Sattumalta osuin sivustolle, jossa kerrottiin kukkakaalipizzasta, mutta ei siitä tavanomaisesta kukkakaalipizzapohjasta, vaan pizzapohjasta joka on tehty kukkakaalijauhoista. Kukkakaalijauho? Googlailu selvitti että kukkakaalijauhoa löytyy CauliPower nimiseltä amerikkalaiselta yritykseltä. CauliPower myy netissä kukkakaalijauhon lisäksi myös valmiita kukkakaalijauhopizzapohjia pakasteena. Selvisi että kukkakaalijauhossa oli monta muuta ainesta kukkakaalin lisäksi: tummaa riisijauhoa, valkoista riisijauhoa, maissitärkkelystä, durrajauhoa, tapiokajauhoa, kvinoajauhoa, psylliumia, ruokosokeria, hiivaa, pellavansiemenjauhoa, leivinjauhoa, carobsiemenjauhetta sekä sitruskuitua. Minulla oli kotona kaikki ainekset paitsi 2 viimeistä (carobsiemenjauheen korvasin ksantaanilla)
Minulla ei tietenkään ollut hajuakaan miten paljon kutakin ainesta oli jauhossa, mutta uteliaana päätin kokeilla millainen jauho minulle tulisi. Ensin murustin keskikokoisen kukkakaalin, sen jälkeen kuivattelin muruja kunnes ne olivat täysin kuivat. Yksi kukkakaali kutistui vajaa 1.5 dl määräksi, ja kun jauhoin murut jauhoksi , sitä oli vieläkin vähemmän. Kun näin miten vähän 100% kukkakaalijauhoa tuli yhdestä kukkakaalista, ymmärsin myös miksi kukkakaalijauho (johon lisätty muut ainekset) on niin kallista: alle puolikiloa maksaa yli 7 euroa . Lisäsin muut ainekset ihan arvaten, enkä kirjoittanut määriä ylös. Kukkakaalipizzapohjani tumma väri tuli pellavasiemenjauhosta, joten ehkä laiton sitä liikaa....
Taikina (lisäsin jauhoon vettä, suolaa sekä oliiviöljyä) oli sopivasti elastinen, ja sitä oli helppo käsitellä. Siinä tuntui kevyt kukkakaalin tuoksu. Paistoin pohjaa ensin uunissa muutaman minuutin , jonka jälkeen päällystin pizzapohjan tomaattipaprikakastikkeellani, lampaanmaitofetalla sekä kuivatuilla yrteillä. Pizzan paistuessa uunissa keittiössä tuntui hieman kukkakaalin hajua, mutta vain hieman. Tämä kukkakaalipizzani oli ihan maukas, ja pohjassa oli kivasti rapeutta, mutta jauhontekoprosessi sen verran hankala että en usko tekeväni tätä toista kertaa, etenkin kun yhdestä kukkakaalista tulee nin pieni määrä jauhoa. Mutta tätä oli kiva kokeilla:)
Meillä on tänään sattumalta kanssa kukkakaalipitsaa.
VastaaPoistaAllu;kukkakaali päällä vai pohjassa? Mutta varmaan vähän erilainen kuin tämä;D
PoistaKylläpä tosiaan tuli yhdestä kukkakaalista vähän tuota jauhoa. Nämä on näitä, tulipahan testattua reseptejä, joita itsekin harrastan välillä :) Herkullisen näköistä pizzaa <3
VastaaPoistaIhanaa lauantai-iltaa Jael <3
Outi:tosi paljon kutistuikin kukkis tuossa prosessissa. Kiva kokeilla joskus jotain erilaista. Kivaa viikkoa sinulle Outi❤
PoistaMielenkiintoinen kokeilu sinulta Jael 👍🏻 En ole moisista jauhoista kuullut aiemmin. Hyvältä tuo pizzasi ja mielelläni olisin sitä maistanut.
VastaaPoistaSari:Ensimmäistä kertaa minäkin törmäsin tällaisiin jauhoihin, ja oli ihan pakko kokeilla miten onnistuisi jos tekee sitä itse💚Kiitos Dari, lopputulos olikin ihan hyvää 💚
PoistaKukkakaalijauho..Aina sitä oppii uutta:) Pitsa kyllä näyttää hyvältä! Ihanaa päivää sinne❤
VastaaPoistaEn ole koskaan kuullut kukkakaalijauhosta. Tuo kuulostaa mielenkiintoiselta.
VastaaPoistaSå intressant! Jag har aldrig hört om blomkålsmjöl.
VastaaPoistaNo jopas, en ole kuullutkaan koko jauhoista mutta aina sitä oppii uutta blogeista. Olen tehnyt kyllä tavallista kukkakaalipizzapohjaa ja hyvää oli. Vähän aikaa sitten näin munakoisopohjasta tehdyn pizzan kokkiohjelmassa ja sitä pitäisi kokeilla myös.
VastaaPoistaKyllä pienenee kukkakaalikin pieneksi kun sen jauhaa :)
VastaaPoistaVaikuttaa tosi hyvältä pizzalta.
Oikein ihanaa sunnuntaita sinulle ♥
Vehnä aiheuttaa niin kovia vatsanväänteitä, että tämä resepti kiinnostaa totisesti, mutta harmi että on niin työläs. Pizzaa on vain välillä pakko saada, siihen tulee oikein iso himo.
VastaaPoistaKivaa viikon jatkoa Jael <3
It's really a nice and heⅼpful piece of info. I'm happy thɑt you
VastaaPoistashared this helpful info with us. Please keep us up to date like
this. Thanks for sharing.