perjantai 11. toukokuuta 2018

Parhaiden ruokahetkien kookos-marja-smoothiekulho

Ihastuin superherkulliseen kookos-marja-smoothiekulhoon Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin  Parhaita Ruokahetkiä-kirjan julkistamistilaisuudessa.  
Kirjan julkistamistilaisuus oli huhtikuun loppupuolella  Hietalahden  hallin Le Marche-ravintolassa, ja tarjolla oli kirjan ohjeiden mukaan tehtyjä herkkuja.
Smoothie-kulhojakin oli tarjolla, ja   ne olivat hurjan hyviä:) Smoothiekulhossa on omenaa, marjoja, kookosta , siemeniä ja kookoshiutaleita.  Omena antaa tälle herkulle  sekä rakennetta että makua:)
Parhaita Ruokahetkiä-kirjaan on , kuten nimikin jo kertoo,  kerätty ohjeita jotka sopivat kaikenlaisiin ruokahetkiin. Sellaisiin ruokahetkiin,  joissa nautiskellaan hyvästä ruuasta yhdessä perheen tai ystävien seurassa. Kauniin kirjan ohjeet on jaoteltu 21 erilaiseen ruokahetkeen , mukana mm. aasialainen ilta,  kynttiläillallinen, pyöräretken eväät , pikkulasten bileet ym.   Kirjan jokaisen ruokahetkiosuuden jälkeen on jätetty tilaa omille muistinpanoille, mistä pidin paljon. Kirjan kauniit kuvat ovat valokuvaaja Laura Riihelän käsialaa. Olen löytänyt kirjasta jo monta sellaista ohjetta jota haluan kokeilla ,  ja tätä kirjaa voin suositella lämpimästi:) 
Kirjan ohjeessa on marjoina käytetty puolukoita, mutta itse käytin näissä mustaherukoita , ja smoothiebowl on varmasti herkkua myös muilla marjoilla.

Kookos-marja-smoothiebowl
  • 4 dl paksua kookosmaitoa
  • 200 gr pakastemarjoja (puolukoita, tai herukoita, tai mustikoita ym.)
  • 2 punaista omenaa lohkoina
  • 2 rkl hunajaa ( käytin  steviaa makeuttajana) 
Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen , ja surauta tasaiseksi. Smoothie saa jäädä lusikoitavan paksuksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä  tai omenamehua. Jaa smoothie kulhoihin  ja koristele pinta kookoshiutaleilla, siemenilllä , marjoilla ja mintun lehdillä.
Ai että oli hyvää, tästä tuli kyllä uusi suosikkismoothiekulhoni:)

Kirja saatu arvostelukappaleena

12 kommenttia:

  1. Onpa ihana kirja ja aivan ihana smoothie. Kaunista viikonloppua Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia: tosi ihana kirja, ihania ohjeita ,ja tähän smoothiekulhoon jäin nyt koukkuun;D Kaunista viikonloppua sinullekin Tiia:)

      Poista
  2. Aikas kiva ohje.
    Sopisi vaikkapa äitienpäivän aamiais-herkuksi. Ainakin koululaiset osaisivat jo surauttaa Äiskälle smoothin.
    Mun pitää kyllä nykyisin surautella vaan ihan itse ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena: Tosi ihana:)
      Tosiaankin sopisi, sillä tämä on niin helppotekoinen että jälkikasvu helposti surauttaisi sen äidille aamiaisherkuksi. Minunkin pitää nykyään surautella itse;D Mukavaa viikonloppua ja äitienpäivää Leena:)

      Poista
  3. Kirja vaikuttaa herkulliselle samoin kuin esittelemäsi smoothiet, niitä teenkiin aina silloin tällöin,kookos kiva lisä. Mukavaa viikonlopua ja äitienpäivää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esther:Kirjasta löytyi monta ihanaa ohjetta, erilaisiin ruokahetkiin:) Tämä smoothie oli kyllä niin hyvää:omenasta , kookoksesta ja marjoista tuli hetkessä ihana herkku:) Kiitos samoin sinulle hyvää viikonloppua ja äitienpäivää:) TÄällä ei enään ole vuosiin vietetty äitien (eikä isien) päivää , sillä se muutettiin jo aikoja sitten perhepäiväksi.

      Poista
  4. Herkulliselta ja raikkaalta näyttävä smoothiekulho, nam!
    Ihanaa perjantai-iltaa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:tämä oli niin hyvää:) Oikein hyvää viikkoa sinulle:)

      Poista
  5. What a lovely treat! Smoothie bowls are a great, healthy treat for warmer weather, too. I'll have to try this vibrant blend soon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah: This really is a lovely treat, so yummy and fresh:)

      Poista
  6. Hovkonditorn: Det här är nog så mums:)

    VastaaPoista
  7. Harmi kun en päässyt kirjajulkkareihin, paikka ja tarjoilut näyttivät niin ihanilta! En ole tainnut koskaan käyttää kookosmaitoa smoothieissa, pitänee kokeilla : )

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...