Tässä olisi teille vielä viime hetken pääsiäisnamuset, jotka valmistuvat nopeasti, ja jotka eivät sisällä paljon aineksia. Vegaanisissa ja gluteenittomissa palleroissa maistuu sitruuna💛. Tänä vuonna juutalainen Pesah-juhla osuu samanaikaisesti kristityn pääsiäisen kanssa, ja nämä pallerot sopivat myös siihen juhlaan koska eivät sisällä vehnäjauhoa . Pesahin aikana syödään ainoastaan happamatonta leipää , ja kahviloissa jotka seuraavat pesahsäännöksiä löytyy yleensä peruna-ym. jauhoista tehtyjä sämpylöitä viikon kestävän juhlan aikana. Pesah-juhla onkin täällä keliaakikkojen lempijuhla, koska silloin on tarjolla normaalia enemmän gluteenittomia tuotteita. Palleroiden kaunis keltainen väri tuli Bonredin palmuöljystä. Koska nyt vältän sokeria, makeutin nämä stevialla mutta näissä voi käyttää haluamaansa makeutusta, kuten vaikka tomusokeria.
Sitruunaiset kookostahinipallerot
- 2½ dl kookoshiutaleita + ½ dl palleroiden päälle
- ½ dl sitruunamehua
- 1 sitruunan kuoriraaste ( luomusitruunan tai hyvin pestyn sitruunan)
- 4 rkl tahinia ( kuorituista siemenistä tehtyä)
- 1, 5 rkl Bonred palmuöljyä.
- makeutusta , esim. tomusokeria 1 dl, tai vaihtoehtoisesti steviaa tai vastaavaa.
Kookoshiutaleet, sitruunamehu, sitruunankuoriraaste, hieman yli 1 rkl palmuöljyä sekä makeutus ( tomusokeri, stevia ym.) jauhetaan hienoksi monitoimikoneessa, tai sauvasekoittimella. Massan pitää olla jauhettua jotta se pysyy hyvin koossa. Massa laitetaan jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi , jonka jälkeen siitä muotoillaan pieniä palleroita. Pallerot laitetaan jääkaappiin jähmettymään. Paahdoin kookoshiutaleita kuivalla pannulla , ja lisäsin muutaman tipan palmuöljyä väriä antamaan. Pallerot kieritellään keltaisissa kookoshiutaleissa niin että hiutaleita tarttuu palleroiden pinnoille. Pallerot säilytetään kylmässä.
Sitruunainen maku on niin hyvää:)
Tein myös muutaman limettiraakatortun. Näissä oli enimmäkseen kookosta eri muodoissa , eli pohjassa oli kookosta , hieman raastettua sitruunakuorta, mantelia ja keltaisia rusinoita. Täytteessä oli limettimehua, kookosöljyä, kookosmaitoa sekä steviaa.
Raakatortut ovat niin ihania:)
Oikein hyvää Pääsiäisen aikaa kaikille
Vilken fin färg bollarna har och är säkert goda!
VastaaPoistaHovkonditorn: Tack snälla du, några droppar röd palmolja ger allt en vacker gul färg:)
PoistaSitruunaa, tahinia ja kookosta! Sinä se löydät meikeläisen suosikkimaut. Mietin tässä kuumeisesti, ehdinkö tehdä noita palleroita täksi illaksi. Kauankohan ne muuten säilyvät jääkaapissa?
VastaaPoistaLeena: sanoisin että ehkä viikon voisi noita säilyttää jääkaapissa:) Kiva kuulla että ovat lempimakujasi,sama juttu täällä:) Oikein hyvää Pääsiäisen aikaa sinulle Leena:)
PoistaNiin kauniita värejä ja herkullisia leivonnaisia.
VastaaPoistaIhanaa pääsiäisen aikaa sinullekin Jael <3
Outi:Kiitos ihanainen🌼🌺💛Ja oikein hyvää viikonloppua ja pääsiäislomaa sinulle💚
PoistaKiitos nopeasta vastauksestasi Jael :)!
VastaaPoistaLeena 💚💛🐤🐣😁
PoistaNäyttävät kyllä niin makoisilta:) Ihanan värisiä nuo tahinipallerot! Hyvää pääsiäistä 😍🌷👋
VastaaPoistaIhanaa pääsiäisen aikaa Jael <3
VastaaPoistaMakoisen näköisiä herkkkuja :) ja mikä väri tahinipalleroissa!
VastaaPoistaHyvää pääsiäisen aikaa Jael!
Mukavaa jo mennyttä pääsiäistä! Onpa ihania palleroita, olen aivan hurahtanut porkkanaraasteesa tehtäviin makeahkoihin palleroihin, joita täällä tehdään. Näitä sitruunaisia palleroita on pakko kokeilla ja onpa ihanan näköisiä torttuja.
VastaaPoista