maanantai 21. toukokuuta 2012

Sokeriton omenalla makeutettu raparperihilloke

Raparperien aika alkaa täälläpäin olla ohitse tältä kertaa,sillä tänään torilla ostamani raparperit olivat jo paksuvartisia,kun taas viimeksi  ostamani olivat paljon hennommia varreltaan.Mansikoidenkin aika taitaa olla ohi,sillä näin niitä vain parissa kojussa;sen sijaan torille oli ilmestynyt kesän hedelmiä,kuten aprikooseja,nektariineja,persikoita ja kirsikoita.

Raparperi on yksi suurista herkuistani ja koska täällä raparperia saa syksystä kesään (tosin tämä ei ole kauhean yleinen kasvis täällä,Karmel-torilla sitä myydään vain yhdessä kojussa),ostankin sitä usein.Torilla sitä myydään aina kilon pakkauksessa. Yleensä teen raparperista hilloketta,mutta sokeritonta sellaista.Makeuttajana käytän tiivistettyä omenamehua,jossa omenan lisäksi ei ole mitään muuta,sekä steviaa.Pidän kirpeästä,joten en laita hillokkeeseen paljon makeutusta.


Omenalla makeutettu raparperihilloke
 • noin kilo raparperia
 • 1 dl tiivistettyä omenamehua
 • yhden vaniljatangon sisältö
 • ripaus kanelia
Pese raparperitangot ja leikkaa ne palasiksi.Laita kattilaan,lisää joukkoon tiivistetty omenamehu,vanilja ja kaneli. Keitä kannellisessa kattilassa pienellä tulella kunnes raparperi pehmenee ja nestettä on tarpeeksi haihtunut.
Minusta tämä on tosi hyvää ja se on myös kevyttä,koska sokerina on vain omemehun hedelmäsokeri. Laitan tätä jugurtin sekaan,ja välillä myös chiasiementen ja mantelimaidon sekaan.Nami!

10 kommenttia:

 1. Raparperiaika on täällä vasta aluillaan ja kyllä heti tuli into päästä tekemään raparperiherkkuja.

  Näyttää hyvältä ja varmasti maistuu.

  Nautinnollista viikonjatkoa sinulle =)

  VastaaPoista
 2. Teillä on ihanan pitkä sesonki, vaikka eri aikaan onkin kuin täällä. Meillä vasta lämmitellään raparperilla.

  VastaaPoista
 3. Kiva ohje! Äitini kasvimaassa kasvaa raparperipuska, josta saadaan joka kesä keitellä kiisseliä ja leipoa piirakkaa. Tällaista hilloa voisikin kokeilla kunhan varret kunnolla kasvavat :)

  VastaaPoista
 4. Birgitta:teillä alkaa ja meillä loppuu raparperiaika.Samoin loppuu mansikka-aika vähän ennenkuin teillä alkaa se siellä..Pidän kirpeästä mausta ja tämä on mielestäni ihanaa:) Tiivistetty omena ja vanilja antavat kivasti makua:)

  Jonna:Meillä on todellakin pitkä sesonki raparperin ,parsan ja mansikoiden kanssa.Mutta sitten on myös hedelmiä,joita saa vain lyhyen aikaa kuten aprikoosit.

  Anni Minerva:Ihanaa kun on oma raparperipuska:) Tätä uskaltaa ottaa enemmänkin kun ei ole sokeria tähän laitettu:)

  VastaaPoista
 5. Ihana ohje. Itsekin tykkään syödä hillokkeeni mielummin ei-niin-makeina. Teen omenahilloakin sillä tavalla, että voin helposti käyttää kinkun kastikkeessa sitä, jogurteissa jne. Eli ei juurikaan makea.
  Miksi raparperi tosiaan aina myydään niin valtavissa nipuissa..? meillä sama homma.

  VastaaPoista
 6. Mausteinen Manteli:olen päässyt makean himosta eroon niin,että kaikki normimakeat tuntuvat liian makealta.Tämä hilloke on kirpeää ja tykkään siitä tosi paljon.En minäkään ymmärrä miksi sitä myydään vain kilon nipuissa;tosin siitä tulee juuri sopiva satsi hilloketta;D

  VastaaPoista
 7. Rhubarb season is just about over here, but I'll have to scrounge up enough to make this as a final send off. Love the simplicity of it!

  VastaaPoista
 8. Hannah,It is mostly over here too,but luckily we have a very long season for it:) This is a very simple and good recipe and I love the tartness of the rhubarb:)

  VastaaPoista
 9. Täältäkin saisi raparpereja, mutta kun on tottunut napsaisemaan ne omalta pihalta, näyttävät kaikki torilla myytävät nahkeilta ;) Minua kutkuttaa kuitenkin yksi tosi kirpeä raparperihilloke, jota voi käyttää japanilaisten umeboshien sijaan esimerkiksi höyrytetyn kanan kanssa... Ehkä joskus uskaltaudun sittenkin ostoksille...

  VastaaPoista
 10. Pinea:oman kasvimaan raparperit olisivat kyllä ihania! Nämä täällä ostamani ovat hyvän näköisiä,eivät koskaan nahkeita. Mutta niiden aika taitaa nyt loppua ja sitten alkaa taas kun viilenee syksyllä. Tuo kirpeä hilloke kuulostaa hyvältä,Tämä minunkin hilloke on kirpeä,mutta siinä on myös makeutta.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...