keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Nopea bataatticurry

Minulle jäi kakunleivonnasta jäljelle bataattia,   josta osa oli jo käytetty,  ja keksin  tehdä bataatista currykastiketta. Curry syntyi nopeasti ja helposti,  ja oli hyvää:)   Bataatti on kyllä ihana aines niin moneen ,  ja tätä kirjoittaessa huomasin että blogissa on postattu bataatista jo 40 kertaa!

Nopea bataatticurry
  • noin 200 gr bataattia, karkeana raasteena
  • 2.5 dl kermaista kookosmaitoa
  • 1 pieni sipuli, pilkottuna
  • 1 valkosipulin kynsi, murskattuna
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 1 tl Garam Masala-maustesekoitusta
  • 1 rkl  soijakastiketta
  • 1 rkl tahinia ( ei välttämätön, mutta sakeuttaa kivasti curryn)
Raasta bataatti karkeaksi raasteeksi. Lämmitä öljy  pannulla,  lisää sipuli,  ja kuullota sipulia minuutin pari. Lisää valkosipulimurska ja mausteet, ja paista seosta minuutin verran. Lisää  bataattiraaste , ja sekoittele.  Anna bataatin pehmentyä  keskilämmöllä , aina välillä sekoittaen. Kun bataatti on pehmennyt,  lisää  kookosmaito ja soijakastike , ja anna ruuan kypsyä kannen alla matalalla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisäsin loppuvaiheessa tahinia, joka sekä sakeutti curryn  ja antoi myös hieman makua, mutta tahinin sijaan  curryn voi sakeuttaa lisäämällä hieman Maizenaa.  Söin curryni kvinoan kanssa, mutta tämä on hyvää mm. riisin kanssa:) 
Torin poikkikadulla  druusinainen tekee druusipitoja pannulla, joka näyttää ylösalaisin olevalta vokkipannulta ;D
Ja torilla pyörillä liikkuvassa kojussa on vasemmalla lupiinipapuja, ja  oikealla härkäpapuja, molemmat suosittua naposteluruokaa.
Näin kauden ensimmäiset  persikat, normaalia aiemmin. On ollut lämmin talvi ja kevät...
Torille oli myös ilmestynyt ananaskoju.  Täällä kasvatetaan ananaksia, mutta ne ovat pienempiä kuin kuvassa näkyvät Dominikaanisesta tasavallasta tuodut ananakset.   Ne ovat myös todella kalliita,  sillä kestää 3 vuotta ennenkuin ananas tuottaa hedelmää, ja subtrooppisessa ilmastossa pitää ananakselle luoda trooppinen ympäristö, joka korottaa hintaa, minkä vuoksi en ole koskaan ymmärtänyt minkä takia sitä täällä kasvatetaan.  Kasvaahan täällä muitakin trooppisia hedelmiä, mutta niitä ei tarvitse odotella 3 vuotta.  Jos katsotte kuvaa , huomaatte  että näistä tuontiananaksista on poistettu  vihreä kruunu.  Vihreät kruunut  voivat sisältää hyönteisiä,  jotka saattavat aiheuttaa tuhoa maataloudelle, ja siitä syystä ananaksen kruunut poistetaan ennen tänne tuloa, mikä nostaa niiden hintaa. Kun tulen Suomeen, syön taas ananasta ;D

8 kommenttia:

  1. Juuri vauvalle bataattia syöttäessä mietin, että pitää pitkästä aikaa tehdä itsellekin jotain hyvää bataatista. Tämä kuulostaa herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula: Kiitos:) Bataatti on kyllä tosi ihana aines:)

      Poista
  2. Näyttää herkulliselta :) Mä taas en tee koskaan bataatista mitään, pitääpä ryhdistäytyä asiassa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanelitytön Kakkuparatiisi: Kiitos:) Olikin tosi hyvää. Bataatti on sen verran hyvää että kannattaa kokeilla sitä:)

      Poista
  3. Batat är så gott och passar bra med kokosmjölk.

    VastaaPoista
  4. Enpä ole vielä sellaista ruokaa maistanut, missä bataatti ei olisi hyvää. Niin herkulta näyttää sinun tekemä curry.
    Mukavaa loppuviikkoa Jael <3

    VastaaPoista
  5. Bataatti on kyllä hyvää, tuo curry näyttää myös herkulta:) Mielenkiintoista oli lukea ananaksista, enpä olisi arvannut että 3v kestää ennenkuin alkaa hedelmää tuottamaan. Tuoreena ananas on kyllä niin hyvää! Ihanaa alkavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...