perjantai 30. joulukuuta 2016

Kikhernecookiet

Vuoden viimeisenä ohjeena munattomat ja jauhottomat  kikhernecookiet, jotka vein ruokalahjaksi ystävälle. Nämä perustuvat  tunisialaisiin  Ghreiba pikkuleipiin (marokkolaisilla saman nimiset pikkuleivät) ,ja löysin ohjeen täkäläisen ruokatoimittajan,jonka tunisialaisperäisen perheen juhlapöytään nämä ovat kuuluneet, jutusta.Pikkuleivistä tuli mureat ja herkulliset,eikä kikherneen maku näissä tunnu. Nämä ovat myös todella helppotekoiset,eikä aineksia ole kuin muutama. Englanninkielisissä ohjeissa netissä on kikhernejauhon joukkoon yleensä lisätty vehnäjauhoa,mutta näissä on vain kikhernejauhoa,mikä tekee pikkuleivistä gluteenittomat.
*******************************************************************************
Kikhernecookiet
  • 250 gr kikhernejauhoa
  • 65 gr tomusokeria
  • 10 gr vaniljasokeria
  • 2 tl appelsiinin kuoriraastetta
  • 130 gr voisulaa
*******************************************************************************
Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään,ja niihin lisätään appelsiinikuoriraaste.  Voi kaadetaan vähitellen kikhernejauhoseokseen,samalla sekoittaen,kunnes taikinasta muodostuu tasainen pallo. Jos seos tuntuu liian kuivalta voi taikinaan lisätä muutama ruokalusikallinen öljyä.
Muotoilin taikinasta tangon ,elmukelmun avulla,ja laitoin taikinan jähmettymään jääkaappiin.
Jähmettyneestä taikinatangosta leikkasin  parin sentin paksuisia paloja,jotka asettelin leivinpellille,leivinpaperin päälle. Pikkuleipiä paistetaan 160 C  asteessa, 12-13 minuuttia,tai kunnes pikkuleipien pinnat alkavat saada väriä.
Pikkuleipien annetaan kunnolla jäähtyä ja jähmettyä ennenkuin niihin kosketaan.Nämä eivät ole erityisen makeita,joten ne voi puuteroida tomusokerilla. 

Oikein ihanaa ja herkullista Uutta Vuotta 2017 :)

15 kommenttia:

  1. Ystäväni tekee useimmiten sokerittomia leipomuksia ja tässä taannoin söin hänen tekemäänsä kikhernekakkua, joka oli makeutettu banaanilla. Olin jotenkin yllättynyt miten kikherneestä tuli niin hyvä fiilis, mutta jälkeenpäin se ei enää tuntunut yhtään ihmeelliseltä. Tämä on niin kiva ohje, että teenpä meille vähän pikkuleipiä lomaherkuiksi. Kiitos taas kerran ohjeesta :)

    Ja oikein ihanaa uutta vuotta sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta: Kikhernekakusta olenkin aika kauan sitten postannut täällä,appelsiinisesta sellaisesta,jonka tein keitetyistä kikherneistä,tosi hyvää.Kikherneistä saa tehtyä vaikka mitä:)
      Ja ystävä jolle näitä vein tykkäsi tosi paljon,ja kivasti helppotekoisia muutenkin.Oikein hyvää alkanutta vuotta Birgitta:)

      Poista
  2. Tämä ei ensin vaikuttanut ollenkaan houkuttelevalta, mutta postauksen luettuani muutin mieleni. :) Hyvää uutta vuotta, Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari:voin kuvitella että ensin mieleen tuli ehkä hummus;D Mutta tosi hyviä nämä ovat,ihan totta. Hyvää alkanutta vuotta sinullekin Sari:)

      Poista
  3. Mitä upeinta uutta vuotta sinne kauas <3 Nämä keksit sopisivat hieman kevyempään uuteen vuoteen ja tammikuulle, kun on tullut herkuteltua melkoisesti oikeastaan koko vuosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli,kiitos samoin:) Nämä olivat tosi hyviä ,tein jo toisen kerran kun ystävä niin piti näistä:)

      Poista
  4. Rakastan kikherneitä kaikissa muodoissa ja palkokasvipohjaisia leivonnaisia. Nämä ovat varmasit herkullisia! Ihanaa alkanutta vuotta Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:ihan sama juttu,pidän myös niistä ,ja ovat niin monipuolisiakin:) Olivat tosi hyviä.Hyvää alkanutta vuotta sinullekin Outi.

      Poista
  5. Menee kokeiluun...ostin just kikhernejauhoja! Ska testas! Köpte just kikärtsmjöl!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:kiva kuulla,trevligt att hörä,och hoppas de blev goda:)

      Poista
  6. Millähän nimellä täällä myydäänkään kikhernejauhoa? Etsin ja kokeilen jos löytyy . . . Hyvää tätä uutta puhtoista vuotta! Ali

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ali: vois kokeilla seuraavilla: chickpea flour,garam flour. Kiitos samoin sinulle hyvää alkanutta vuotta:)

      Poista
    2. Kreetalla pussin päällä lukee ρεβιθοαλευρι eli revithoalevri. Kikherneet ovat revithia ja alevri on jauho ylipäätään.
      Terv. Suometar

      Poista
    3. Oikoluku unohtui: siis ΡΕΒΥΘΑΛΕΥΡΟ, revithalevro!
      Pahoitellen Suometar

      Poista
    4. Kiitos Suometar.tuolla nimellä varmaan löytyy Kyprokseltakin:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...