sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Jonkinlainen jämäsalaatti sellofaaninuudeleilla ,aasialaiseen tyyliin maustettuna

Kävin läpi vihannespuoltani jääkaapissa ja huomasin,että osa rehuista oli jo siinä vaiheessa että parempi käyttää ne nyt eikä huomenna.Niistä syntyi sitten tosi hyvä salaatti,jonka mausti aasialaistyylinen kastike.Käytin tässä lasinuudeleita jotka ovat ihania aasialaistyyppisissä salaateissa.Ne ovat lisäksi tosi helppokäyttöisiä,koska riittää että niiden päälle kaadetaan kiehuvaa vettä,jossa ne sitten pehmenevät. Ja lasinuudelit ovat myös gluteenittomia.Salaattiin käytin myös jo paremmat päivänsä nähneen verigreippini,joka antoi kivasti hieman hapokkuutta salaatille sitruunamehun lisäksi.

Jämäsalaatti:
  • tähän salaattiin käytin  punakaalia,ruohosipulia,jäävuorisalaattia, porkkanaa,punaista -ja oranssia paprikaa,verigreippiä.lehtipersiljaa ja korianteria
  • 1 paketti lasinuudeleita
Kastike salaatille
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 3/4 dl sitruunamehua (tai limemehua)
  • 4 rkl kalakastiketta tai soijakastiketta,jos haluaa salaatista vegaaniversion
  • 1 tl inkivääriraastetta
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl muuta öljyä(käytin riisinkuoriöljyä)
Suikaloin puolikkaan  punakaalin ja pienen jäävuorisalaatin;leikkasin paprikoista suikaleita,raastoin  muutaman porkkanan,leikkasin ruohsipulista palasia(olisin mieluummin käyttänyt kevätsipulia jos sellaista olisi löytynyt jääkaapista) ja silppusin persiljaa ja korianteria kasvisten sekaan.Verigreipistä poistin kuoret ja valkoisen osan ja yritin ottaa mahdollisimman kalvottomia osia hedelmästä.Greipinpalaset lisäsin salaattiin.Lasinuudeleita varten kiehautin vettä ,joka kaadoin nuudeleiden päälle ja odottelin että ne pehmenevät.Kun nuudelit olivat pehmenneet,lisäsin ne salaatin joukkoon.
Kastiketta varten laitoin kaikki kastikeainekset tehosekoittimeen ja kaadoin sitten kastiketta salaatin joukkoon ja sekoittelin.
Tämä oli hyvää ja tätä riittikin pariksi päiväksi:)
Kun A.,joka sillloin tällöin tulee käymään tännepäin ,oli täällä viime kuussa kävimme kahvilla torin lähellä olevassa kivassa pienessä kahvilassa. A. otti kahvin seuraksi palasen unikonsiementorttua,joka oli niin valtava ettei sitä yksi ihmisen olisi millään jaksanut syödä loppuun;D 

22 kommenttia:

  1. Huisin hyvän näköinen salaatti, herkulliset mausteet. Itse olen myös ihastunut noihin lasinuudeleihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rommirusina,oli tosi hyvää ja onneksi tein ison määrän,jota riitti seuraavaksikin päiväksi.Lasinuudelit ovat tosiaankin ihania:)

      Poista
  2. Unikonsiemenleivonnaiset ovat hyviä -Saksassa niitä on paljonkin. Oltiin muuten muutama viikko sitten ilm. tunisialaisessa ravintolassa syömässä ja siellä sai jälkkäriksi palan tummaa (suklaa)kakkua, joka maistui tosi hyvälle. En osannut millään "analysoida" mitä maustetta siinä oli...miltähän esim. sahrami maistuu? Sinä varmaan olet kokeillut.

    VastaaPoista
  3. Matkatar:;Täälläkin unikonsiemenleivonnaiset ovat tosi suosittuja ja hyviä:) Sahramia olen käyttänyt paellassa ja joissan kalakeitoissa mutta jotenkuten en osaa yhdistää sitä suklaaseen.Ehkä siinä kakussa oli tunisialaista maustesekoitusta,jossa on esim.mustapipppuria,neilikkaa,kanelia ja muutakin?

    VastaaPoista
  4. Ihanan raikkaan värinen salaatti. Tällaista voisikin kokeilla. Meillä Vekara on suuri nuudelin ystävä (ja salaatin), joten voisi innostua tästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula,värit olikin ihanan houkuttelevat tässä salaatissa:) Tosi kivaa että Vekarasi on salaattien ystävä,mulla oli aina vähän ongelmia sen suhteen poikani kanssa...

      Poista
  5. Nuo lasnuudelit on tosi kivoja just sen helppokäyttöisyyden vuoksi ja vieläpä gluteenittomia. Enpä ole ennen unikonsiementorttua nähnytkään. Miltähän mahtoi maistua? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatta,sen vuoksi just tykkäänkin niistä ja käytänkin aika usein.Toinen suosikkini on sobanuudelit,tattarista. Unikonsiementäyte on tosi herkkua:) Olen kerran postannut täällä unikonsiementortusta
      http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2013/01/unikonsiementorttu-halvalla-ja-raw.html

      Poista
    2. Kiitos Jael unikonsiementorttureseptistä. Täytyy kokeilla, mutta vehnäjauhot joudun vaihtamaan gluteenittomiin.

      Poista
    3. Jatta:) gluteenittomaan kuoreenkin sopii hyvin tuollainen täyte:)

      Poista
  6. Oi, nuudelit ovat ihania salaatissa - meilläkin laitetaan tosi usein.

    VastaaPoista
  7. Minna,sama täällä,usein laitan:)

    VastaaPoista
  8. Ihanan värinen salaatti! Olivatko lasinuudelit riisi- vai mungpapupohjaisia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi,riisipohjaisia nuudeleita en olekaan mieltänyt lasinuudeleiksi.Nämä olivat mungpapupohjaisa.Kiitos,punakaalista tulee ihana väri:)

      Poista
  9. Ai että, onpa kaunis salaatti :) usein jääkaapin jämistä syntyy parhaat ruoat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annemi,juu näin se on. Mulle on kertynyt jääkaappiin paljon kuivaruokaa,kuten ryynejä,pähkinöitä ja sellaista ja pitäisi nyt käyttää ne pois ennenkuin kuuma kausi alkaa.Jämistä tuleekin hyvää usein:)

      Poista
  10. Ihanan värikäs salaatti. Hyvin tuli jämät käytettyä pois.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja:kiitos:) Usein tulee ostettua täällä vähän liikaakin kasviksia ja sitten ehtivät väsähtää,mutta tähän sopivat mainiosti:)

      Poista
  11. Onpa hienon näköinen tuo unikonsiementorttu. Jos sisällys on pelkkää unikonsiementä, niin onhan siinä varmasti syömistä =)

    Salaattisi näyttää myös herkulliselta. "Jämästä" saa yleensä aina hyvää, kunhan ei odota liian pitkään ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta,ja tuo pala oli tosi valtava,hyvin riitti kahdelle.Ei tuossa pelkkää unikonsiementä ollut vaan yleensä myös sokeria,voita ja kananmunaa,muistaakseni.Mutta hurjan hyvä oli tuo piirakka:) Jämistä tosiaankin saa usein hyvää ja greippi sopi niin hyvin tuohon sekaan:)

      Poista
  12. voi kun on ihanan väristä ja kesäistä ja freesiä!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...