Käytän tosi harvoin perunaa mutta tätä herkullista peruna-pinaattipiirakkaa varten ostin muutaman perunan. En nyt ole ihan varma voiko tätä kutsua piirakaksi,kun tässä ei ole taikinakuorta,mutta aika piirakkamainen tämä kuitenkin on. Tästä tulikin hurjan hyvää:)
Peruna-pinaattipiirakka(tai paistos
- 2 keskikokoista perunaa
- 200 gr pinaattia (tuoretta)
- 200 gr fetajuustoa (käytin lampaanfetaa)
- 50 gr vahvan makuista juustoraastetta (käytin pecorinoa)
- 2 kananmunaa
- ½ dl riisijauhoa
- hieman suolaa,mustapippuria
- 1 rkl oliiviöljyä
- hieman muskottipähkinää
Mutta mukana olivat myös pinaatin paksut varret ja kun olin ne poistanut,ei pinaattia jäänyt kuin 200 gr.
Jos käytät tuoretta pinaattia,kiehauta vettä kattilassa ja anna pinaatinlehtien pehmentyä vedessä muutaman minuutin.Kaada pinaatti lävikköön,anna jäähtyä ja purista nesteet pois. Keitä perunat pehmeiksi ja soseuta ne haarukalla. Lisää pilkottu pinaatti, kananmunat,murennettu fetajuusto,riisijauho,hieman suolaa ,mustapippuria ja muskottipähkinää sekä oliiviöljyä ja sekoita. Lämmitä uuni 180 C-asteeseen .Öljyä uuniastia ja kaada seos uunivuokaan. Ripottele juustoraaste päälle. Käytin tässä pyöreää uuniastiaa,johon laitoin leivinpaperia. Näin piirakka/paistos oli helpompi poistaa astiasta.Paista piirakkaa 40-50 minuuttia ja tarjoa lämpimänä,vaikka salaatin kanssa.
Onpas mehukkaan näköinen piirakka!
VastaaPoistaOstin eilen pitkästä aikaa taas riisijauhoja, ja ohjeita netistä katsellessani ihmettelin, voiko riisijauhoja tosiaan käyttää leivonnaisissa ainoina jauhoina. Ilmeisesti voi? Itse miellän riisijauhot aina niin, että niiden tehtävä on rapeuttaa, enkä oikein osaa mieltää niitä leivontajauhoiksi...
Satu,oli tosi hyvä.piirakka ja helppotekoinen ja aineksetkin aika simppelit.olen.täällä.blogissa paljonkin käyttänyt riisijauhoa leivonnaisissa,on tosi hyvä.aines.gluteenittomassa leivonnassa:-)
VastaaPoistaHerkullisen näköinen piirakka. Tuoretta pinaattia ostaessa tulee aina ihan toope olo, kun sitä pitää ostaa niin paljon - vaikka hyvin tietää että se kutistuu ihan olemattomiin. :)
VastaaPoistaUlla,tosi herkullista ja takuulla teen toistekin kun on vielä näin helppotekoinenkin:) Ja vähän kurjaa kun pinaatti ja sen sukulaiset aina kutistuvat niin paljon vaikka ostaisi kuinka paljon niitä lehtiä;D
PoistaKyllä tuo mun mielestä piirakasta menee :)
VastaaPoistaPeruna on kyllä tosi hyvää piirakassa. Tekee siitä jotenkin ruokaisampaa. Olen joskus yhdisttelyt perunaa piirakkaan oliivien kanssa. Ensi kerralla menen pinaatilla :)
Mustakin kun siitä voi ihan tuollaisia palasia ottaa eivätkä hajoa;D Perunaa olen käyttänyt tosi vähän mutta tässä oli niin hyvää että ehdottomasti tätä uudestaan. Oliivitkin todellakin sopis tuohon hyvin:)
PoistaSer väldigt god ut och man behöver egentligen inget botten :)
VastaaPoistaHovkonditorn,var jättegott och smakar bra också utan botten:)
PoistaMehevän näköinen pläjäys! Perunasta en itsekään niin välitä, mutta tällaisissa toimii hyvin. Kutkuttaisi kyllä kokeilla myös bataatilla...
VastaaPoistaOuti ,tykkäsin tuosta tosi paljon vaikken yleensä melkein käytä perunaa,mutta tässä se oli hurjan hyvää:) Takuulla olisi hyvää myös bataatin kanssa,kiva neuvo:)
PoistaTuota reseptiä voisin joskus kokeilla. Näyttää mehevältä ainakin! :9
VastaaPoistaSuosittelen sillä oli tosi hyvää:)
PoistaNäyttääpä herkulliselta piirakalta! Oih, oispa täälläkin tommoisia mehukioskeja...
VastaaPoistaRommirusina:hyvää oli joten suosittelen kokeilemaan:) Ja täällä olen kyllä aika onnellinen noiden mehukiskojen suhteen;mehupaastokin on helpppoa kun on monta tuollaista;D
PoistaMmm, pie or not, no matter what you call it, it sure looks delicious! I might just need to take a shortcut and make potatoes mashed with spinach and nutmeg, inspired by this combination. :)
VastaaPoistaHannah,potatoes mashed with spinach and nutmeg sounds really yummy too:)
Poista