torstai 9. elokuuta 2012

Vaniljauutetta helposti

Muutama päivä ennen matkaani Suomeen,kuukausi sitten,puolitin 2 vaniljatankoa ja laitoin ne likoamaan vodkaan.Minulla oli varastossa minipullo Finlandiaa ja siinä saivat vaniljatangot liota kokonaisen kuukauden.Eilen sitten palasin tänne kuumuuteen ja huomasin,että vaniljauute oli valmistunut. Tuo tumma väri muodostuu vähitellen ja uute on valmista noin kuukaudessa,tosin vielä parempi siitä tulee jos jaksaa odotella vielä muutaman kuukauden lisää..Aiemmin olen kokeillut myös rommia liotteena ja kerran tequilaa,kun ei ollut muutakaan,ja sekin toimi ihan hyvin. Pulloa avatessa ei enään tuntunut vodkan tuoksua vaan siitä pulpahti ihana vaniljainen tuoksu.En ole vuosiin ostanut valmista vaniljauutetta vaan teen sen aina itse.
Olin eilen takaisin tullessa hurjan väsynyt ,mutta tänään menin torille
ja ostin hedelmiä,joita juuri nyt on tarjolla.Mangoja löytyy nyt melkein joka kojusta ja niiden hinta on laskenut. Limesitruunoiden lyhyehkö aika on taas koittanut ja ostin myös tuoreita viikunoita,joista osa päätyi ensimmäiseen matkan jälkeiseen salaattiin,yhdessä salaatinlehtien,punasipulin,tomaattien ,lampaanmaitofetan ja balsamisen kastikkeen kanssa.
Poikani häät olivat viime lauantaina ja pitopöydästä minulle maistuivat etenkin salaatit ja ihana kotijuusto.

11 kommenttia:

 1. Minulla olikin ainekset tähän sattumalta, niin laitoin heti ainekset pulloon. Kuukauden päästä ihmettelen sitten mitä sillä vaniljauutteella teen. Mihin olet käyttänyt?

  VastaaPoista
 2. Mulla on jo pullot ja vodka hankittuna joululahjoja varten. Tarkoitus on laittaa tekeytymään jo syyskuun lopussa kun monessa ohjeessa lukee, että 3 kuukautta tarvitaan. Mut hyvä tietää, että kuukausikin riittää.

  VastaaPoista
 3. Ankerias Vipunen:no vaikka mihin minne sitä vaniljaista makua haluaa;D

  Vera:mitä pidemmin sen antaa tekeytyä,niin sitä parempi siitä tuleekin.Tuossa oli jo oikein hyvä vaniljainen tuoksu mutta jos jättäisin sen vielä muutamaksi kuukaudeksi niin sitten se vasta olisikin tummaa ja hyvää.,Ihana joululahjaidea!

  VastaaPoista
 4. Todella kiva idea, juuri ostin pullon vaniljauutetta, mutta jatkossa teen kyllä ihan itse. Kiva, kun jaoit tämän vinkin. Onnittelut myös anopille!

  VastaaPoista
 5. Täytyy kokeilla tuota vaniljauutetta.

  VastaaPoista
 6. Todella kiva lahjaidea ja omaankin käyttöön tietysti.

  Ja onnea =)

  VastaaPoista
 7. Jonna:Monia juttuja on kiva valmistaa itse, ja tämä on vielä niin helppo! Ja kiitos,tuntuu ihan hassulta että olen nyt anoppi;D

  Allu:suosittelen ehdottomasti!

  Birgitta:Juu kiva idea tosiaankin:) Omatekoisia ruokalahjoja on muutenkin kiva tehdä ja saada.Ja kiitos,oli kivat häät!

  VastaaPoista
 8. Kiitos vinkistä! Taatusti luonnollista uutetta =)

  VastaaPoista
 9. Kiitos vinkistä! Pitääpä joskus tehdä omaa vaniljauutetta.:)

  VastaaPoista
 10. Kiitos tästä! Laitoin tänään tulemaan ja ihan melkein maltan odottaa, että uute valmistuu ;)

  VastaaPoista
 11. Maistuis varmaan sullekin:kannattaa kyllä tehdä:)

  Annamarika:kiva jos tästä oli hyötyä,tuota on kyllä niin helppo itse tehdä:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...