keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Ihanan suklaiset browniet tahinilla ja taatelisiirapilla


Nämä ihanan suklaiset browniet tein jo aikoja sitten,oliskohan se ollut maaliskuussa,ja tarkoitus oli postata niistä silloin,mutta sitten tulikin jotain muuta postattavaa ja tämä jäi,ja ohjelappukin jäi jonnekin ,jota etsin ...(nythän on sitten vihko,joten tuollaista ei enään tapahdu...) .No ohje on nyt taas tallessa,;käytin täkäläisen ruokatoimittajan ohjetta pohjana ja muutin sen paremmin itselleni sopivaksi   ja todella ihana ohje onkin:)Tahinin ja taatelisiirapin lisäys antaa kivasti makua ja tekstuuriakin näille ihanille makupaloille.

Suklaabrowniet tahinilla ja taatelisiirapilla (20 x 20 cm vuokaa varten)
  • 250 gr tummaa suklaata
  • 100 gr voita
  • 1 rkl rommia 
  • 3 kananmunaa
  • 3 rkl kaakaota
  • 150 gr tomusokeria
  • 50 gr vehnäjauhoa 
  • 4 rkl tahinia
  • 2 rkl taatelisiirappia
  • ripaus suolaa
Suklaa ja voi sulatetaan vesihauteessa;lisätään rommi ja sekoitetaan hyvin,minkä jälkeen seos saa jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Toisessa astiassa (käytin monitoimikonetta mutta onnistuu myös käsin vispaamalla) vatkataan kananmunat ja tomusokeri vaahtomaiseksi. Suklaaseos sekoitetaan varovasti käännellen kananmunaseoksen joukkoon. Tämän jälkeen joukkoon sekoitetaan  kaakao+jauhot.Leivontavuoka vuorataan leivinpaperilla ja  taikina kaadetaan vuokaan. Uuni lämmitetään 180 C-asteeseen. Brownieseoksen päälle tiputellaan tahinia ja taatelisiirappia ja  käytetään tikkua marmorointiin. Brownievuoka laitetaan uuniin ja  uunin lämpötilaa lasketaan 150 C -asteeseen.Brownieita paistetaan 30 minuuttia,jonka jälkeen niiden annetaan kunnolla jäähtyä ennen leikkaamista.
Nami:) Tahinia vajosi  alaskin mutta sepäs tekikin näistä oikein hyviä:)
Muutama päivä sitten ollessani kantakahvilassani Sugarissa paikan omistaja/kondiittori Gideon oli juuri ottanut uunista nämä kaneliset,suklaalla maustetut kierrepullat.En ole mitenkään pullan ystävä  mutta se tuoksu kahvilassa oli ihan mahtava!

20 kommenttia:

  1. Oih.. mitkä browniet! Tunnen nenässäni kanelipullan tuoksun.:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatta,browniet olivat kyllä mahtavat ja palaute samoin.Ja se tuoksu.....

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa ihanalta ja suussa sulavalta

    VastaaPoista
  4. Onpa tosi tosi tosi mehevän näköiset browniet. Mutta ei tuolla reseptillä voi tullakaan muuta kuin hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuplaespresso:tosiaankin mehevät ,vähän namun ja leivonnaisen väliltä.,Ja totta,noilla aineksilla;D

      Poista
  5. Vitsi,nää on varmaan iha sika hyviä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chef Jones:oli ,kyllä tosiaankin sikahyviä:)

      Poista
  6. Nama browniet menee kokeiluun heti kun sallin itselleni herkuttelun, namahan sopisivat varmaan myös tytön synttareille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra,no tytöt synttärit onkin sopiva syy herkutteluun;D

      Poista
  7. Onpa mehukkaan näköisiä brownieita! sinä olet kyllä niin ahkera leipuri :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne;tosi mehukkaita näistä tulikin.Ja kiitos,tykkään leipomisesta,mutta leivon vain jos tiedän kenelle niitä viedä;D

      Poista
  8. Åh, de ser väldigt goda ut. Doften av kanelbullor är oslagbar!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn,var faktiskt jättegoda:) och doften av kanelbullor,ooohh!

      Poista
  9. Tahini kuulostaa herkulliselta näissä(-kin) :)

    VastaaPoista
  10. Tahini ja taateli kuullostavat kiehtovalta yhdistelmältä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ssiiri:tosi hyvin yhteen sopiva ja täällä kovin suosittu:)

      Poista
  11. Oi kun kuulostaa vastustamattoman hyvältä! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...