torstai 26. kesäkuuta 2014

Taatelijäätelö (vegan)

Tämä jäätelö ei ehkä ole ulkonäöltään kaunein jäätelö,mutta maultaan sen sijaan aivan ihana! Tämä syntyi kun jo avatun kookosmaitopurkin sisältö piti käyttäää pois.Maustoin jäälelön vaniljalla,ja tuloksena oli superhyvä herkku!

Vegaani taatelijäätelö 

 • noin 350 ml kookosmaitoa
 • 10 medjoul-taatelia
 • 2 rkl Maizenaa
 • ripaus aitoa vaniljaa
 • ½ tl ksantaania
 • ruokosokeria  (en muista paljonko lisäsin sokeria mutta en pidä makeasta joten en lisännyt paljon..)
 • 1 rkl kookosöljyä
Poista taateleista siemenet ja pehmnennä taateleita liottamalla ne jonkun aikaa.Jauha taatelit kookosmaidon ja vaniljan kanssa. Laita taatelikookosneste kattilaan ja lämmitä kiehumispisteeseen asti.Lisää sokeria ja maistele onko sitä tarpeeksi. Tein jäätelön jäätelökoneessa mutta vaihtamalla sokerin glukoosisiirappiin ei konetta tarvita. Sekoita Maizenaa pieneen vesitilkkaan ja lisää taatelikookosnesteeseen.Vatkaa seosta kunnes se paksunee. Anna jäähtyä ja lisää ksantaani ja kookosöljy. Pakasta jäätelö. Tästä tuli todella kermamaisen hyvää eikä jäähileitä ollut jäätelössä lainkaan;ehkä tuon kookosöljyn  johdosta.
Perjantain juhannusjuhlissa Tel Aviviin lähellä oli myös uusia perunoita.Täkäläiset pikkuperunat ovat ihan hyviä,mutta ei nissä kuitenkaan ole sitä suomalaisten uusien perunoiden ihanaa  makua.....
Juhannusjuhlissa ihailin taas kerran juhlien emännän puutarhaa.Nyt on se aika että hedelmät ovat vielä raakileita.Tässä  tulossa granaattiomenoita.
Mangot kypsymässä. Vaikka toreilla on jo mangoja ,niin tässä puussa ne olivat vasta kypsymässä.
Mandariineja tulosssa..... Tämän postauksen ilmestyessä on blogin kirjoittaja on Suomessa,ja saapa nähdä miten ehdin siellä postailla....

16 kommenttia:

 1. Minä itse kyllä nykyisin tykkään enemmän noista ruotsalaisista uusistaperunoista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nelli,ehkäpä olisi pitänyt laittaa tuonne että pohjoismaiset uudet perunat;-)

   Poista
 2. Jäätelö itse tehtynä sopiikin nyt, kun ilmat täällä ovat lämpenemässä - ainakin luvattiin näin. Joten voit lomailla Suomessa lämpimässä säässä. Mukavaa lomaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ensimmäiset päivät täällä.ovstkin olleet hieman koleat; tosin.en ole palellut kute ennalta varoiteltiin;-) Mukavaa kaikille että säät lämpeävät:-) kiitos!

   Poista
 3. Oi, mikä puutarha ja mitkä hedelmät kypsymässä. Taatelijäätelöstä en olekaan ennen kuullut, joten täytynee laittaa kokeiluun. Oikein hyvää suomen lomaa sinulle.:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatta,Sirpan puutarha hedelmäpuineen on.ihana ja myös bannerin hedelmät.ovat hänen puistaan.Taatelijäätelö oli hurjan hyvää:-) ja kiitos;ihanaa taas.olla täällä:-)

   Poista
 4. Tämän vihjeen lähetin jälkikasvullekin. Koska itsellä ei ole jätskikonetta, ei ole tullut mieleen käyttää kookosmaitoa ja -öljyä, jotka kyllä muuten ovat mukana makumaailmassamme. (Olen kyllä poikeillut täällä vaihtelevissa määrin, mutta en ole tainnut julkistautua :) ennen, tai siitä on jo piiitkä aika...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija,kiva että kävit kommentoimassa:D minä käytin tuossa jätskikonetta mutta Dansukkerin glukoosiiirappia käytettäessä pärjää hyvin ilman konettakin ♥

   Poista
 5. Vau! Välillä taatelit onnistuvat ajamaan omaan makuuni jo karkinkin asiaa, joten tuon jäätelön on oltava HYVÄÄ. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija,oli kyllä erittääin onnistunut jäätelö:)

   Poista
 6. Ooh, mun silmiin tuo jäätelö näyttää sekä erittäin kauniilta että hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sofia,ei ehkä ihan fotogeenisin jäde,sitäpaitsi oli niin kuumaa että se suli heti pakastimesta ottaessa;D Mutta tosi hyvää:)

   Poista
 7. Tätä pitää kokeilla, rakastan taateleita!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...