perjantai 28. kesäkuuta 2013

Mahtavan mureat ja gluteenittomat tahinipikkuleivät


Tahini on jo vuosia kuulunut suosikkeihini  ja sitä on aina pakko olla kaapissa (tai avattuna jääkaapissa).Terveellinen seesamitahna taipuu myös moneen,joko suolaiseen tai makeaan ja blogin "tahini"-tagissa onkin monta ohjetta tälle mahtavalle tahnalle. Olen tässä blogissa ennen postannut täällä niin suosituista tahinipikkuleivistä mutta nyt halusin kokeilla gluteenitonta versiota niistä. Kimmokkeena toimi nettilehden munaton tahinipikkuleipäohje jonka muutin gluteenittomaks. Käytin näissä voita mutta käyttämällä vegaanimargariinia näistä tulee vegaanisia.

Mahtavan mureat  ja gluteenittomat tahinipikkuleivät
  • 100 gr huoneenlämpöistä voita
  • 100 gr sokeria (käytin ruokosokeria)
  • 140 gr tahini seesamitahnaa (½ am.kuppimittaa +1 rkl)
  • ripaus aitoa vaniljaa tangosta  tai vaniljajauhetta 
  • 170 gr mantelijauhoa
  • 4 rkl riisijauhoa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää tahini ja vanilja ja vatkaa kunnes seos on tasaista .Lisää joukkoon mantelijauhoa,suolaa,leivinjauhe  ja riisijauhoa vähitellen ja taitellen kosteiden aineiden joukkoon kunnes seos on tasaista ja kosteaa. Jos taikina on liian löysää lisää joukkoon hieman mantelijauhoa ja riisijauhoa. Tahinipikkuleipien taikinaa ei tule käsitellä liikaa ja valmiin taikinan tulee olla sellaista  joka ei liikaa tartu käsiin. Ota taikinasta riisijauhotetuilla käsillä pieniä pallosia ja laita ne  leivinpellin päällä olevalle leivinpaperille.
Pikkuleivän keskelle voi laittaa mantelilastun
Tahinipikkuleivät leviävät jonkun verran uunissa joten niiden väliin kannattaa jättää tilaa.Lämmitä uuni 160 C-asteeseen ja paista pikkuleipiä noin 15 minuuttia tai kunnes pikkuleipien pinta on saanut kevyesti väriä.Anna pikkuleipien jäähtyä täysin ennenkuin irrotat ne leivinalustasta.
Tahinipikkuleivät ovat aina ihanan mureita mutta nämä gluteenittomat olivat vieläkin mureampia;aivan  mielettömän ihania.Tahinipikkuleivät säilyvät parhaiten jääkaapissa.

Olen nyt Suomessa mutta nämä pikkuleivät ehdin tehdä ennen lähtöäni.....

30 kommenttia:

  1. Nämä ovat tosi nameja eli suosittelen:-)

    VastaaPoista
  2. Namskis maiskis! Joskus talvella sovelsinkin tahinipikkuleipien ohjettasi. Käytin silloin kaurajauhoja ja hyviä tuli niinkin. Jälkeenpäin olen tosin huomannut, että kaurajauhot saattavat joskus olla aika kitkerän makuisia, joten olen hieman varauksella alkanut niihin suhtautumaan. Tämä uusi reseptisi on varmasti maistuvainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat tosi hyviä:-) vein ystävälle joka ihastui näihin täysin:-)

      Poista
  3. Voi kun näyttää taas hyvältä. Ei vaan parane ruveta kokeilemaan, kun jääkaapissa on vielä puolet jäljellä juusotkakusta. Pitää syödä se pois ennen seuraavia herkkuja :-)
    Niin, ja tervetuloa Suomeen !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna olivat todella hyviä:-) ja kiitos oln ihanaa olla taas Suomessa:-)

      Poista
  4. Laitetaan kokeiltavien listalle!

    VastaaPoista
  5. Menee kokeilulistalle, rakastan tahinia.
    Voiko riisijauhon korvata jotenkin?

    VastaaPoista
  6. Veera,tuon riisijauhon voi korvata tavalisilla jauhoilla.minäkin rakastan tahinia:-)

    VastaaPoista
  7. Näyttääpäs hyvälle:) Kaapissa on myös tahinia, joten ei kun kokeileen!

    VastaaPoista
  8. Tahini on kyllä tosi herkullista! Näitä pikkuleipiä täytyy päästä testaamaan! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tahini on mahtava ruoka-aines.nämä pikkuleivät ovat ihanan mureat,vähän kuin Wilhelmiinat:-)

      Poista
  9. Jälleen todiste siitä että tahini on todella monikäyttöinen! Nam,herkullisia pikkuleipiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nameja ovat:-) ja tahini on kyllä tosi monipuolinen raaka-aines:-)

      Poista
  10. Ehdottomasti kokeiltavaksi – kuulostavat ja näyttävät aivan ihanilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mielettömän ihania ovatkin:-) sain paljon kehuja ystävältä jole vein näitä......

      Poista
  11. Laitan reseptin muistiin, näitä haluan kokeilla!

    VastaaPoista
  12. mahtavaa nähdä toi sun tahinivimmasi kun syntyy tahinireseptiä tahinireseptin jälkeen! vegemargariinin lisäksi näihin voisi myös käyttää kookosrasvaa...

    VastaaPoista
  13. Hih,tahinivimma;D kookosrasvakin varmaan sopisi:-)

    VastaaPoista
  14. Voi miten mukava blogi sinulla on. Perehdyn vähän paremmin sivuihisi myöhemmin! Onnellista kesää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Omenankukka ja toivottavasti löytyy mieleisiä ohjeita täältä:) Terv-Jael

      Poista
  15. Ihana ohje ei ole tullut mieleenkään käyttää tahinia leivontaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna,tahini on tosiaankin mielettömän monipuolista:)

      Jael

      Poista
  16. Rakastan tahinia (ja tietty halvaa) joten nämä pikkuleivät lähtevät ehdottomasti kokeiluun! Nam

    VastaaPoista
  17. Elina:näissä ne kivasti yhdistyvätkin:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...