Viime aikoina on wokki ollut yksi tärkeimmistä keittiövälineistäni:on helteistä,keittiössä ei jaksa paljon olla ,ja wokissa valmistuu ruoka nopeasti. Olen myös käyttänyt paljon vesipinaattia,josta pidän tosi paljon.Olen aiemmin esitellyt vesipinaatin blogissa täällä,mutta kun huomasin googlen avustuksella että sitä saa aika hyvin aasialaisista kaupoista ,Helsingistä ja muuallakin,niin uudelleen esittely on paikallaan. Vesipinaatti on suosittu vihannes Aasian maissa ja monet ovat ehkä tutustuneet siihen Thaimaassa. Vesipinaatista käytetään kaikki ,eli lehdet sekä varret , ja se sopii parhaiten wokkiruokiin,sillä sitä ei saa kypsentää' liikaa.
Vesipinaattia tofulla
- 1 iso sipuli
- nippu vesipinaattia (katkaise varret noin 3-4 sentin pituisiksi paloiksi)
- 200 gr kiinteää tofua
- 2 murskattua valkosipulin kynttä
- ½ tl chilihiutaleita
- öljyä paistamiseen
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl osterikastiketta
- ½ rkl kalakastiketta
Lämmitä öljyä wokissa,kunnes se on kuumaa. Ruskista sipuli,lisää tofukuutiot,ja paista seosta muutaman minuutin ajan..Lisää valkosipulimurska ja vesipinaatti ja sekoittele. Lisää nyt chilihiutaleet,soijakastike,osterikastike sekä kalakastike,ja paista seosta vain kunnes vesipinaatti on pehmentynyt ja "kutistunut".
Vesipinaattia ostan torilta aasialaisten vihannesten kojusta,josta löytyy esimerkiksi jamssia,
Pitkiä papuja,vihreitä papaijoja ja karvaskurkkua.
Paksoita ,ja takana hieman epäselvästi näkyvät niput vesipinaattia.
Kaikista hassuin vihannes kojussa oli tämä ,eli Luffa.
Kaikista hassuin vihannes kojussa oli tämä ,eli Luffa.
Paksoitakin ostin,ja ne kukkivat. Kauniit keltaiset kukat irroitin ja laitoin veteen,kestivät muutaman päivän.
Kiitos Jael upeista kuvista ja reseptistä! Miks mä en asu Israelissa?
VastaaPoistaKiitos Hannu ihanasta kommentistasi:) Ja voihan täällä aina käydä;D
PoistaVoi kun herkkua taas kerran! Vesipinaatti on ihan uusi juttu, täytyypä laittaa listalle! Olen kyllä innokas pinaatin ystävä : )
VastaaPoistaHeli:tuo vesipinaatti on tosi hyvää,tosin erilaista kuin se tavallinen pinaatti,mutta tosiaankin suosittelen:)
PoistaTuo luffa on ilmeisesti se sama kasvi josta tehdaan niita pesusienia (liffa)?
VastaaPoistaAnu:kuulemma on. Mutta sitä voi myös kokata.Vieressä ollut vanhempi kiinalainen nainen kertoi laittavansa soppaan...
PoistaSå gott med spenat och tofu!
VastaaPoistaKiitos taas reseptistä. Aivan ihani kuvia taas kerran. Mukavaa sunnuntaita sinulle. <3
VastaaPoista