Kun säät hieman viilenevät täällä, ilmestyvät kaalit taas vihanneskauppoihin. Ei ettei niitä saisi myös kesällä, mutta ne ovat silloin vähemmän hyviä. Rakastan erilaisia kaaleja, ja tein tällaisen simppelin mutta niin hyvän punakaalisalaatin. Ja bonuksena punakaalisalaatissa on se upea väri!
Punakaalisalaatti tahinikastikkeella
- puolikas keskikokoinen punakaali, mahdollisimman ohuina suikaleina
- ½ vihreä chili , renkaiksi leikattuna
- kourallinen korianterin lehtiä
- 0.8 dl hyvälaatuista tahinia
- noin sentin pala inkivääriä
- 1 sitruunan mehu
- ripaus suolaa ja ripaus mustapippuria
Leikkaa punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Hieron aina salaatteihin tulevaa kaalia, olkoon se punakaalia tai valkokaalia, ja se kannattaa tehdä myös tässä salaatissa. Eli kun kaali on suikaloitu, sitä painellaan ja hierotaan puhtain käsin, kunnes kaali on pehmennyt. Kaali laitetaan tarjoiluastiaan, ja chilisuikaleet ja korianterin lehdet sekoitetaan kaaliin.
Kastiketta varten hienonsin ensin inkiväärin, ja lisäsin sitruunamehun, Tämän jälkeen lisäsin tahninin ja sekoittelin aineksia sauvasekoittimella. Kastikkeen tulee olla paksuhkoa mutta ei liian paksua, ja kylmää vettä lisätään tarpeen mukaan. Salaatti maustetaan suolalla ja mustapippurilla.
Kastike lisätään kaalin päälle ennen tarjoilua .
Simppeliä ja hyvää.
Näyttää niin hyvälle! Eilen mietin, että pitää valmistaa jotain muuta kuin perusvihersalaattia. Näin talvella maistuu paremmin kaalisalaatti ja uunijuurekset. Kiitos siis vinkistä <3
VastaaPoistaTarja:Kiitos💚Sama täällä, vaikka Suomen säihin verrattuna täällä ihan kesä. Hyvää viikonloppua sinulle❤️
PoistaI do love a good crisp cabbage salad! This combination is so perfect; simple, flavorful, and beautiful.
VastaaPoistaBittersweet:Me too💚I just love cabbages. And this really is just a very simple salad, but so good💜Have a great weekend Hannah ❤️
PoistaÅh, helt i min smak, förutom koriander :) Ha en fin dag!
VastaaPoistaKatarina :Tack 💚Man antingen älskar ellrr hatar koriander, men i stället kan man ju använda fast persilja. Ha en fun veckoslut❤️
PoistaHerkullisen näköinen salaatti ja varmasti myös makuinen. Minäkin aina puristelen kaalia, se muuttuu paljon mehukkaammaksi sillä tavalla.
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinulle Jael <3
Punakaali on niin hyvää. Välillä on kyllä ikävä kunnon kaalilaatikkoa. Pitää pyytää äitiä tekemään sitä ja mennä sitten sinne syömään. Olen meidän perheen ainoa, joka tykkää kaalista :)
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinulle Jael <3
oi, tuo kastike vaikuttaa ihanalta. Olenkin jotenkin ihan kokonaan unohtanut tahinin. Kiitos muistutuksesta!
VastaaPoistaMinäkin olen oppinut puristelemaan kaalia :-) Vähän pistän sekaan jotain happoa niin tuntuu pehmenevän vielä nopeammin.