sunnuntai 7. elokuuta 2011

Munakoisoa,tahinia ja tomaattia

Tätä annosta en itse tehnyt,vaan söin lounaaksi eräässä ravintolassa. Tätä on kuitenkin erittäin helppo tehdä ja se on sekä hyvää että helppotekoista.

Tähän tarvitaan:
  • 1 munakoiso
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa,mustapippuria
  • sitruunamehua n.½ dl
  • 1 dl tahini seesamitahnaa
  • pari tomaattia
  • muutama kevätsipuli
Paahda munakoiso uunissa.Tee siihen haarukalla reikiä ja aseta se leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kypsyä noin 180 C asteessa kunnes munakoiso "painuu kokoon" .Halkaise kahtia ja erottele munakoiso kuoresta.Vaihtoehtoisesti voi munakoison asettaa uuniin grillin alle ja grillata sitä 15-20 minuuttia,kunnes kuori on mustunut.Munakoiso on niin tehtynä  maukkaampi. Kaasuhellalla munakoisoa voi kypsentää kunhan on ensin laittanut foliota alle. 

Tahinikastike valmistetaan sekoittamalla se sitruunamehun,suolan ja pippurin kanssa.Vettä lisätään ja seosta vatkataan,kunnes muodostuu sopivan paksuinen kastike. 

Munakoisoa valutetaan jonkun aikaa lävikössä kypsentämisen jälkeen,sillä siinä on paljon nestettä.Munakoisoa laitetaan lautaselle ja päälle sirotellaan suolaa sekä pippuria. Oliiviöljyä lirutetaan päälle. Sen jälkeen munakoison päälle kaadetaan tahiniseosta ja hienoksi silputtua tomaattia sekä kevätsipulia.

En kuitenkaan malttanut olla tekemättä tätä kotonakin,josta kuva vasemmalla.Hyvää oli!

20 kommenttia:

  1. Yksinkertainen ja helppo ohje. Kiitos! Näitä nyt kaivataankin.

    Ja tästä ruokablogin pitäjä pyörtyy: Löysin pakastealtaasta Finduksen Välimeren Ratatouillen, jossa siis mm. munakoisoa, paprikaa etc. ja mukana kastike. R. lämmitti sen grillissä ja söimme eiliseltä jääneen lihan kanssa. Huomasin, että tätä meille tarjottiin siinä paikallisessa, jossa oli sitä 'broileria kasvispedillä', kun pysähdyimme avoautoajelulla nuorten kanssa syömään. Ei yhtään hullumpaa ja helpottaa nyt minun ruoanlaittoa kunnes kyllästymme ja alamme valmistaa toisen sesongin ruokia. En jaksa aina väsätä kaikkea alusta, jos teen sitä jo lauantaina...

    Ja tästä ilahdut: Tässä minulle laskee alas myös kesäkurpitsa;-)

    VastaaPoista
  2. Leena;arvasinkin,että sinä munakoison ystävänä tykkäät tästä,Oli tosi hyvää:) Pakstevihannekset ovat hyviä kun ei ehdi itse laittaa tai ei ole tuoreita saatavilla.Luin jostain että pakastevihanneksissa on vitamiinit hyvin tallella,koska vihannekset pakastetaan nopeasti.Täällä pakastevihannekset ovat Suomen pakastevihanneksi paljon kalliimpia,enkä ikinä niitä osta,koska tuoreita on niin hyvin saatavilla,mutta Suomessa on sitten eri juttu,etenkin talvella.

    VastaaPoista
  3. Kyllä! Munakoiso maistuu monessa muodossa ;)!

    VastaaPoista
  4. Ihana ohje! Paahdoin muuten juuri pari päivää sitten munakoisoa uunissa, ja totesin minäkin taas, että munakoiso on paahdettuna melkein parasta. Muilla tavoilla valmistettuna en munakoisoa suuremmin rakasta...

    Aika hyvän kopion olet ravintolaversiosta tehnyt! Eihän tuota erota alkuperäisestä juuri ollenkaan. ;-)

    VastaaPoista
  5. Hippu:Rakastan munakoisoa ja tällä tavoin tehtynä oli tosi hyvää;tahini sopii niin hyvin munakoison kanssa.Munakoiso on minusta kaikkein parasta grillattuna,mutta myös paahdettuna hyvää.
    Hih,oli tosi helppo kopioida saman näköiseksi;kiitos:D

    VastaaPoista
  6. Kiitos taas ohjeesta.
    Teen paljon ruokaa munakoisosta,mutta tallaista en ole ennen tehnytkaan.Kokeiltava on pikapuoliin.

    VastaaPoista
  7. Sateenkaari>Tämä olikin tosi hyvää,joten kerro sitten mitä tykkäsit jos teet tätä.

    VastaaPoista
  8. Nyt sitä helppoa pakastetta tuli taloon muutamia pusseja. On niinku helpottunut olo, että aina on valmiina vihannespeti, jossa on mukana oma kastikekin. Siitä kastikkeesta varmaan johtuu, että se kesäkurpitsakin minulle maistuu.

    R:lla ei ollut ikinä ennen nälkä, siis ennekuin 'tämä yksi hullutus alkoi'. Nyt sitten polttaa enempi kuin pystyy syömään! Pakko olla lihan kanssa muutakin kuin tuoresalaattia, ennen ei. Minulle tämän vain sinetöi tuhon;-)

    VastaaPoista
  9. Leena:NO hyvä että kesäkurpitsakin kelpaa tuossa;D Taitaa sitten olla aika hyvä kastike.
    No ei ihmekään että R:lle kelpaa ruoka kun kuntoilu hänellä on sellaista kun se on. Hänhän kuluttaa hurjasti energiaa. Onneksi Suomessa on tosi kivasti kaikenlaisia pakastevihanneksia. ON täälläkin,mutten käytä kun tuoreita niin hyvin saatavilla.Suomessa yksi suosikeista oli Pirkan paprikasuikaleet:3 eri värisestä paprikasta leikattuja suikaleita.Tosi käteviä olivat monessa ruuassa.

    VastaaPoista
  10. Takuuvarmat ainekset ja niin välimerellinen fiilis, joka oikein tulvahti tänne asti! Munakoiso, tomaatti ja tahini eivät voi koskaan olla pahaa :)

    VastaaPoista
  11. Okriina:Tuossa sopivat ainekset niin hyvin yhteen,että piti tehdä sitä vielä toisenkin kerran.Tuossa oli itse asiassa puoliraw -annos;D

    VastaaPoista
  12. Ihana makuyhdistelma ja tahini sopii munakoison kanssa aivan erinomaisesti!

    VastaaPoista
  13. Maria:Kiitos! Tahinia käytetäänkin täällä ahkerasti munakoison kanssa:)

    VastaaPoista
  14. Heissan pitkästä aikaa! :) Pääsin vihdoin ulos stressaavasta työputkesta, ja nyt nautin lomasta ja hyvästä ruosta! Tämä ruoka olisikin aivan täydellinen lounasvaihtoehto - jääkaappimme kun pursuaa munakoisoja ja tuoretta tomaattia! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  15. Italiansalaatti;kiva kun ehdit käydä täällä ja kiva taas kuulla sinusta:) Tämä oli tosi hyvää:olen tehnyt sitä jo 3 kertaa!!
    Mukavaa viikonloppua ja mukavaa lomaa sinulle!

    VastaaPoista
  16. Tämä on vastaus lounasinspiraation uupumiseen - menee kokeiluun heti ensi viikolla!

    VastaaPoista
  17. Tulin, luin ja huomasin itseni nälkäiseksi.

    Löysin tänne toisen blogisi kautta ja jään nyt lukemaan. Ruoka on lähellä sydäntäni ja luulen, että sikäläisen keittiön vaikutus näkyy blogissasi ja on sovellutettavissa turkkilaiseenkin keittiöön. Ja siellä vierasvaraisuuden luvatussa maassa uudet reseptit on todella tarpeeseen...

    VastaaPoista
  18. Voi taivas kun näyttää taas niiiiiin hyvältä!! Yam! :)

    VastaaPoista
  19. Olen iloinen kuvasi, näyttää erittäin maukkaita ja herkullisia. resepti näyttää terveeltä, ja täydellinen minulle, koska rakastan syödä munakoiso ja käyttää oliiviöljyä

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...