tiistai 26. tammikuuta 2016

Se sellainen glögi

Glögikausi taitaa olla ohi mutta  nyt kun täällä on ollut muutama tosi kylmä ilta (8 plusastetta Tel Avivin alueella on kylmää;kaikki on suhteellista..) niin teki mieli lämmittävää glögiä.Minulla ei ole tällä hetkellä kaapissa  muuta alkoholia kuin tuo iso Jägermeister-pullo,jonka olen saanut iät ja ajat sitten,ja oli ollut vuosia avaamattomana,kun en oikein tiennyt mitä tehdä  sen kanssa.Nyt kuitenkin korkkasin pullon ja syntyi todella hyvä ja lämmittävä glögi,ja sainpa vihdoinkin käyttöä tuolle Jägermeisterille,joka ei sellaisenaan oikein maistu...Makua glögi sai tiivistetystä omenamehusta ja Celestial Seasoningsin  Bengal Spice-teestä,jonka käyttöaika oli pakkauksen mukaan loppunut jo viime kuussa. Tätä teetä en ole oikein pystynyt juomaan ihan sellaisenaan teenä,mutta se on tosi hyvä maustaja muissa juomissa sekä jälkiruoissakin,sillä se sisältää ihania mausteita ja vaniljaa. Mausteina teessä on kardemummaa,kanelia,neilikkaa,inkivääriä,mustapippuria,muskottipähkinää ja vaniljaa,mutta vaikka ei tuota teetä käyttäisikään niin noilla mausteilla glögistä saa tosi hyvän.

Mausteinen Jägermeister-glögi (1-2 annosta)
  • 3 dl vettä 
  • 2 pussia Bengal Spice teetä (tai sitten samoja mausteita kuin teessä)
  • 2 rkl tiivistettyä omenamehua (tai sitten tavallista omenamehua veden sijaan)
  • 2 rkl Jägermeister-likööriä
Kaadoin lämpimän nesteen ensin teepussien päälle(tee samoin jos käytät vain mausteita) ,Kun maut olivat imeytyneet nesteeseen keitin juoman kiehumapisteeseen,otin pois liedeltä  ja lisäsin Jägermeisteria.Tulipa lämmin olo!

14 kommenttia:

  1. Aih, tuo Bengal Spice on yksi suosikeistani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dzinni;en ole voinut juoda sitä sellaisenaan,mutta tällaisiin juomasekoituksiin sopii loistavasti.Muuten nuo Celestial Seasonings teet ovat niin ihania:)

      Poista
    2. Älä muuta sano, minullakin on aina niitä kokoelma kaapissa!

      Poista
  2. Juuri tänään join kupillisen ihanaa luomuglögiä, tosin ilman vahvistuksia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:kuulostaa hyvältä:) Mulla on toi iso pullo,niin laitoin vähän vahvistusta;D

      Poista
  3. Eksoottisen kuuloista! Täällä lämpeni vihdoin ilma, mutta tänään on satanut vettä ja se ei ole kivaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkatar:mulle ei pahemmin tullut tuosta eksoottisuus mieleen,mutta hyvää on.Aikamoinen ero viikon takaiseen hirmupakkaseen jos tulee vettä!

      Poista
  4. Värmande och säkert gott! Ha en fin dag!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:det är nu just så kallt inne hos mig på kvällarna,att det där passade perfekt:) Tack det samma!

      Poista
  5. Täällä saa kanssa noita Celestial teetä yhdestä kauppaketjusta. Tuota makua en ole vielä maistanutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuula;tuota sarjaa on ollut hyvin saatavissa lähiseudun jättimarketissa.Tykkään niistä tosi paljon,nyt just on tässä vieressä mukillinen Tension Tameria;D

      Poista
  6. Oijoi mikä glögi! Celestial Sleepy time tea on oma ykkönen ja olen raijannut sitä ulkomaita myöten, koska esim. Lontoossa on puolet halvempaa, kuin Suomessa.;)

    Mukavaa päivää Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia:oli kyllä ihana ja niin lämmittävä glögi:) Celestialin teet ovat tosi ihania;olen kokeillut niistä montakin ,nyt on taas menossa Tension Tamer.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...