sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Mantelinen chilirelissi ja käynti uudessa vegaaniravintolassa

Kävin tänään ystävän kanssa lounaalla uudessa vegaaniravintolassa,jossa ihastuin ystävän annokseeen kuuluneeseen relissiin.Kotiin tullessa oli pakko tehdä samaa ja luulen päässeeni suurinpiirtein samaan tulokseen kuin ravintolassa.Joka tapauksessa tämä on niin hyvää että söin sitä lusikalla......

Mantelinen chilirelissi

  • ½ dl mantelimuruja
  • 2 vihreää chilipippuria
  • 2 valkosipulinkynttä 
  • suolaa maun mukaan
  • 1 rkl oliiviöljyä
Jauhoin ensin mantelit muruksi,jonka jälkeen jauhoin chilit ja valkosipulin murskaksi.  Ravintolassa chili oli pienen pieninä kuutioina tuossa relississä ja luulen ,että olivat ihan veistä käyttäneet sen pilkkomisessa mutta päätin päästä helpommalla eli jauhoin nuo Bamixin myllyllä.Chilistä poistetaan siemenet ja valkoinen osa.Sekoitin chili-valkosipulimurskan manteleiden joukkoon,lisäsin suolaa ja oliiviöljyn ja sekoitin hyvin.Tämä on ihanaa!
Menin tänään ensimäistä kertaa uuteen vegaaniravintolaan,josta olin lukenut ja joka oli avattu vasta hieman yli viikko sitten.Ravintolan perustivat 3 sisarusta;2 siskosta ja yksi veli.Ensimmäisenä vegaaniksi siirtyi nuorempi sisko,ja 2 muuta sisarusta seurasivat perässä hieman myöhemmin.


Sisarusparvesta veli on ammatiltaan kokki,joka työskenteli useassa paremman luokan ravintolassa Tel Avivissa ennen vegaaniksi siirryttyään.
Tuossa valkoisessa saavissa on tuoreita kikhernepalkoja,joita tuodaan pöytään kourallinen  heti alussa.Tuoreet kikherneet ovat tässä vaiheessa vielä vihreitä ja raikkaita  ja muistuttavat hieman edamame-papuja.
Ravintolassa on viehättäviä yksityiskohtia,kuten nuo seinään kiinnitetyt  kattiloiden kannet! Sisarukset kunnostivat ravintolan itse ystävien avulla ja kaikki tuolla on kierrätettyä;joko tutuilta saatuja vanhoja huonekaluja tai ihmisten pois heittämiä huonekaluja,joita sisarukset ovat kunnostaneet. Ravintolan takaosassa on terassi,jossa mm. kasvatetaan ravintolan käyttämät  yrtit. Minua viehättivät mm. ravintolan toileteissa olevat käsipyyhepinot,paperin sijaan. Ravintolan kellarikerroksessa on avautumassa vintage-kauppa.
Tulimme ystävän kanssa paikalle hieman ennen ruoan tarjoilua ja saimme seurata miten ravintolan työntekijä Michael teki leipää.Myöhemmin hän letitti nuo taikinapallot kauniiksi leiviksi.
Päivän ruokalista oli kirjoitettu paitsi liitutaululle myös ruskealle paperipussille..
Ystäväni tilasi pinaatti-perunabourekaksen ,jonka mukana tuli pieni lautanen,jossa yllämainittua mantelista chilirelissiä.Minä tilasin munakoisoannoksen,jossa paahdettu munakoiso oli kuorittu ja upotettu tomaattikastikkeeseen,ja laitettu grilliin.Päälle tuli tahinia ja pilkottua vihreää chilipippuria. Annokseni taisi olla grilin alla hieman liian kauan mutta se oli tosi hyvää:) Myös ystävän annos oli kuulemma hyvää. Annokset eivät olleet kovin suuria mutta kyllä niillä nälkä lähti.  Ravintolassa tehdään kaikki itse;ystävän annoksen lehtitaikina oli itse tehtyä ja kotitekoisten ranskiksien mukana tuleva ketsuppi on myös ravintolan itse tekemää. Kun kysyin miksi listalla ei ole tofua sanoi yksi siskoksista että sitä ei ole koska haluavat tehdä kaiken itse ja käyttää mahdollisimman paljon ei prosessoituja tuotteita.Ihmettelin tuota hieman mutta heillä ei taida olla resursseja tofun tekoon vielä tässä vaiheessa.Ainoa miinus tuolla tuli leivästä,joka olisi voinut olla hieman ilmavampaa.Erikoisin annos tuolla taisi olla annos erittäin hienoa ja kallista oliiviöljyä johon tulee sisarusten isän yli 30 vuotta kypsyttämää balsamietikkaa..
Tuoreita kikhernepalkoja

30 kommenttia:

  1. Munakoiso, pinaatti, kaikki tomaatista ja vielä lehtitaikinakin yes!

    Kaikki tällainen kun tehdään alusta alkaen itse on hyvä juttu. Olen alkanut itse vähän oikoa mutkia suoriksi, sillä katson tehneeni elämässäni ainakin tuhat ateriaa liikaa, joten välillä oikaisen ja se ottaa päähän kokkipoikaani;) En enää kerro hänelle. Kesällä hän taas tulee ja valtaa keittiöni ja saamme jotain erityistä ja kaikki itse tehtyä alusta asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kaiken tekevät itse tuolla,pitää ihan hattua nostaa. Sulla on sitten hyvät oltavat kun kokkipoikasi tulee teille kokkaamaan;D

      Poista
  2. Vaikuttipas herkulliselta ja mielenkiintoiselta, nam!

    VastaaPoista
  3. Ihana ravintola! Relissi kuulostaa herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ravintola aika ihana ja inspiroiva:) Ja relissi mielettömän hyvää:)

      Poista
  4. Ihana relissi! Tuota kokeilen varmasti. Ja ihana on ravintolakin - toivotaan sille pitkää ikää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosiaankin hyvää,joten kannattaa kokeilla! Ja minäkin toivotan tuolle ravintolalle pitkää ikää;sen verran inspiroiva paikka tuo on.

      Poista
  5. Tuo ravintola kuulostaa ihanan sympaattiselta paikalta, hauskoja yksityiskohtia :)

    On muuten aina kivaa kun käy uudessa ravintolassa ja inspiroituu ruoasta niin, että sitä haluaa kokeilla kotonakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ekologinen idea ravintolan taustalla miellyttää:) Inspiroin tuolla yhdestä toisestakin pikku annoksesta,pitää kokeilla...

      Poista
  6. Ooh hyvän näköistä! Varmasti kävisin tuolla syömässä, jos olisin paikkakunnalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoka tuolla oli kyllä hyvää:) Leipä tosin eilen ei ollut ihan maailman onnistunutta mutta muuten kaikki oli hyvää:)

      Poista
  7. toi relissi kuulostaa ja näyttää aivan mahtavalta! ja noista kuvista välittyy tuosta ravintolasta kyllä niin kutsuva ja kotoinen ilmapiiri...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Relissi on niin hyvää että siitä tuli heti kestosuosikkin:) Oli hauska katsella tuolla sisustusta joka oli tullut sieltä ja täältä ja sitten rakkaudella kunnostettu:)

      Poista
  8. mä jostain syystä aina miellän sen chilin punaiseksi joten toi vihreä näytti vähän oudolta...taas lisää kokeiltavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä vihreä on suositumpi ja käytänkin sitä enemmän kuin punaista.

      Poista
  9. Hieno tuo relissi! Pitää heti kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä.Jotenkuten noista aineista tuli ihan kauhean koukuttava relissi;D

      Poista
  10. Oi, miten herkullisen näköinen relissi. Minulla on muutenkin mantelikausi menossa vähän kaikessa... Tuo ravintolakin vaikuttaa mielenkiintoiselta näin ei-vegaanistakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on tosi hyvää:) Just äsken söin hapankorpun päällä;D Mantelit kyllä sopivat niin moneen,täällä on nyt vihreiden manteleiden aika mutta niistä en välitä.Tosi kiva oli tuo ravintolakin:)

      Poista
  11. Mielenkiintoista! En ole tullut ajatelleeksi, että mantelia voisi käyttää näinkin. Täytyypä testata :)

    VastaaPoista
  12. Voi kaak! Nyt vasta tajusin yhteyden Israelin ja sinun ja blogin valilla ;D On ollut sen verran aikaa kun olen viimeksi taas bloggaillut, etta alkaa jo unohtua kuka oli mistakin pain. Ihan mahtavuutta ! Ihana tavata sinutkin henk.koht, niin paljon on ajatuksiakin jaettu blogimaailman kautta ja taitavat elamankatsomuksetkin osua kovasti yksiin =) Ihanaa! Kesakuussa ilmaannun siis maisemiin ja yritan paasta Suomi-kirjastolle heti tilaisuuden tullen (joko kesa- tai heinakuun ensimmaisena maanantaina)! Pikaisiin tapaamisiin ! =)

    VastaaPoista
  13. Maria,jeps minä se olen;D Mennään sitten kaffelle kun olet täällä ja ehdit.

    VastaaPoista
  14. Ompa mielenkiintoinen ohje. Ihanalta kuulostaa!

    VastaaPoista
  15. On erityisen hienoa, kun sisaruskolmikko pitää ravintolaa ja pyrkii tekemään kaiken itse. Myös maanläheinen ja ekologinen tapa suhtautua ravintolan sisustukseen luo välittävn ja viihtyisän ilmapiirin.

    Minulla on pienen pienet chilitaimet kasvamassa. Jos saan niistä satoa vielä tänä kesänä, kokeilen chilirelissiä ravintolan hengen mukaisesti omista chileistä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin hienoa ja täytyy nostaa hattua tuolle että haluavat tehdä kaiken itse,,,mutta tofua olisi voinut kuitenkin olla listalla;D Tuolla oliki todella mukava ilmapiiri:)
      Onnea vaan niiden chilintaimiesi kanssa:)

      Poista
  16. Todella tunnelmallisen oloinen ravintola -ja kangaspyyhkeet vessassa, ihana yksityiskohta! Sulla näyttää olevan tuossa relississä kuorittuja manteleita, luuletko, että voi käyttää kuorimattomia myös? Jos niitä vaikka vähän paahtaa, niin se kuoren karvas sivumaku vähän väistyy?

    VastaaPoista
  17. Tunnelmaa tuolta tosiaankin löytyi;D Kävin joku aika sitten yhdessä kivassa kahvilassa,jonka vessassa myös oli tuo sama juttu eli jokaiselle pieni kankainen käsipyyhe;kiva yksityiskohta:) Joo käytin kuorittuja manteleita mutta kuorellisista saa tosi helposti irrotettua kuoret kun niiden antaa liota kuumassa vedesä jonkun aikaa.Sen jälkeen manteleiden annetaan kuivua jonkin aikaa .

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...