maanantai 19. maaliskuuta 2018

Appelsiinia ei vain syömiseen

Kun kevät lähenee alan tehdä  siivousainetta kevätsiivousta varten.   Teen lähes joka  kevät appelsiinin kuorista  siivousainetta, sillä appelsiinin kuoressa löytyvä  limoneeni on usein aineksena kaupan siivousaineissa.  Olen aiemmin  kertonut miten teen  appelsiiniöljyä ja etikkapohjaista  puhdistusainetta, mutta tällä kertaa tein puhdistusaineen hieman eri tavalla.
Jauhoin jonkun verran appelsiinikuoria etikan kanssa, niin että siitä tuli paksuhko tahna.  En vaivautunut poistamaan kuoren valkoista osaa.  Tämä näytti värinsä puolesta tosi houkuttelevalta, ja melkein teki mieli maistaa sitä.  Laitoin sekoituksen laakeaan astiaan,  ja annoin astian olla huoneenlämmössä 5 päivää.  Sillä välin sekoituksesta haihtui nestettä, ja seoksesta tuli tiivistettyä.   6. päivänä lisäsin reilusti etikkaa seokseen ,  ja jauhoin seosta niin että siitä tuli  nestemäinen  seos.
Tämän jälkeen siivilöin  nesteen.   Minusta neste oli vielä hieman liian paksua, joten lisäsin etikkaa. Ja näin oli siivousnesteeni valmis pullotettavaksi 🍊
Vannon että tämä puhdistaa pinnat paremmin kuin useimmat kaupan siivousaineet, joten säästäkääpä ne appelsiinin kuoret:) 

18 kommenttia:

 1. Ihana huippuidea. Tuo varmasti myös tuoksuu ihanan raikkaalle.
  Mukavaa viikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi>Kiitos:) Olen jo vuosia tehnyt tätä, hieman eri tavalla välillä, eli aina on kotona iso lasipurkki jossa appelsiinikuoria ja etikkaa,jotka siivilöin 3 viikon välein. Tosi hyvä puhdistusaine ja tuoksukin kiva. Banskukuoria käytän sitten kenkien kiilloittamiseen.

   Poista
 2. Lähteeköhän tuolla pois kovan veden jättämät kalkkitahrat esimerkiksi suihkukopin seinistä? Olen kaupan kamalien myrkkyjen lisäksi välillä käyttänyt pelkkää etikkaa, mutta sen tuoksu sellaisenaan on aika vahva. Tuo voisikin olla miellyttävämpää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena: täällähän on myös vesi kovaa ja kalkkipitoista, niin tuttu juttu. JOs ne kalkkitahrat ovat kovettuneita niin voi olla vähän hankalempi saada tällä,mutta kyllä olen esim, kalkkitahroja tällä poistanut. Ja tosiaankin tuoksuu paremmalta ja on tehokkaampaa kuin pelkkä etikka.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hovkonditorn: Tack Katarina, och inga giftiga saker i den här rengöringsmedel:)

   Poista
 4. Ihana idea, tuoksu on varmasti miljoona kertaa miellyttävämpi, kuin normaaleissa puhdistusaineissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta:kiitos; sitruksen tuoksua tosiaankin jää jäljelle tässä prosessissa, ja on tosi tehokasta ainetta:)

   Poista
 5. Onpa kiva, luonnollisesti puhdistava idea ja tuoksuukin varmasti hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuli: Kiitos, ei takuulla mitään myrkyllisiä juttuja tässä, ja silti tosi tehokas aine:)

   Poista
 6. Loistava idea! Onpa kiva kun ei tarvitse enää kuoriakaan heittää pois:) Tuota pitää kyllä joskus ehdottomasti kokeilla, kiitos vinkistä♥ Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päden Paja:Kiitos:) Monen hedelmän&vihanneksen kuori on käyttökelpoinen muissakin jutuissa, esim, banaaninkuori kiilloittaa kengät ja ananaksen kuorista olen tehnyt ihanaa juomaa (jossain täällä blogissa Venezuela-tagin alla) Mukavaa viikkoa sinullekin Päivikki:)

   Poista
 7. Ihan parasta tehdä pesuaineet itse :)

  VastaaPoista
 8. Tätä täytyy kyllä kokeilla tehdä, kiitos vinkistä!
  Millä tavalla käytät banaanin kuoria kenkien hoitoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kermaruusu:kiva jos tästä on hyötyä:) Banaaninkuori, eli käytän sisäpuolta, kiillotusaineena, ja sen jälkeen kiillotan kuivalla liinalla.

   Poista
 9. Wow so does it attract bugs from the orange's sweetness?! So interesting!

  VastaaPoista
 10. No mutta, kaikkea oppii kun vanhaksi tulee. Eipä ole tullut tällainen koskaan aiemmin vastaan. Ja mikä parhainta tuo ei takuu varmasti sisällä mitään ylimääräistä saati myrkkyjä, loistavaa :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...