maanantai 16. marraskuuta 2009

Nam, suklaata…..

IMG_0651 Aina välillä tulee tehtyä raakasuklaata,joka on NIIN hyvää,ja jota on myös helppo ja mukava tehdä,mutta koska yleensä teen sitä aina mutu-ohjeella,en koskaan seuraavalla kerralla muista mitä siihen tarkkaan tulikaan. Nyt tuli suklaasta tosi hyvää, etenkin rakenne oli superhyvää,joten päätin laittaa ohjeet paperille.Jollekin lapulle ne laittelin,ja nyt kun rupesin etsimään,en löytänytkään,mutta jotenkuten muistan vielä ohjeen,joten laitan sen tänne blogiin,ennenkuin kokonaan unohdan…….

Tosi hyvä raakasuklaa

  • vähän yli ½ dl kaakaonibsejä
  • 2½ rkl kookoskreemiä *
  • 3 rkl luomukaakaojauhetta
  • 3/4 dl kaakaovoita (ennen sulatusta)
  • agavea(en muista tarkalleen paljonko laitoin,mutten paljon,en pidä kauhean makeasta)
  • 1½ rkl kookoskermaa
  • himalayasuolaa
  • limekuorijauhetta

*Kookoskreemi: tein sen niin,että jauhoin kookosraastetta (kookospähkinästä,,ei pussista) niin hienoksi kuin pystyin,jonka jälkeen lisäsin siihen sulaa kookosöljyä,ja jauhoin lisää,kunnes olivat sekoittuneet hyvin. Jauhamista kannattaa tehdä vaiheittain,niin etteivät kookos ja kone kuumene.

IMG_0654

Suklaata varten jauhoin kaakaonibsit niin hienoksi kuin pystyin, taukoja välillä pitäen kuumenemisen estämiseksi. Kun se oli tarpeeksi hienoa, lisäsin kookoskreemin ja jauhoin lisää.Tulos oli sileä,hieno seos. Tähän lisäsin kookoskerman, kaakaovoin,suolan, agaven, kaakaojauhon ja limekuorijauheen,ja jauhoin seosta edelleenkin , taukoja välillä pitäen.Lopulta seos oli ihan samettimainen,ja kaadoin muottiin. Luulen,että tuo kookoskreemi teki sen,että rakenne oli ihanan samettimainen, nam! En oikein pidä sattumista suklaassa,joten tähän tuli vain tuota limekuorijauhetta, joka antoi kivan sitruksisen maun.

IMG_0648 Tein myös kuivurissa punajuurilastuja.Halusin tehdä sellaisia ihania rapeita punajuurilastuja,joita olen pari kertaa ostanut Suomessa. Marinoin ohuen ohueksi leikattuja (kuorijalla) viipaleita luomurypsiöljyn, agavesiirapin ,suolan, pippurin ja balsamietikan sekoituksessa.

punajuuri kuivurissa

Punajuurilastuista ei tullut rapeita,vaan nahkamaisia. Tosi hyvälle kuitenkin maistuivat,mutta luulen,että öljy oli turhaa tässä seoksessa,ja ehkä sen takia niistä ei tullut rapeita.Tosin munakoisolastuissa käytin öljyä,ja niistä tuli rapeita.

21 kommenttia:

  1. Nam nam, tuo olisi varmaan ihanaa!!! Kavin pari viikkoa sitten Økosjokoladen.no sivuilla ja ajattelin jo tilata raaka-aineita, etta tekisin. Vaan enpa viela ole ehtinyt niin pitkalle...

    VastaaPoista
  2. Ihania! Tekee mieli nuolla noita suklaaan kuvia :DD

    VastaaPoista
  3. Mitähän mahtaa olla kaakaonibsit? Tässä oli niin jännittäviä aineksia, että taidan kuitenkin turvautua Fazerin siniseen. Tällä kertaa minulla on vielä namikielto voimassa.
    Näitä juttujasi on niin kiva lukea.

    Heti sikalunssan taltuttua Suomessa otan Stockalle mukaani jonkun reseptisi ja hankin tarvikkeita johonkin oikein hyvään.

    VastaaPoista
  4. Alkoi niin tehdä suklaata mieli vaikka kävin jo hampaatkin pesemässä ennen nukkumaan menoa. Olet aivan ehtymätön ideoija. Itse olen niin surkea keittiöhommissa mutta onneksi täältä sitä inspiraatiota voi käydä ammentamassa :)

    VastaaPoista
  5. Tuula:oli erittäin hyvää tällä kerralla.Kävinkin katsomassa tuota mainitsemaasi norjalaista sivustoa.

    Rita:hih:-)


    Unelma:-) kaakaonibsit ovat rouhittuja kaakaopapuja.Niitä voi syödä ihan sellaisenaankin ja Helsingissä ainakin saa ostettua Ruohonjuuresta ja netistä.

    Saya:Kiitos:-)Kiva jos löytyy täältä inspiraatiota:-)

    VastaaPoista
  6. Tosi hyvältä vaikuttava suklaaresepti. Monet käyttää raakasuklaan rasvana pelkkää kookosöljyä, mutta itse pidän enemmän kaakaovoista. Tulee vieläkin täyteläisempää ja suklaisempaa :P

    VastaaPoista
  7. Kylläpäs kuulostaa ÄÄÄrettömän hyvälle !!!
    Taidan jättää testauksen kuiteski tällä haavaa (enkä kyl tunnistanu kaikkia aineitakaan;))... ihan vaan kropan takia ;)

    VastaaPoista
  8. Tein kesällä punajuurilastuja ja laitoin ihan vaan suolaa kuivuriin mennessä ja niistä tuli oikein rapsakoita. Niin rapsakoita, etten onnistunut säilömään niitä yhtään vaan ne hävisivät aina parissa päivässä purkista :D Ehkä niitä voisi pyöritellä vähäsen öljyssä kuivauksen jälkeen, pysyisiköhän rapsakkuus mutta saisi vähän öljystä makua päälle..

    Kivannoloinen suklaaresepti myös!

    VastaaPoista
  9. Okriina:kaakaovoi tekee kyllä tosiaankin paremman siitä suklaasta,ja yleensä sekoitan kookosöljyä ja kaakaovoita,mutta tuo kreemi teki siitä vielä paremman.

    Johanna;Ajattelinkin jälkeenpäin,että se öljy oli se,joka esti sen rapsakkuuden.Ensi kerralla sitten ilman sitä!

    VastaaPoista
  10. Nam, mikä ohje! hmm...minulta löytyisivät lähes kaikki aineksetkin. vain limekuorijauhe ja kookospähkinä puuttuisivat...voi olla, että kokeilen pian =).

    VastaaPoista
  11. Mia Lucia:kokeile ihmeessä.oli tosi hyvää:-)

    VastaaPoista
  12. Näyttääpä hyvälle! Täällä selvisikin mitä on kaakaonibsit, täytyy tutustua tarkemmin ja katsoa, josko issekin osaisis8)

    VastaaPoista
  13. Inkivääri:Juu hyvää oli ja tekee mieli tehdä uudestaan,mutta raaka-aineet ehti loppua..Raakasuklaata on kiva ja helppo tehdä:-)

    VastaaPoista
  14. Apua, ei saa! Mikä intohimoinen postaus. Pöytään ja vuoteeseen ja suklaata ihollani...tulee vain mieleen eotiikka...Nyt tein päätöksen pitää viikon suklaaloman Joulusta Uuteen Vuoteen: löhöän vaan, luen kirjaa ja syön suklaata eli taivas laskeutukoon maan päälle.

    VastaaPoista
  15. Leena:Se leffa onkin ihana elämys ja varmaankin tekee mieli suklaata sen jälkeen;-)

    VastaaPoista
  16. Nayttaa herkulliselta! Ja ihanat fontit sulla taalla! :))

    VastaaPoista
  17. Susa:Kiva kun onnistut kommentoimaan:-) Nuo fontit saa tehtyä LiveWriter ohjelmalla (ilmainen,netistä)

    Hannele:Sipsit punajuuresta ovat hyviä,ensi kerralla laitan ilman öljyä.

    VastaaPoista
  18. Suklaa näyttää koostumukseltaan aivan taivaalliselta!:P Ja punajuuren ystävänä tykkäisin taatusti punajuurilastuistakin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...