maanantai 18. joulukuuta 2017

Pieleen mennyt joulunamu , ja viime hetken jouluisia herkkuja

Minulla oli visio.....Olen 2 viikkoa välttänyt sokeria ja tavallisia jauhoja parhaani mukaan, ja näin silmieni edessä ihanat valkosuklaiset ja kookoksiset  , sokerittoman tryffelit.   Jääkaapissa oli jähmettynyttä  kookoskermaa, ja  päätin keittää sitä kookoshiutaleiden ja stevia-sukraloosisekoituksen kanssa.   Se ei kuitenkaan ilman sokeria saostunut, joten lisäsin hieman Maizenaa.  Kun seos oli jäähtynyt, lisäsin sulanutta kaakaovoita sekä hieman rommia,  ja laitoin astian jääkaappiin jähmettymään.  No se seos ei jähmettynyt... Oli kyllä tosi hyvää , mutta ei sellaista että siitä voisi tehdä tryffeleitä.  Lisäsin hieman sulaa kookosöljyä ,  ja hieman ksantaania,  ja  odotin jähmettymistä. No jähmettyihän se hieman  ,mutta ei vaan sellaiseksi että siitä voisi tehdä tryffeleitä,  joten luovutin!  Tahna on kyllä tosi hyvää,  ja ehkä siitä tulee jäätelö , tai sitten se päätyy johonkin sokerittomaan leivonnaiseen: en ole vielä päättänyt.  Mutta edellisinä vuosina tuli tehtyä kaikenlaisia  ihania jouluherkkuja,  ja tässä niistä parhaimmat,  olkaa hyvä:)
Herkulliset taatelikierteet   Helppotekoiset  taatelikierteet ovat todella herkullisia ja kauniitakin.
Kirsikkainen pistaasikakku on itkettävän hyvää.
Jouluinen Rosetta-juoma maistuu appelsiinille , pipareille ja marsipaanille.
Granaattiomena-punaviiniglögi maistuu hyvälle:)
Halvanamut valmistuvat helposti
Tummat tahinisuklaatryffelit ovat mielettömän hyviä:)
Viimeisenä hurjan hyvät ja nätit suklaiset maapähkinäruudut.

13 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja, sun on pakko olla alan ammattilainen! Herkullista joulua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esther: en ole ammattilainen; lyhyt aika on ihan nuorena tullut työskenneltyä ison hotellin keittiössä, mutta se kuului hotellinjohtokoulutuksen harjoittelutyöhön, enkä oikeastaan saanut tehdä mitään oikein hyödyllistä,muistaakseni;D Kiitos, samoin sinulle hyvää joulua ja joulun odotusta:)

      Poista
  2. Taatelikierteitä voisin minäkin kokeilla, taateleista kun tykkää koko perhe.
    Ihanaa viikkoa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi: Taatelikierteet ovat ihania: herkullisia ja helppotekoisiakin , ja takuulla tykkäisitte kun tykkäätte taateleista:)

      Poista
  3. kauniita ja herkullisen näköisiä leivonnaisia!
    Hyvää joulun alus viikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hertta-Viola: kiitos, nuo ovatkin olleet suosittuja saajien kesken (yleensä leivon muille;D) Kiitos samoin sinulle hyvää joulun alusviikkoa.

      Poista
  4. Tuttua, että välillä menee pipariksi koko homma. Viimeksi minulla meni pipariksi itsenäisyyspäivän jälkkäri. Kaikki söi kyllä innolla mutta ulkonäkö oli aika kaamea.
    Aivan ihania leivonnaisia olet tehnyt <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melissa:pääasia että maistui:) Tuo mun pöperö oli tosi hyvää, mutta ei siitä mitään tryffeleitä saanut tehtyä, se oli enemmänkin kuin tahnaa. Loppujen lopuksi sitä meni esim, syntisen hyvään mansikkapirtelöön;D

      Poista
  5. Ja, ibland blir det inte som man tänkt sig. Tack för att du delar med dig av så många goda recept.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn: Ibland blir det pannkaka;D Tack till dig också och god juletid:)

      Poista
  6. Nyt minun makeahammasta alkoi kolottamaan .... ihania herkullisia kuvia Jael ❤️
    Joskus ei keittiössä mene niin kuin pitäisi mennä. Toissa kesänä olin tehnyt juustokakun kun Lumolifes stylen Tuuli tuli kylään miehensä kanssa. Joten siirtäessäni juustokakku tarjoiluvadille onnistuin vähän murtamaan sen pintaan. Onneksi olin päättynyt jo ennakkoon koristella kakku myös tuoreilla marjoilla. Sitruunamelissan lehdillä sai hyvin peitetty vekkikohdan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjo ihanainen:) Juu välillä aina menee pipariksi keittiöhommat;D Tämän olin suunnitellut päässä mutta eipäs onnistunutkaan. Tuo juustokakkusi onneksi oli vain hieman vioittunut ja hyvin peitin vekin marjoille ym:) Ihanaa joulun odotusta Marjo:)

      Poista
  7. Oih..voi mikä herkkupostaus..en kestä:) Tekisi mieli maistaa jokaista, näyttävät kyllä kaikki niin hyviltä! Loihdit kyllä upeita herkkuja♥ Mukavaa jouluviikkoa♥

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...