keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Passionhedelmäsimaa ja vappuista leikittelyä vispipuurolla;D

Täälläpäin ei vietetä vappua vaan toukokuun ensimmäisenä marssivat ehkä ammattiliittojen jäsenet ja pankit ja jotkut muut työpaikat ovat kiinni.... Mutta sehän ei estä luomasta hieman vappuista tunnelmaa näin kotioloissa... Parin vuoden tauon jälkeen tein simaakin,ja ohjeen otin Dansukkerilta:tein ihanaa passionhedelmäsimaa:) Ohje löytyy linkin takaa.Hieman jouduin improvisoimaan,koska lähikaupassa ei ollut sitruunamelissaa,vaan laitoin sen tilalle minttua ja lisäsin myös jonkun verran sitruunaa.Simasta tuli ihanaa,aivan siman makuista mutta maussa tuntuu myös minttu ja passiohedelmä.Tykästyin tähän niin että taidan tehdä tätä seuraavanakin vappuna!
Tein pitkästä aikaa myös vispipuuroa;tällä kertaa mansikoista ja kyllä vispipuuro vaan on hyvää:) 

Vispipuuroa  jäi yli ja  jostain tuli vähän hassu idea laittaa puuroa paksuna kerroksena kuivuriin....siitä tuli kaksi levyä,joiden väliin pursottelin suklaaganachea.Tarkoitus oli alunperin käyttää siinä valkosuklaaganachea mutta lähikaupassa ei nyt sitä sitten ollut... Myös päälle pursottelin hieman ganachea.
Lisäsin lautaselle ja päälle myös mansikkacoulista-eli kastiketta,jonka tein näin:

Mansikkacoulis (kastike)
  • 250 gr mansikoita
  • 60 gr sokeria
  • 2 tl sitruunamehua
  • hieman aitoa vaniljaa
  • 50 ml vettä
Laita kaikki ainekset kattilaan;anna kiehua keskilämmöllä noin 5 minuuttia ja kaada sitten seos lävikköön. Siivilöity kastike on käyttövalmis jäähtyneenä ja säilyy jääkaapissa joitakin päiviä.
No millaista tämä sitten oli? Vähän hassuhan kokeilu tämä oli,mutta vispipuuro oli tuollaisina kuivattuina  levyinä (sisus oli jonkun verran pehmeää) aika hyvää;marjojen maku oli tiivistynyt ja tuohan kävisi vaikka välipalapatukkana!  Suklaaganache päällä ja välissä,.no ihan kiva sekin mutta  ehkä parempi vaan ihan patukkamuodossa tuo duunattu  vispipuuro;D

Hauskaa Vappua kaikille lukijoille!

12 kommenttia:

  1. Låter så fräscht med passionsmjöd. Vilken kreativ idé att torka vispgröt :) Ha en fin Valborg!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn;mjöd är så gott när man dricker det sällan.Och passionsfrukt och mynta gav en bra smak:)

      Poista
  2. Sima on ihanaa ja juon sitä äitini tekemänä ihan hulluna vapun aikaan vaikka noin muuten kauhistelen ja välttelen sokerijuomia. En vaan pysty vastustamaan. Tämä(kin) versio kuulostaa houkuttelevalta.
    oi kuinka söpö mansikkapuuro!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula ,aika sama juttu eli litkin yleensä vettä enkä mitään sokeroitua mutta kerran vuodessa pitää kyllä simaa saada;D Tuossa tuntui etenkin minttu,joka antoi kivasti raikkautta simalle:) Kiitos ja hyvää vappua!

      Poista
  3. Hauska idea kuivattaa visparia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nanne:nuo kuivatut vispislevyt oli aika hyviäkin välipaloja:)

      Poista
  4. Ihanaa sima! Sinulle on postia fb-lla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanja:on tosi hyvää ja menen katsomaan sinne FB-puolelle...

      Poista
  5. Heh, hauska idea tuo vispipuurojuttu ja ilmeisesti vielä ihan hyvä semmoinen. :) Iloista Vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rommirusina,todellakin olivat hyviä nuo vispislevyt;tuo suklaan lisäys ja näpertely oli sitten kerran vain -juttu,mutta sellaisenaan hyvä välipalana:) Kiitos,samoin sinulle iloista vappua!

      Poista
  6. Passionhedelmäsima kuulostaa herkulliselta. Itseltäni jäi tänä vappuna sima tekemättä mutta ajattelin paikata tilanteen raparperiversiolla myöhemmin. Ja aika suloinen tuo vispipuuroidea. Ihanan luovaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi,oli hyvää ja vein tutuille,ja myöskin tykkäsivät.Raparperisima,sitä taidankin kokeilla ensi vuonna! Oli hauska vähän kokeilla jotain hullua;D Mutta itse asiassa tuo kuivattu vispipuurolevy oli tosi hyvää:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...