maanantai 26. maaliskuuta 2012

Maailman paras pikajäätelö!

Eilen täällä oli aika lämmin päivä  ja teki mieli kylmää jäätelöä,ja  heti! Mikä onkaan nopeampaa kuin valmistaa raw jäätelö pakastetuista hedelmistä! Minulla on aina banaaninpaloja pakastimessa,sillä niistä saa hyvän pohjan jäätelölle ,ja nyt siellä oli myös mansikoita.Kookospähkinästä itse puristettu kermainen maito teki banaanipohjaisesta jäätelöstä vieläkin kermaisemman,nami! Tätä on pian saatava lisää!

Ihana pikajäätelö
  • 1-2 pakastettua banaania paloina
  • desi pakastettuja mansikoita
  • hieman yli 1 dl  kermaista kookosmaitoa tai kookoskermaa
  • steviaa tai muuta makeutusta
  • ripaus aitoa vaniljaa
Kaikki ainekset laitetaan monitoimikoneeseen ja sekoitetaan ,kunnes massa on täysin sileää. Tästä tulee sellainen soft icen tapainen jäätelö.Nautitaan heti!

22 kommenttia:

  1. Minulla on sitä kuivattua steviaa ja taitaa olla pakastettunakin, paljonko laittaisin tähän yhden annokseen? Olen ihan taitamaton sen kanssa.

    VastaaPoista
  2. Campasimpukka:Käytin tähän stevia-tippoja.Olen vain kerran käyttänyt ihan lehdistä kuivattua steviaa ja siinä oli mielestäni jonkinlainen sivumaku.JOten hieman vaikeaa sanoa paljonko laittaa.Laitoin joitakin tippoja steviaa ja maistoin riittikö.Mutta tuohon voi laittaa muutakin makeutusta.

    VastaaPoista
  3. Oi, kun odotan ilmojen lämpenemistä. (mutta noista jättikinoksista ei päästä varmaan ikinä) Sitten kesällä varmasti siirryn jokapäiväisestä raakapuurosta tällaisiin jätskeihin :)

    VastaaPoista
  4. Nam, tämä olisi ihanaa. Saisikohan täältä jostain kookoskermaa, hmmm...

    VastaaPoista
  5. Kesä tuli taloon tämän resetin myötä. Kiitokset. Jäätelöä on niin tavattoman helppo valmistaa itse, kun vaan saa aikaiseksi. Ja smoothien tavoin se on siitä ihana herkku, että sekaan voi heittää melkeinpä mitä tahansa. Kaikesta ravitsemustiedosta huolimatta korvaisin stevian kuitenkin perussokerilla, kun kyseessä on kuitenkin niinkin perinteinen herkku kuin jäätelö. :)

    VastaaPoista
  6. Rita:Slurps tosiaankin;D

    Paula:Kieltämättä jätskit maistuvat enemmän kesäisellä ilmalla,tosin tämä oli niin hyvää että ihan kylmälläkin säällä kävisi;D Toivottavasti pian ovat kaikki lumet teillä jo sulaneet...

    Tuula:Banaanipohjainenkin jätski on tosi hyvää,mutta kookoskerma nosti sen heti eri sfääreihin.Toivottavasti teiltä löytyy kookoskermaa..

    Maria:Kiitos:) Jätskejä on todellakin helposti valmistaa itse,eikä välttämättä tarvitse edes jätskikonetta (minulla tosin tuolla on sellainen,ikivanha Phillips) .Näihin voi todellakin soveltaa vaikka mitä vaan,jos pitää kiinni tuosta bansku-kookoskerma tai maitopuolesta. Tosin nämä ovat sellaisia jätskejä jotka pitää syödä sitten heti,koska pakastimessa menevät aika jäisiksi.Minä kovasti yritän välttää sokeria,,,,

    VastaaPoista
  7. Oih, ihanan oloinen jäätelö :) Vastaavanlaista tulee itsekin tehtyä kesäisinä hellepäivinä, onneksi täälläkin kevät etenee kovaa vauhtia!

    VastaaPoista
  8. Anni Minerva:Tosi hyvää,tänään tein banskuista ja mustaviinimarjoista,vaikkei mitenkään erikoisen lämmintä edes ollut. Kiva että teillä kevät etenee kohisten!

    Katherine:That was really refreshing and so yummy:)

    VastaaPoista
  9. Kiitos reseptistä. Tulipa todella hyvää. Voisi olla myös aika hyvää mantelimaidolla. =)

    VastaaPoista
  10. Pakastetuista banaaneista saa ihanan ja terveellisen jäätelöpohjan.:) Steviaa en ole vielä missään muodossa kokeillut, mutta toivon kesällä pääseväni sitä kasvattamaan. Stevia vain on nyt kovassa huudossa täällä, joten saa nähdä riittääkö taimia. Paikalliseen puutarhaan jätin varauksen, mutta eivät olleet vielä edes siemeniä saaneet, vaikka olisi pitänyt aikaa sitten päästä kylvämäänkin. Stevia on oikea muotikasvi nyt.:)

    VastaaPoista
  11. Meillä myös jätskikausi käynnistyy pikkuhiljaa. Ja samalla banaanin kulutus ampaisee huippuunsa :) Juuri tuon tapaista teen itsekin usein ja se kookosmaito on kyllä jutun juoni.

    VastaaPoista
  12. En ole koskaan tuollaista jäätelöä syönyt, osaiskohan tehdä, tai löytyiskö kookosmaitoa täältä kaupoista. Muuten ostin Israelilaisia appelsiinejä torilta, ajattelin että sieltä tosi kaukaa tulevat ja täällä maksavat vain 75 centtiä kilo, että ovat halpoja, hyviäkin vielä. Koska siellä appeliinit kypsyy, onko se aika nyt, kun niitä tulee tänne sieltä ?

    VastaaPoista
  13. Lila:Kiva että tykkäsit.Toki voi tehdä myös mantelimaidolla,mutta kookosmaidon kanssa jätskistä tulee kermaisempaa.

    Kmsu:Banskut ovat tosiaankin ihana jätskipohja,Huijasin poikaani jo lapsena lisäämällä niiden joukkoon kaakaota ja meni aika täydestä suklaajätskinä;D Steviaa olen pari kertaa kasvattanut (sisällä) mutta onnistuin tappamaan kasvit,joten käytän nyt tippoja. Olen kerran ostanut kuivattuja lehtiä jotka jauhoin hienoksi jauhoksi.Toivottavasti löydät stevian taimia kesäksi!

    Okriina: kiva kun teillä jo lämpenee.Banskut ovat täällä lähiruokaa,joten niitä sitten käyttääkin aika ahkerasti ja jätsipohjana ihan ehdoton juttu! Ja tosiaankin se kookosmaito tai kermakin on just se juttu tuossa;D

    Satu;On todellakin taivaallisen makuista.Tein eilen mustaherukoilla mansikan sijaan ja voi kun oli hyvää!

    Pepita:Minusta Suomessa marketeissa löytyy hyvin kookosmaitoa..
    Ja melkein yhtä paljon maksamme täällä noista appelsiineista vaikka täällä kasvavat...Nyt on vielä niiden aika jonkun aikaa,mutta se alkaa olla lopuillaan kun on alkanut lämmetä.

    VastaaPoista
  14. Oi, miten herkullisen näköistä!

    Oikein mukavaa ja herkullista pääsiäisen ajan jatkoa! =)

    VastaaPoista
  15. Todella herkullisen näköistä jätskiä! Itse en ole mikään suuri kookoksen ystävä. Voikohan sen korvata jollakin?

    VastaaPoista
  16. Oi miten herkulliselta kuulostaa! Tätä on pakko tehdä kunhan täälläkin ilmat lämpenee, ehkä jo tällä viikolla tarpeeksi herkutteluun =)

    VastaaPoista
  17. Mahtavan kuuloista! Voikohan kookosmaidon korvata maidolla...?

    VastaaPoista
  18. Pitääkin alkaa pakastaan banaania, sehän on hyvä idea, kun haluan usein tehdä smoothia ja sitten ei olekaan banskuja.

    VastaaPoista
  19. Olen monesti tehnyt tällaista banaani-mansikkasorbettia, mutta en ole käyttänyt kookoskermaa, täytyy ensi kerralla kokeilla. Minun ohjeessani rasvaton maito vaahdotetaan ja se vaahto sekoitetaan kohmeiseen banaani-mansikkasoseeseen. Sokeria ei välttämättä tarvi lisätä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...