perjantai 17. joulukuuta 2021

Suussa sulavat gluteenittomat pikkuleivät

Näin joskus aikoja sitten espanjankielisen ohjeen tosi helpoista gluteenittomista  pikkuleivistä, mutta tein nämä vasta äskettäin. Näistä on olemassa todella monta ohjetta, joissa määrät  ja osa aineksista  erilaisia, mutta  tein nämä täysin gluteenittomina.  Alkuperäinen ohje (ilman karamelliväriä)  on todennäköisesti peräisin Brasiliasta,  ja nämä suussa sulavat  pikkuleivät ehtii vielä leipoa jouluksi. Näistä oli tarkoitus tulla kunnolla vihreitä,  mutta huomasin liian myöhään laittaneeni liian vähän vihreää karamelliväriä taikinaan;D

Suussa sulavat  gluteenittomat pikkuleivät
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 350 gr  Maizenaa
  • 125 gr pehmeää voita
  • 220 gr  kondensoitua maitoa
  • ripaus  vaniljaa
  • 1 appelsiinin   kuoriraaste
  • karamelliväriä (ei välttämätön)
Valmistin pikkuleivät yleiskoneellani, mutta varmaan nämä onnistuisivat myös  sauvasekoittimella ym.

1.  Vatkaa  voi pehmeksi, ja lisää siihen  munankeltuainen. Lisää  kondensoitu maito, vanilja  ja  appelsiininkuoriraaste ja anna koneen  sekoittaa massa tasaiseksi.  Lisää  Maizenaa vähitellen, sekoittaen, kunnes massa on yhtenäinen.

2. Massa on tosi helposti käsiteltävää:)   Laita massa jääkaappiin  puoleksi tunniksi ennen käsittelyä.

3.  Muotoile massasta  pingispallon kokoisia  pallosia,  ja aseta ne leivinpaperilla vuoratun leivinpellin päälle.  Litistä palloset kevyesti käsin  ,  ja  paina lopuksi pikkuleivien pintaa varovasti   haarukalla.

4. Lämmitä uuni 170 C  asteeseen,  ja paista  pikkuleipiä    12-15 minuutin ajan, ,  kunnes  niiden pinta on jähmettynyt . Pikkuleipien yläpinnan ei ole tarkoitus ruskistua.  Pikkuleivät hajoavat helposti  kuumina,  joten anna  niiden jäähtyä kunnolla ennen syömistä.  Pikkuleivät säilyvät kannellisessa rasiassa vajaan viikon verran.

Alkuperäisessä ohjeessa  ei lisätty mitään makuja, mutta koska pidän appelsiinisesta mausta, lisäsin sitä. Näihin voi lisätä mitä haluaa,  esim.  sitruunaa , marjajauhetta  ym.  Osan Maizenaa voi korvata vehnäjauhoilla,  jos gluteenittomuus ei tärkeää, Näissä pikkuleivissä on  kiinteä pinta ja pehmeä sisus.
Vihreää olisi saanut olla enemmän....

8 kommenttia:

  1. Such brilliantly simple little treats! I always try to make something for everyone, so it's good to get more gluten-free inspiration.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Hannah💚These treats are so easy to make, and easy to make in a vegan version too

      Poista
  2. Onpas kivan tuntuinen pikkuleipä. Mulla on ensiviikolla sopivan paljon yksinoloaikaa, joten taidanpa testata näiden tekoa silloin. Ihanaa viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta:Kiitos💚Tämä vaikutti sellaiselta että oli ihan pakko kokeilla. Oikein ihanaa viikonloppua sinullekin🎄💖

      Poista
  3. Så goda! Jag kan riktigt känna hur de smälter i munnen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina :Tack 💚De faktiskt smälter i munnen, men tror att nästa gång använder också lite vetemjöl, I stället för 100% Maizena.

      Poista
  4. Ihania pikkuleipiä ja kivasti väleistä pilkistää vihreää ja punaista.
    Herkullista sunnuntaita sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  5. Outi:Kiitos, olikin tarkoitus että näissä olisi vähän jouluisia värejä:)
    Oikein hyvää loppuviikkoa ja joulun aikaa sinulle.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...