torstai 17. toukokuuta 2012

Kaupungin maku....

Mansikat ovat ihania mutta ne tarjottiin tuolla valtavan kermavaahtovuoren alla,eli ei kiitos..
Tällä viikolla Tel Avivin Yarkon-puistossa on taas vuotuinen "Taste of the City" eli "Kaupungin maku"-tapahtuma.Tapahtuma järjestettiin nyt 16. kerran,ja olen kerran ollut siinä ihan alkuaikoina,kun olin täällä käymässä Suomesta. Silloin tapahtuma oli vielä hieman  pienempi,mutta näyttää siltä,että se kasvaa vuosi vuodelta....
Menin sinne suomalaisen E:n kanssa ja saavuimme paikan päälle joskus 6 aikaan illalla (tapahtuma oli tiistaista torstaihin,klo 17 eteenpäin). Ihan alussa oli pakko mennä Yotvata-meijerin teltan läpi,jossa tarjottiin maistiaisia uudesta, liian makeasta  -maitokahvijuomasta.Yotvata on Eilatin suunnalla oleva kibbutsi,jonka meijerissä tehdään hyviä meijerituotteita.
De La Paixin leivokset näkyivat heti alussa
Tässä kojussa taidettiin laittaa pastaa
Tuolla oli melkein mahdotonta kuvata,sillä ryysis oli hurja! Tämän kuvan otin heti alussa,mutta jo vähän ajan kuluttua ihmisiä oli ihan hurjasti,ja jokaisen kojun edessä oli jonoa.Mikä pisti silmään oli se,että tuolla oli todella paljon lapsiperheitä.Tapahtumassa oli paitsi ruokaa myös musiikkitarjontaa ja vähän muutakin.
Dim Sum -ravintolan dim sumit
Mikäköhän ravintola tässä oli kyseessä
Marokkolaisen ravintolan pienet pastillat.Lihatäytteiset,tietenkin.Tuolla oli tarjonta muutenkin niin lihavoittoista ,että minun oli vaikeaa löytää syötävää.Olin ostanut tunnetun TV-kokin ja täkäläisen Masterchefin ravintolakojusta anisviina(arak)granitan,joka meni tyhjään vatsaan ,eli oli pakko löytää tuolta jotain syötävää.Drinksu oli muuten tosi hyvä,vaikken lainkaan  pidä arakista,mutta hyvälaatuisen arakin,sitruunamehun ja rosettan sekoituksessa arakin anismainen maku tuntui tosi sopivalta.
Taste of the City-alueen ulkopuolella oli eläviä patsaita...
Löysin sitten quiche-paikan kojusta palasen feta-pinaatti-tomaattiquicheä,joka oli tosi hyvää. Harmitti hieman,että kaikki kaupungin hyvät ravintolat kuten esim. Adora,Tapas Ehad Ha'amRokach 73 ja monet muut olivat panostaneet nimenomaan liharuokiin,joten minun piti ohittaa ne kaikki (paitsi sen ravintolan kojun,mistä ostin arakgranitan).Tapahtuma on myös paisunut isoksi festivaaliksi,ja mukavempaa olisi,jos tuo tapahtuma olisi vähän pienempi,mutta ruokatapahtumat näköjään kiinnostavat tosi paljon....
Ja kirsikat ovat kypsyneet! Kuva ei ole festareilta vaan Karmel-torilta,mutta myös puiston ruokatapahtumassa oli kirsikkakoju.

Huomasin muuten,että kesäkuussa Helsingissäkin on ensimmäistä kertaa tapahtuma,jossa ravintolamaailma tulee puistoon:) Sinne pitää ostaa liput,täällä tapahtumaan pääsee maksutta.

12 kommenttia:

 1. Vuosia kavimme tuolla ihan saannollisesti. Sekin oli aina huolellisesti suunniteltu kommandoisku. Parkkeerasimme kauas, jotta emme juuttuisi ruuhkaan poislahtiessa. Saavuimme ravintola-alueelle puoli tuntia ENNEN virallista avausaikaa, nautimme mita nautimme ja poistuimme juuri kun mahtava ihmisvirta alkoi hairita liikkumista. Nyt emme ole muutamaan vuoteen kayneet.

  VastaaPoista
 2. Anu:tuo ihmisvirta oli kyllä vähän liikaa tuolla ,joten tuo teidän hyvin suunniteltu tapanne ,hih,taisi olla tarpeellinen.Ehkä tuollakin voisi olla pääsylippusysteemi;voisi merkitä ehkä hieman pienempää yleisöä..

  VastaaPoista
 3. Hannele;iloista meininkiä tuolla oli vaikka olisi saanut olla vähän vähemmän ihmisiä;D

  VastaaPoista
 4. Tuonne olisi kiva joskus päästä.
  Itseltäni on vielä kokematta myös Liman vastaava tapahtuma, Mistura.

  VastaaPoista
 5. Hei! :)

  Blogissani on sinulle haaste:
  http://aistitasolla.blogspot.com/2012/05/rakkausravintola-ja-11-kysymysta-haaste.html

  VastaaPoista
 6. Anna:ihan kiva tapahtuma! Ja tuosta Misturasta olen lukenut Sarin blogissa;se ei tainnut olla silloin kun itse kävin Perussa..

  Anni Minerva: Tulenkin katsomaan:)

  VastaaPoista
 7. Those pastries are the things that dreams are made of! They're all so beautiful and flawlessly done. The decorations are what makes them so irresistible.

  VastaaPoista
 8. Kiinnostava tapahtuma, vaikka tarjonta ei aivan olisi omiakan makunystyröitäni kohdannut. Silmänruokaa sitäkin enemmän :)

  VastaaPoista
 9. Hannah;those pastries are really beautiful indeed! I have never tasted them but have heard they are very tasty too)

  Outi:alunperin tuo tapahtuma oli pienimuotoinen ja enemmänkin sen kaltainen,mikä ensi kuussa on Helsingissä.Mutta nyt se on paisunut liian suureks..

  VastaaPoista
 10. Ihanan paljon kirsikoita. Koskahan näitä näkee taas Suomessakin?

  VastaaPoista
 11. Unelma;Ja tuo keskellä oleva kirsikkajuttu on aika kiva,mitenköhän sen tekivät...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...