maanantai 20. elokuuta 2012

Onpa kätevä pikku keittiöväline!

Sain Suomessa ollessani lahjaksi tällaisen pienen keraamisen keittiövälineen,ja olin kokonaan unohtanut sen,ennenkuin muistin ottaa sen esille kaalisalaattia tehdessäni.
Kaalisalaattiini tuli sekä valkosipulia että inkivääriä ja tällä pikku jutulla sai ne todella kätevästi raastettua tai murskattua. Sitäpaitsi valkosipulipuristimiin jää usein osa valkosipulista,mutta tätä käyttäessä ei mikään mennyt hukkaan.Sain myös tuollaisen siveltimen,jolla saa vaikka valkosipulimurskan pois tuosta.Kuulemma myös suklaan ja parmesaaniraasteen(tai murujen/murskan ) saa tällä tehtyä kätevästi.
Pikku keittiöväline on myös nätti ja tehty käsityönä Suomessa:)

P.S.Tätä kuulemma saa syyskuussa Habitare-messuilla.

17 kommenttia:

 1. Tuommoisen haluaisin minälin. Täytyy googletelle, jos jostain löytäisi täällä. Mutta mikä tuon nimi voisi olla?

  VastaaPoista
 2. Inkiväärikinkö meni nätisti? Sen raastaminen on aika nihkeää. Valkosipulin pilkon ihan suosiolla veitsellä.

  VastaaPoista
 3. Tuula;en oikein tiedä mikä tuon nimi on.Raastinlautanen?

  Jonna;inkivääristä tuli kivasti kosteaa murua.Just sellaista kun halusin kaalin joukkoon.Ja tuolla tuli valkosipulikin nopeammin kuin pilkkomalla....

  VastaaPoista
 4. Voi miten sievä esine, tahtoo tuollaisen! Etenkin sininen väri miellyttää:)

  VastaaPoista
 5. Tuollaisen ostin minäkin jokunen aika sitten. Tai no, kaksikin kun oli niin hyvän näköisiä ja myyjä hyvä ;)Muistaakseni tällä oli jotenkin japanilaiset juuret.

  VastaaPoista
 6. Campasimpukka;tuo onkin tosi sievä,ja värejä taisi olla muitakin,mutta tuo sininen on tosi nätti:)

  Paula:Kivan näköisiä tosiaankin ovat ja kätevästi käy homma tuolla.Tänään yksi ystävä kertoi että japanilaisessa keittiössä on joku kulho,jossa myös tuollainen röpelöinen pinta.

  VastaaPoista
 7. Hmmm...
  Näyttää kivalta kapineelta ja tuossahan olisi oiva idea savityöksi! Minä kun teen noita keramiikkatöitä aina sillointällöin... :)
  Voisi ehkä tehdä vaikka myyntiinkin asti, mutta toki oman-näköisiä.
  Itsekin pidän valkosipulimenpuserrinta hieman hankalana, sillä siihen jää kiinni usein valkosipulinkynnestä iso osa ja lisäksi sitä on joskus hankalahko pestä.
  Tuossapa olisi siis oiva vaihtoehto pusertimelle!

  VastaaPoista
 8. Ajatus83:siitä vaan sitten tekemään:) Minustakin siihen valkosipulipuristimeen jää aina niin paljon valkosipulia ja sitten se puhdistaminenkin on aika hankalaa.Tässä ei ollut sitä ongelmaa:)

  VastaaPoista
 9. Olen noita nähnyt myytävänä aina silloin tällöin, mutta vähän suhtautunut epäillen. Mutta jos kerran näin näppärästi toimii, niin taidanpa investoida. Valkosipulin kanssa sählääminen on usein kokkailun tylsintä hommaa.

  VastaaPoista
 10. Hauska keittiövempain :) en ole koskaan moista nähnyt mutta vaikuttaa kätevältä ja on itseasiassa aika kauniskin.

  VastaaPoista
 11. Outi:tuo on ihan kiva ja etenkin inkivääriä raastaessa loistava.Sain myös vinkin,että siihen voi lisätä valkosipulin murskaamisen jälkeen öljyä ja chiliä vaikka,ja käytin siihen morttelin "keppiä",ja sain tosi hyvän seoksen aikaiseksi:)

  Annemi:ihan kiva ja yksinkertainen ja tosiaankin myös nätti!

  VastaaPoista
 12. Voi miten jännä pikku laite! Tuollainen kelpaisi koristeeksi... mutta itse en ehkä jaksaisi putsata sitä! Meillä käytetään mini-raastinrautaa (sellanen viisisenttinen söötti miniatyyri) sekä valkosipuliin että inkivääriin.

  VastaaPoista
 13. Siis tuo edellinen kommentti oli minulta...

  VastaaPoista
 14. Anna:tuo on tosiaankin myös koristeellinen:) Eikä sen putsaaminen ole vaikeaa;huuhtelu ja ehkä kevyt harjaus riittää. Mullakin on sellainen ihan miniraastin,mutta sillä meinsasin raastaa sormeani valkosipulin sijaan;D

  VastaaPoista
 15. Kätevyyden lisäksi tuo on todella kaunis. Ihana <3

  VastaaPoista
 16. Birgitta;just niin,vielä nättikin:)

  VastaaPoista
 17. Oho, enpäs ole tällaista ennen nähnytkään. Mielenkiintoinen!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...