tiistai 8. toukokuuta 2018

Minttu-sitruunapikkuleivät joissa valkosuklaatakin

Näin erään täkäläisen bloggaajan ohjeen,  jossa pikkuleipätaikinaan oli lisätty tuoretta minttua ja sitruunaa.  Minusta se oli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen idea; etenkin kun rakastan sekä sitrusta että yrttejä.  Myöhemmin huomasin että ohje oli julkaistu lehdessä jo aikaisemmin jonkun muun toimesta, ja että alkuperäinen ohje oli hieman erilainen. Itsekin muutin ohjetta,  sillä muutin sen gluteenittomaksi, korvaamalla jauhot erilaisilla gluteenittomilla vaihtoehdoilla, mutta laitan tänne normiohjeen. Minttu tuntuikin kivasti näissä pikkuleivissä.  Huomaattehan nuo pienet tummat pilkut  pikkuleivissä? Ne ovat sitä tuoretta minttua 💚🍋. Inspiraatio  näihin pikkuleipiin on tullut täällä niin suositusta kesän juomasta, limonanasta.

Minttu-sitruunacookies valkosuklaalla

  • 2 rkl Maizenaa
  • 280 gr vehnäjauhoa*
  • 200 gr sokeria
  • 125 gr jääkaappikylmää voita, kuutioituna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl leivinsoodaa
  • ripaus suolaa
  • 50 gr valkosuklaata,  pieninä paloina
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  • 3 rkl sitruunamehua
  • kourallinen tuoreen mintun lehtiä
  • 1 kananmuna
 * Muutin jauhomäärän gluteenittomaksi korvaamalla vehnäjauhot näin: puolet gluteenitonta jauhoseosta, ja toinen puolikas koostui 2/3 jauhetuista manteleista ja 1/3  kookoshiutaleita. 
Iso kourallinen mintun lehtiä..
Tämän postauksen kaikki kuvat olen ottanut Huawei Mate 10 Lite-puhelimella.  Olen jo pitkään  halunnut kokeilla puhelinta, jolla saisi otettua tarpeeksi hyvät kuvat  myös ruokapostauksia varten, ja itse tykkään että tällä puhelimella saa otettua hyviä kuvia, jossa etenkin värit tulevat tosi hyvin  esille. Oletteko samaa mieltä kanssani? Käytättekö ruokapostauksissa kameraa vai  kännykkää, tai joskus kameraa , ja joskus kännykkää?  Tässä puhelimessa  minua miellyttävät erityisesti puhelinkameran monet toiminnot , joihin en ole törmännyt aiemmissa puhelimissani.
Monitoimikoneeseen laitetaan kaikki kuivat ainekset  (jauhot, sokeri, leivinjauhe, leivinsooda, suola,  sekä sitruunan kuoriraaste ja mintunlehdet. Seosta jauhetaan kunnes mintunlehdet ovat hienontuneet, minkä jälkeen lisätään muut ainekset  (kuutioitu kylmä voi,   kananmuna  ja sitruunamehu). Jos taikina tuntuu liian löysältä , lisätään hieman jauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta gluteenittomassa versiossa).   Lopussa taikinan joukkoon lisätään valkosuklaapalat. Taikinasta muodostetaan pötkö,  joka laitetaan jääkaappiin  jähmettymään vähintään tunniksi, tai vaihtoehtoisesti  taikinapötkön voi pakastaa noin tunniksi,  minkä jälkeen siitä on helpompi leikata sopivan paksuisia viipaleita.
Pikkuleivät kohta menossa uuniin..
Jääkaapissa (tai pakastimessa) olon jälkeen jähmettyneestä pötköstä leikataan veitsellä sopivan ohuita viipaleita (noin ½ cm). Painelin viipaleita haarukalla ennen uuniin menoa.
Pikkuleivät paistetaan 180 C lämmössä  noin 12 minuuttia , tai kunnes  pikkuleivät saavat hieman väriä. 
Muutin siis ohjeen gluteenittomiksi,  ja  niihin tuli  todella hyvä rakenne . Jos olin luullut että pikkuleivät ovat mintun johdosta vihreitä uunin jälkeen,  niin sellaisia ne eivät olleet, mutta näissä tuntui selvästi minttumainen maku, ja naapuri jolle nämä vein kuvaili makua herkullisen raikkaaksi:)

16 kommenttia:

  1. I LOVE the sound of these! I also always seem to have fresh mint leftover so I'll give these a go :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lorraine: thanks , mint and lemon is such a cool combination, and works well in a cake too:)

      Poista
  2. Onpa kyllä herkullisen näköisiä pikkuleipiä. Minttu ja sitruuna ovat ihania jo makuina vedessä ja sitä varmasti ovat myös pikkuleivissä.
    Minä otan kaikki blogini kuvat kännykän kameralla :)
    Ihanaa tiistai-iltaa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OUti;kiitos paljon:) Tosi ihana yhdistelmä onkin minttu ja sitruuna juomissa, mutta miksei myös pikkuleivissä tai kakuissa:) Tätä kännykuvaamista tänne ruokablogiin pitää vielä harjoitella, toiseen blogiinhan olen jo pitkään ottanut kuvia kännyllä. Oikein kivaa keskiviikkoiltaa sinulle Outi:)

      Poista
  3. Hyviä kuvia olet saanut puhelimella. Minun puhelin on niin onnettoman huono, että kuvaan kameralla. Ja sitten vielä pikkuleivistä. Vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta reseptiltä! Onko teillä muuten normaalisti voissa suolaa. Jäin miettimään reseptin suolaa? Suomessahan voissa on suolaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikonloppukokki: Kiitoksia:) Minulla taas kamerani on osoittanut pahoja kulumisen merkkejä, en enään millään saa sillä sellaisia kuvia kuin aiemmin, ja onhan se jo aika vanhakin. Näistä tuli tosi hyviä:) Nyt kun olen välttänyt sokeria ja vehnää, niin en ole pahemmmin maistellut leivonnaisia mutta näistä maistoin yhden ja oli tosi hyvää. Täällä on enimmäkseen sellaista voita johon lisätty suolaa, mutta myös suolatonta löytyy. Tässä käytin suolalla maustettua , ja lisäsin taikinaan pikkuruisen suolaa, mutta tosiaankin sen voi jättää pois jos voissa on suolaa.

      Poista
  4. Oi nam! Kuulostaa ja näyttää herkulta. Pikkuleipiä tulee harvoin leivottua, lähinnä joulun aikaan. Näitä voisi kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaura:kiitos,tosi nam:) Vaikka ei ollut lainkaan tavallisia jauhoja näissä niin rakenne oli niin cookiemainen kuin vain voi olla:) En minäkään usein leivo pikkuleipiä, mutta nyt teki mieli kokeilla tuota komboa. Kakussa voi käyttää myös samaa yhdistelmää:)

      Poista
  5. Fräscha smaker och fin färg fick de också.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:Tack, jätte fräscht tyckte min granne:) Och de blev ju inte så gröna jag väntade, men hade åndå en fin färg:)

      Poista
  6. Nuo ovat varmasti herkkua..nam:) Aurinkoista viikkoa❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja: Kiitos, herkkua oli, maistoin yhden ja naapuri jolle vein tykkäsi näistä:) Aurinkoista viikkoa sinullekin ihanainen:)

      Poista
  7. Mmm, looks so fresh and vibrant with all that mint!

    I'm so happy to see your comment on my blog again! I finally rescued it from the spam filters. Yay!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah: That was a good combination:)
      Wow, great:) Happy to hear you rescued my comment, which means that commenting now should be ok in your blog:)

      Poista
  8. Onpa valovoimaiset kuvat! Minäkin olen rohkaistunut ottamaan Huawei -puhelimella kuvia, sillä ne todellakin erottuvat muiden puhelinten kameroilla otetuista! Ihana reseptikin, maistuisi äitienpäiväaamupalalla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli: Kiitos ihanainen;) Mun kamera alkaa osoitella loppumisen merkkejä, joten tämä tuli hyvään saumaan. Huawein puhelimissa on nyt tosiaankin hyvät kamerat, sinulla vielä tätäkin parempi, ja hyvin voi korvata kameran niiden avulla:) Kiitos, oli kyllä hyviä sanoi naapuri, ja sopiskin hyvin ätienpäiväbrunssille vaikka:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...