Viimeisin viikko joka päivä muuttuvine rajoituksineen, on ollut haastavaa ruokabloggaajalle: liikun julkisilla , ja kun julkista liikennettä rajoitettiin kunnolla, alkoivat tutut ruokakaupat olla sellaisia joihin en pääse. Ennen ulkonaliikkumiskieltoa ehdin käydä tutusssa aasialaisessa kaupassa ostamassa tofua, ja myyjä kehotti ostamaan suuremman määrän tofua, sillä tulevasta viikosta lähtien he eivät ole auki, toistaiseksi. Kävelyetäisyydellä kodista minulla on vihanneskauppa ja leipomo, ja joku toinen leipomo kauempana, samoin kuin tosi kallis marketti, joka ei sovi budjettiini. Lähiseutuni suurempaan markettiin pääsen vain jos bussit toimivat. Niinpä viikonlopun edessä oli (ei lainkaan julkista liikennettä..) tehtävä vihannes-ja hedelmäostokset lähellä olevasta hevi-kaupasta , josta en yleensä osta muuta kuin ehkä puuttuvan sipulin, sillä hinta&laatusuhde kaupassa on paljon huonompi kuin niissä kaupoissa mistä yleensä teen hevi-ostokseni.
Olin sieltä hieman aikaisemmin ostanut yhden punajuuren , joka alkoi olla jo hieman nahistunut, ja muistin että kaapissa oli purkki kondensoitua maitoa. Tästä kombosta syntyi aivan ihana jäätelö:)
Punajuurijäätelö
- 1 punajuuri
- 1 rkl balsamietikkaa
- 3/4 dl ruokosokeria
- 1 purkki kondensoitua maitoa
- ½ tl vaniljauutetta
- 3 dl vettä
- ½ tl ksantaania
Kuori punajuuri ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi (jotta punajuuri kypsyisi nopeammin). Lisää vesi , sokeri, vanilja ja punajuurikuutiot kattilaan, ja keitä punajuurta kunnes kuutiot ovat pehmenneet tarpeeksi.
Kun punajuuri on jäähtynyt , jauha punajuuri keitinvesineen tasaiseksi soseeksi. Lisää balsamietikka ja ksantaani soseeseen. Blendaa sose ja kondensoitu maito keskenään kuohkeaksi, ja laita jäätelömassa pakkaseen. Kondensoidulla maidolla tehdyt jäätelöt ovat niin käteviä kun ne eivät kristallisoidu pakastimessa.
Nam nam:) Punajuuressa itsessään on makeutta ja kondensoidussa maidossa paljonkin makeutta, mutta balsamietikka taittaa kivasti makeutta. En tuntenut kyllä lainkaan etikan makua valmiissa jäätelössä.
Jäätelö alkoi jo sulaa....Koska käytin tähän jäätelöön koko punajuuren, on jäätelössä myös kivasti kuituja:)
Onpa hyvännäköistä jäätelöä ja aivan upean väristäkin.
VastaaPoistaIhanaa lauantai-iltaa sinulle Jael <3
Kiitos Outi:) Tosi hyvää onkin, ja kun on kasvista mukana niin kai voi syödä hyvällä omallatunolla;D Kivaa lauantai-iltaa sinullekin :)
PoistaWau minkä väristä, vaan enpä olisi osannut yhdistää punajuurta jäätelöön;) Varmasti jännä makuelämys! Kokeilemallahan ne parhaat reseptit tulee, että pitäisi itsekkin vaan rohkeammin kokeilla erilaisia makuja:) Mukavaa viikonloppua sinne♥
VastaaPoistaPäden Paja:Juurekset sopivat tosi hyvin myös makeisiin juttuihin, ja punajuuren värihän on ihan huikea:) Juu ehdottomasti kannattaa kokeilla rohkeasti uusia makuja:) Kiitos, ja hyvää alkavaa viikkoa sinullle:)
PoistaUpeaa luovuutta! Voikohan muistakin juureksista tehdä jäätelöä? Tuo ksantaani on minulle aivan outo juttu.
VastaaPoistaLissu:Kiitos oikein paljon:) Tottakai voi, olen miettinyt että bataatista ja porkkanasta....Ksantaani estää jäätelön kristallisoitumista pakkasessa.
PoistaVilken fin färg och säkert god!
VastaaPoistaKatarina: Tack , rödbeta ger nog en fantastisk färg, ock smak också ,fast kände nog inte alls rödbeta smak;D
PoistaVau mitä jäätelöä! Kuin koru koko juttu. Minun lempiväräni. Tämähän voisi olla vaikka koronajäätelö,keksi vielä jatkoa.
VastaaPoistaThat bold, vibrant color is like a scoop of condensed sunshine! I love it so much, and since I adore beets in the first place, I'm sure I would enjoy this dessert. Way to make the most of what you've got in these difficult, strange times.
VastaaPoista