sunnuntai 26. elokuuta 2012

Appelsiininen kyssäkaalisalaatti

Pitkästä aikaa tuli taas tehtyä jotain kyssäkaalista,ja tällä kertaa siitä tehty salaatti sai appelsiinisen vivahteen.Olin viime viikolla taas lounaalla ihanassa vegeravintolassa Cafe Birenbaumissa,ja kuutioidussa kyssäkaalisalaatissa maistui selvästi appelsiini.Kun kysyin,minulle sanottiin että siinä oli sumakkia,mutta kyllä ihan selvästi tunsin sen appelsiininkin siinä.Kotona huomasin,että sumakkini oli loppu,mutta tästä simppelistä salaatista tuli hyvää myös ilman sitä.

Appelsiininen kyssäkaalisalaatti
 • 2 keskikokoista kyssäkaalia
 • 1 appelsiini (mieluiten luomua,koska salaattiin tulee myös kuoriraastetta)
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • chilihiutaleita
 • ruususuolaa
 • pippuria(käytän yleensä 4 pippurin sekoitusta,mutta mustapippurikin käy tähän hyvin)

Pese ja kuori kyssäkaalit.Leikkaa ne kuutioiksi,mieluiten pieniksi sellaisiksi.Lisää kuivat mausteet joukkoon ensin,sitten appelsiinimehun,noin 1 tl appelsiinin kuoriraastetta lopuksi oliiviöljy ja sekoita hyvin. Anna salaatin vetäytyä noin puolisen tuntia ennen syöntiä.

Asiasta toiseen;en edelleenkään pääse kommentoimaan Bloggerin blogeihin,joissa on sananvahvistus.Olen tehnyt koneelleni vaikka mitä:poistanut välimuistia ja evästeitä,puhdistanut konetta ym. Eräässä toisessa yhteydessä en kokenut minkäänlaista vaikeutta sananvahvistuksen suhteen,mutta bloggeri näkyy pitävän minua robottina.Kommenttejahan voi valvoa ,vaikkei käytäkään sananvahvistusta...Turhauttavaa,kun en pääse kommentoimaan moneen blogiin:(

4 kommenttia:

 1. Voi tylsyys tuota kommentointiongelmaa, mutta onneksi ei vaikuta näin päin :) Meillä syötiin juuri mysö kyssäkaalia, kylläkin inkiväärikastikkeessa marinoituna. Maistui isoille ja pienille, yllättäen!

  VastaaPoista
 2. Outi;joo tosi kurja juttu.Olen lähettänyt myös palautetta CAPTCHA-väelle,mutten ole kuullut mitään. Kyssäkaali on kyllä yksi suosikkikaalejani,ja niin monipuolinen:) Inkiväärikastike sille kuulostaakin hyvältä!

  VastaaPoista
 3. That looks like a lovely, fresh addition to a plate! :D May I ask what rose salt is? :)

  VastaaPoista
 4. Lorraine:it was really fresh and good.Rose salt is the same than Himalayan salt.For some reason it is called rose salt in Finland.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...