sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Vinkkipostaus:muutama raakaherkku ja ideoita ruokaisiksi joululahjoiksi

Muutama viikko sitten oli lähijättimarketissani nuoria kookospähkinöitä,joita tyhmyyksissäni ostin vain yhden;menin nimittäin muutaman päivän kuluttua uudelleen sinne ja ne olivat loppuneet ,eikä niitä tälläkään viikolla löytynyt:( Mutta sen yhden nuoren kookoksen pehmeä hedelmäliha pääsi tämän raakatortun täytteeseen,jossa se oli aivan ihanaa. Minulla ei nyt ole määriä ylhäällä,sillä pohjat olin tehnyt jo aikaisemmin,mutta niissä oli kauraa,kookosta ja keltaisia rusinoita..Täytteessä oli sitä nuoren kookoksen lihaa,kookossosetta ja öljyä,kookossokeria,Puhdistamon marjasmoothie-jauhetta sekä lesitiiniä. Oli kyllä hurjan hyvää:)
Kaikenlaiset suklaatahnat ovat hyviä,mutta mielestäni aivan liian makeita.Makeus tasoittuu (ja tahnasta tulee paljon paremman makuista) kun sitä sekoittaa tahinin kanssa.Minulla tässä oli tosin suklaan makuista carobtahnaa,mutta siitäkin tuli mielettömän hyvää kun se liiallinen makeus tasoittui.
Ja sitten muutama ruokainen joululahjavinkki:olen aivan ihastunut tähän äskettäin postaamaani tee-ja appelsiinikuoriliemessä marinoituihin luumuihin,joita olen tehnyt jo muutaman kerran.Jos näitä tekee joululahjaksi,niin liemeen kannattaa lisätä muutama ruokalusikallinen sokeria,mieluiten ruokosokeria,jolloin luumuista tulee paremmin säilyviä ja liemestä paksumpi.Luumut voi pakata kauniiseen purkkiin ja antaa lahjaksi.
Joulun ruokalahjoiksi sopivia leivonnaisia ovat muun muassa hollantilaiset täytetyt mantelipikkuleivät(jotka ovat aika suuria)
Appelsiiniset taatelihyrrät sopivat myös hyvin ruokalahjaksi
Espanjalaiset jouleivonnaiset,polvoronit,ovat myös hyviä ruokalahjana.Nämä ovat ihanasti suussa sulavia.
Entä Alfajores,nekin niin herkullisia....
Ja rugelach-sarvet,ne vasta hyviä ovatkin:)
Näiden lisäksi ihana leivonnainen on myös gluteeniton ja laktoositon,rommilla maustettu porkkanakakku.

Ruokaisiksi joululahjoiksi sopivia juttuja ovat myös mausteinen kirsikkatomaatti-omenahillo,appelsiiniset florentine-pikkuleivät,kotitekoinen Creme de Banana,maustetut vinaigretit ja Ponche Crema ; venezuelalainen munaton munatoti.

11 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Kyllä kelpaisi tuollaiset ruokalahjat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anni Minerva:kiitos:) Jouluna on niin kiva antaa myös lahjoja myös herkkujen muodossa.)

      Poista
  2. Ser god ut och tack för många bra tips!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:tack snälla du,hoppas det finns här någonting som ger inspiration

      Poista
  3. Alfajoresit ja polvoronit menevät kyllä kokeiluun. Ihania juttuja löytyy täältä blogistasi! Kuuntelin juuri yle areenasta haastattelusi, ihanaa päivää sinne Israeliin!

    Heli-Hannele

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli-Hannele:kiva kuulla ja kiva että kommentoit:) Ja tosi mukavaa jos täältä blogista löytyy jotain kiinnostavaaa:) Kiitos,ihanaa päivää sinullekin!

      Poista
  4. Ai että, mahtavia reseptejä! Toivon, että omaan lahjakonttiin päätyy tänä vuonna ainakin taatelihyrrä ja alfajores-keksejä... Ja jos niitä ei muuten ilmesty niin pitää tehdä itse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jerry:kiitos:) Ja kiva jos tuosta listasta löytyy jotain;nuo mainitsemasi ovatkin tosi hyviä:)

      Poista
  5. Olit sitten käynyt puraisemassa yhdestä pikkuleivästä Hih!

    Noita luumupurkkeja taidan tehdä lahjaksi, kiitos vinkistä. Sitten meinaan antaa jollekin sellaisen kuivakakkupurkin, jossa on sisällä kuivat aineet kauniisti "raitoina", sekä purkkiin kauniin kortin, jossa on sisällön tiedot sekä lisäohjeet kakun paistoon.

    Ihanaa viikonloppua sinulle Jael ♥

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...