tiistai 5. elokuuta 2014

Kookoksinen jääkahvi ja muita hellepäivän juomia

Helteellä maistuvat kaikenlaiset kylmät juomat ja kahvikin tulee näinä päivinä usein juotua jääkylmänä. Ihanan maidottoman kahvin saa käyttämällä kookosmaitoa,ja jos kookosmaito on hyvää eikä mitään ohutta litkua (en voi tarpeeksi kehua Aroy-D:n kookosmaitoa,jota ainakin Helsingissä saa esim Vii Voanista),niin tästä jääkahvista tulee myös ihanan täyteläisen makuista.  Paras jääkahvi syntyy kylmävalmistetusta kahvista (tuolle on varmaankin parempikin nimi?),mutta se vie jonkun verran aikaa,joten ihan tavallinenkin ,vahva kahvi sopii hyvin tälle juomalle. Jääkahviani varten jäädytän aina kahvin jääkuutioiksi.

Kookoksinen jääkahvi
 • vahvaa kahvia ,mieluiten jääkuutioiksi jäädytettyä
 • kookosmaitoa
 • kanelia ja  vaniljaa
 • (jääkuutioita,mutta näitä ei tarvitse jos käyttää kahvijääkuutioita)
Blendaa aineksista tasainen kahvijuoma ja nauti heti!
Kahvinesteen jääkahvia varten tein tällä kertaa mutteripannullani,jonka otin esille pitkästä aikaa.Sain Suomessa purkillisen  Illyn kahvia ,ja mutteripannua onkin tullut ahkerasti käytettyä viime aikoina.

Muita helteelle niin hyvin sopivia juomia löytyy täältä:

Limonana-yksi kesän suosikkijuomistani


13 kommenttia:

 1. Itsekin olen nauttinut jääkahveja viime päivinä. Ihania! Yleensä kuitenkin teen vain simppelin frappen pelkästä jäämurskasta ja kahvista. Tuo mainitsemasi kookosmaito on kyllä parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi,helteellä kyllä jääkahvit maistuvat kuumaa kahvia paremmin:) Minå taas haluan jonkinlaista maitoa kahviini,vaikka tuo frappesikin kuulostaa niiin ihanan viilentävältä:)

   Poista
 2. Voi kun kuulostaa herkulliselta, minakin tykkaan kuumalla jaakahveista vaikken muuten kahvinjuoja olekaan, tata pitaa kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petra,täytyy myöntää että kahvia tulee nyt ehkä juotua tavanomaista enemmän kun tuo jääkahvi on niin hyvää;D

   Poista
 3. Kookosmaitoa en ole jääkahvissa kokeillutkaan, joten kiitän vinkistä :) Houkuttelevaa!

  VastaaPoista
 4. Kotiharmi,huomasin joku aika sitten saavani vähän vatsapuruja soijamaidosta,joten kokeilin kookosmaidolla ja tykästyin:)

  VastaaPoista
 5. Jääkahvi on hyvää hellejuomaa, kun ei kuuma kahvi houkuta. Mulla ei olekaan kuin muttaripannu ja mielestäni sillä tulee parasta kahvin, jota sitten jäädytän kuutioiksi ja käytän, tosin tavallisen punaisen maidon tai soijamaidon kanssa jääkahviksi. Niin hyvää.:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatta,tosiaankin hyvää hellejuomaa kun kuuma kahvi ei maistu. Mullakin on vain mutteripannu tai sitten joskus teen ihan instant kahvia;D Hyvää on:)

   Poista
 6. Delicious and so refreshing! Indulging in iced coffee is one of my favorite parts of summer, and I've probably been drinking a bit more than my fair share lately. ;)

  VastaaPoista
 7. Kiitos hyvistä virkistys vinkeistä, nää tulee tarpeeseen kun ei meinaa millään saada itseään viileäksi näillä miedän poikkeusellisen pitkillä heltellä. Enkä valita siis :D Mieluumin kuuma kun kylmä ilma ja juomissa taas toisin päin :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos hyvistä virkistys vinkeistä, nää tulee tarpeeseen kun ei meinaa millään saada itseään viileäksi näillä miedän poikkeusellisen pitkillä heltellä. Enkä valita siis :D Mieluumin kuuma kun kylmä ilma ja juomissa taas toisin päin :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...