Minulle jäi kakunleivonnasta jäljelle bataattia, josta osa oli jo käytetty, ja keksin tehdä bataatista currykastiketta. Curry syntyi nopeasti ja helposti, ja oli hyvää:) Bataatti on kyllä ihana aines niin moneen , ja tätä kirjoittaessa huomasin että blogissa on postattu bataatista jo 40 kertaa!
Nopea bataatticurry
- noin 200 gr bataattia, karkeana raasteena
- 2.5 dl kermaista kookosmaitoa
- 1 pieni sipuli, pilkottuna
- 1 valkosipulin kynsi, murskattuna
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- ½ tl chilihiutaleita
- 1 tl Garam Masala-maustesekoitusta
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl tahinia ( ei välttämätön, mutta sakeuttaa kivasti curryn)
Raasta bataatti karkeaksi raasteeksi. Lämmitä öljy pannulla, lisää sipuli, ja kuullota sipulia minuutin pari. Lisää valkosipulimurska ja mausteet, ja paista seosta minuutin verran. Lisää bataattiraaste , ja sekoittele. Anna bataatin pehmentyä keskilämmöllä , aina välillä sekoittaen. Kun bataatti on pehmennyt, lisää kookosmaito ja soijakastike , ja anna ruuan kypsyä kannen alla matalalla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisäsin loppuvaiheessa tahinia, joka sekä sakeutti curryn ja antoi myös hieman makua, mutta tahinin sijaan curryn voi sakeuttaa lisäämällä hieman Maizenaa. Söin curryni kvinoan kanssa, mutta tämä on hyvää mm. riisin kanssa:)
Torin poikkikadulla druusinainen tekee druusipitoja pannulla, joka näyttää ylösalaisin olevalta vokkipannulta ;D
Ja torilla pyörillä liikkuvassa kojussa on vasemmalla lupiinipapuja, ja oikealla härkäpapuja, molemmat suosittua naposteluruokaa.
Näin kauden ensimmäiset persikat, normaalia aiemmin. On ollut lämmin talvi ja kevät...
Torille oli myös ilmestynyt ananaskoju. Täällä kasvatetaan ananaksia, mutta ne ovat pienempiä kuin kuvassa näkyvät Dominikaanisesta tasavallasta tuodut ananakset. Ne ovat myös todella kalliita, sillä kestää 3 vuotta ennenkuin ananas tuottaa hedelmää, ja subtrooppisessa ilmastossa pitää ananakselle luoda trooppinen ympäristö, joka korottaa hintaa, minkä vuoksi en ole koskaan ymmärtänyt minkä takia sitä täällä kasvatetaan. Kasvaahan täällä muitakin trooppisia hedelmiä, mutta niitä ei tarvitse odotella 3 vuotta. Jos katsotte kuvaa , huomaatte että näistä tuontiananaksista on poistettu vihreä kruunu. Vihreät kruunut voivat sisältää hyönteisiä, jotka saattavat aiheuttaa tuhoa maataloudelle, ja siitä syystä ananaksen kruunut poistetaan ennen tänne tuloa, mikä nostaa niiden hintaa. Kun tulen Suomeen, syön taas ananasta ;D
Juuri vauvalle bataattia syöttäessä mietin, että pitää pitkästä aikaa tehdä itsellekin jotain hyvää bataatista. Tämä kuulostaa herkulliselta!
VastaaPoistaPaula: Kiitos:) Bataatti on kyllä tosi ihana aines:)
PoistaNäyttää herkulliselta :) Mä taas en tee koskaan bataatista mitään, pitääpä ryhdistäytyä asiassa! :D
VastaaPoistaKanelitytön Kakkuparatiisi: Kiitos:) Olikin tosi hyvää. Bataatti on sen verran hyvää että kannattaa kokeilla sitä:)
PoistaBatat är så gott och passar bra med kokosmjölk.
VastaaPoistaEnpä ole vielä sellaista ruokaa maistanut, missä bataatti ei olisi hyvää. Niin herkulta näyttää sinun tekemä curry.
VastaaPoistaMukavaa loppuviikkoa Jael <3
Niin ihanat kuvat! <3
VastaaPoistaBataatti on kyllä hyvää, tuo curry näyttää myös herkulta:) Mielenkiintoista oli lukea ananaksista, enpä olisi arvannut että 3v kestää ennenkuin alkaa hedelmää tuottamaan. Tuoreena ananas on kyllä niin hyvää! Ihanaa alkavaa viikonloppua♥
VastaaPoista