torstai 26. tammikuuta 2012

Tel Avivin kahvilamaailmasta juttu uusimmassa Glorian Ruoka&Viini-lehdessä

u
Jännää miten blogien kautta saa selville kaikenlaista,mitä ei ehkä muuten huomaisi.Lukiessani muutama päivä sitten Irlannissa asuvan Rouva Hoo:n blogia,siellä mainittiin,että viimeisimmässä Glorian Ruoka ja Viini-lehdessä on parin sivun juttu Tel Avivin kahvilamaailmasta.Jutussa on haastateltu minulle tuttua englanninkielistä ruokabloggaria Liziä,jonka kanssa muutama viikko sitten kiertelimme olutmessuilla.Liz on jutussa kertonut lempikahviloistaan.Rouva Hoo ystävällisesti skannasi minulle jutun,ja näin pääsin minäkin lukemaan sen,kun en täältä käsin saa tuota lehteä kiinni.Glorian jutussa mainitut kahvilaravintolat ovat minullekin tuttuja,ja kaupungissa onkin mieletön määrä erilaisia ihania kahviloita.Yksi suosikkini suljettiin äskettäin ,nyyh,mutta lohduttaudun ihanassa Sugar Daddy-kahvilassa,jossa maitokahvi (myös soijapohjainen)tuodaan lasikupissa,ja hintaan kuuluu myös pieni lasillinen vastapuristettua appelsiinimehua sekä pieni lasillinen soodavettä.Päivän lehdet ovat pöydällä kahvin seurana.
Kahvilan sisäpuoli on pieni,tiski ja pitkä puinen pöytä,jossa istutaan kahvilla satunnaisten kahvinjuojien seurassa. Monta kertaa on tullut jutunaiheitakin saman pöydän ääressä istuessa.Kadun puolella on pieni suljettu terassi ja sisäpuolella yksi seinä on liituseinä,jonne asetetuilla hyllyillä on pikkuleipäpurkkeja.Liituseinälle on kätevä kirjoittaa aina mikä pikkuleipä on kyseessä.
Paikan omistajan käsissä syntyy mitä ihanempia herkkuja;minä tosin enemmänkin katselen niitä:),tosin joskus,vain joskus,on ihan pakko ottaa vadelmatäytteinen suklaabrownie,niin täydellisen herkullinen se on.


Gloriasta ei turhaan tultu tekemään artikkelia Tel Avivin kahvila-ja ravintolamaailmasta,sillä se on mielettömän upea.Kuvan lyhyessä videossa se tulee kivasti esille.

18 kommenttia:

 1. aika hyvä mainos ruokamatkailulle tuo video!

  VastaaPoista
 2. Merituuli;Joo ja tuota katsoessa tulee nälkä;D

  VastaaPoista
 3. Jael, olisin voinut ostaa lehden sinulle. Se on muutenkin hyvä ja ostan sitä silloin tällöin.

  VastaaPoista
 4. Oli pakko lähteä valmistamaan itselle tuplaespressot kotitoimistopäivää piristämään, kun näin tuon ensimmäisen kuvan <3 Ihana blogi sinulla :)

  VastaaPoista
 5. Onpa harvinaisen hyvää palvelua, että kahvin kanssa tuodaan myös appelsiinimehua ja soodavettä. Kiva. :-)

  Jonkinlaisen kuvan olen saanutkin Tel Avivin kahvilamaailmasta blogisi kautta, ja tarjonta vaikuttaa kyllä tosi monipuoliselta.

  VastaaPoista
 6. Leena;Leena,enpä tullut ajattelleeksikaan.Kiitos ajatuksesta:) Nyt joka tapauksessa on minulla ne 2 sivua PDF muodossa:)

  Halo;Nyt kun katson tuota kuvaa tekee taas kahvia mieli,vaikka näin talvisin juonkin aika harvoin kahvia.Kiitos,ja samoin sinulla on ihana blogi,jossa olen usein vieraillut,mutten taida olla jättänyt vielä puumerkkiä.

  Hippu:En tiedä mitään muuta paikkaa jossa noin tehdään,ja kun siitä ei edes tule extraa hintaan,niin tuolla käy mielellään kahvilla(usein aamulla matkalla jonnekin..) Kahviloiden ja ravintoloiden tarjonta täällä on kyllä todella mahtavaa:)

  VastaaPoista
 7. Kun näin jutun, toivoin, että olisivat bonganneet haastateltavaksi kaupungin suomalaisen ruokabloggarin, kun sellainenkin olisi ollut tarjolla.

  VastaaPoista
 8. Jonna;Täytyy myöntää,että tuo kävi mielessä,mutta ehkä minulla on vähän liian outoja reseptejä täällä;D

  VastaaPoista
 9. Jonnan kanssa samaa mieltä. Ja kyllä vaikuttaa kivalta paikalta elää tuo Tel Avil. Kaipa sieltä löytyy kahviloiden lisäksi myös teehuoneita?

  VastaaPoista
 10. Tosi kivan oloinen tuo kahvila; jos joskus eksyn Tel Aviviin, niin tuolla täytyy ehdottomasti käydä herkuttelemassa. Tulen joskus paremmalla ajalla tutkailemaan blogiasi tarkemmin, vaikuttaa mielenkiintoiselta (ja matkakuumetta nostattavalta!) tuttavuudelta. : )

  VastaaPoista
 11. Ankerias Vipunen:Tel Aviv on ihana! Elää 24/7.Itse asun vieressä kun on niin kallis,mutta onneksi ei kauhean kaukana siitä;D Teetäkin löytyy hyvin;D

  Canelia:Tuo kahvila on tosiaankin ihastuttava! Ja omistaja pian jo tunnistaa usein käyvät asiakkaat;D
  Kiva kun kävit ja toivottavasti uudelleenkin täällä:)

  VastaaPoista
 12. Mainio video ja ihanat nuo kahvilakuvasi.

  VastaaPoista
 13. Mutta ne oudot reseptit on koko homman suola ;-) Arvostan kovasti kekseliäisyyttäsi.

  VastaaPoista
 14. Kun luin tuon Gloria R&V:n jutun, niin tuli heti mieleen, että varmaan sun blogituttua siinä haastateltiin :) Blogiisi on aina ihana tulla nojatuolimatkalle.

  VastaaPoista
 15. Täytyypä tutustua sen lehden tuohon numeroon! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 16. Birgitta;video on tosiaankin mainio ja ruokahalua herättävä;D

  Jonna;kiitos kovasti sanoistasi:)

  Okriina:kiitos:) Sinä oletkin pitkäaikaisimpia nojatuolimatkailijoita täällä;D Ja onneksi sain Irlannin kautta jutut PDF.muodossa:)

  Marleena;ihan kiva artikkeli on siellä tehty Liziä haastattelemalla:)

  VastaaPoista
 17. That coffee shop is very close to me, but I've never been there! It looks lovely.

  VastaaPoista
 18. Liz:It is lovely,I have coffee there quite often;D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...