaninen versio)
Sofrito:
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 1 varsisellerin varsi
  • 1 porkkana
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1.5 rkl oliiviöljyä
Muut ainekset
  • 1 rkl yrttimaustetta (sellaista jossa myös timjamia)
  • 1 tl sokeria
  • suolaa maun mukaan
  • ripaus mustapippuria
  • chilihiutaleita (voidaan jättää pois)
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 2 tomaattia  +  1.5  x tomaattimurskapurkin verran vettä (tomaatit ja vesi jauhetaan  )
  • 3 dl keitettyjä valkopapuja
  • 2 dl pastaa
Selleri, porkkana , sipuli ja valkosipulit pilkotaan pieniksi.   Öljy  lämmitetään paksupohjaisessa kattilassa /kasarissa,  ja sofriton aineksia paistetaan keskilämmöllä,   aina välillä sekoittaen, muutaman minuutin ajan kunnes seos pehmenee.    Tässä vaiheessa lisäsin yrttimausteen,  sokerin , mustapippurin ja chilihiutaleet. Seosta paistetaan vielä muutama minuutti , jonka jälkeen lisätään tomaattimurska sekä jauhettu vesi-tomaattiseos.   Tämän jälkeen kattila peitetään kannella,  ja seoksen annetaan poreilla miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan.   

Lopuksi   lisätään  pavut ja pasta,  ja seoksen annetaan kiehua keskilämmöllä (ilman kantta)  kunnes pasta on kypsää (pastani keitinaika oli 10 minuuttia).  Ruokaa maistellaan,  ja lisätään suolaa maun mukaan.  Minä pidän tästä ruuasta muhennosmaisena ,  mutta jos tästä halutaan  enemmän keittomaista niin  lisätään enemmän nestettä.
Tomaattimurskassani oli myös  basilikaa.
Delizioso! Päälle voi lisätä raastettua parmesaania jos vegaanisuudella ei ole väliä.

6 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen arkiruoka! Tätä voisikin tehdä vaikka heti huomenna, kun olisi melkein kaikkia aineksiakin. Tosin saattaisin lisätä joukkoon jotain lihaa tai kanaa... Tykkään tosi paljon muutenkin kaikista sellaisista ruoista, joissa on kaikki ainekset samassa padassa. Tulee vähämmän tiskiäkin. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu:Tämå onkin niin hyvää ja helppoa arkiruokaa🍅Yleensä teen tätä kylmempinä aikoina, mutta nyt teki mieli tehdä testi vaikka oli helteinen päivä. Tämä on on yksinkertaisesti vaan niin hyvää❤Ja tosiaankin helppoa kun kaikki tehdään tässä samassa padassa

      Poista
  2. Ser så gott och mättande ut! Ha en fin dag!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina:Tack , mycket gott, även när det inte är kallt:) Ha en fin veckoslut.

      Poista
  3. Kuulostaa ja näyttää hyvältä! Leppoisaa alkanutta viikkoa sinne❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja: Hyvää onkin ,kuten italialainen ruoka yleensäkin:) Oikein hyvää viikonloppua sinulle:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...