Aivan ihana ja kermainen (ilman kermaa...) pastakastike syntyy uunissa paahdetuista valkosipulista. Ja pastakastike on näin tehtynä myös helppotekoinen. Paahdoin valkosipulit kunnes ne olivat pehmentyneet soseeksi , mutta eivät vielä muuttuneet ruskeiksi. Tuo kreemi on aivan ihanaa: juustolla jatkettuna sopii vaikka leivän päälle ( valkosipulin makuhan muuttuu ihanan miedoksi ja hieman makeahkoksi paahdettaessa) tai salaattikastikkeeseen.
Valkosipulipastaa ( 2 annosta)
- 3 valkosipulia + oliiviöljyä
- 50 gr juustoa ( minulla oli fetaa, mutta tähän olisi sopinut vielä paremmin vaikka Pecorino, tai sitten ihan mikä tahansa juusto )
- 2 rkl voita
- suolaa maun mukaan (riippuen juuston suolaisuudesta)
- 1/3 tl mustapippuria
- ripaus chilihiutaleita
- 2 tl sitruunan kuoriraastetta
- kourallinen persiljaa
- spagettipastaa
1. Aloita paahtamalla valkosipulit. 3 valkosipulista tuli puolisen desiä valkosipulitahnaa, joka riittää kahteen pasta-annokseen. Jos haluat tehdä pastaa suuremmalle joukolle , lisää valkosipuleiden määrää. Hieroin valkosipuleita oliiviöljyllä, ja paahdoin ne sellaisenaan 200 C asteessa noin 45 minuutin ajan. Valkosipuleista voi myös leikata pois pieni osa yläpuolta , jolloin valkosipulitahna irtoaa helpommin paahdetusta valkosipulista.
2. Kun valkosipulit ovat hieman jäähtyneet , purista niistä sisus astiaan. Lisää juusto (survoin fetaa joukkoon, mutta kovan juuston voi laittaa raasteena).
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan, kunnes se on "al dente".
4. Lämmitä voi pannussa. Kun voi on sulanut, ja hieman ruskistunut, lisää valkosipuli-juustotahna. Kääntele tahnaa kunnes juusto alkaa sulaa. Lisää tässä vaiheessa myös sitruunakuoriraaste. Lisää nyt pasta joukkoon , ja kääntele pastaa kunnes valkosipuli-juustotahna on kokonaan tarttunut pastaan. Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan. Sekoita joukkoon myös mustapippuria , chilihiutaleita sekä pilkottu persilja. Päälle voi myös raastaa hieman parmesaania mikä antaa pastalle vielä enemmän makua.
Åh, vad gott det ser ut!
VastaaPoistaKatarina:Tack, det här var jätte gott:)
PoistaHeti alkoi maistua suussa valkosipuli. Voi miten ihanaa ruokaa, nam!
VastaaPoistaKaunista sunnuntaita sinulle Jael <3
Outi: Valkosipulista tulee ihanan pehmeän makuista uunissa, oikein herkkua.) Ja tämä pasta oli hurjan hyvää:) Oikein hyvää viikkoa sinulle Outi:)
PoistaTaas olemme aloittamassa välimerellistä talvenviettoa. On hauskaa soveltaa ideoitasi taas täällä! Hyvää syksyä, vaikkei tämä syksyltä vielä vaikutakaan!
VastaaPoistaSuomalainen Kyproksella: kiva kun olette taas palanneet rakkaalle saarellenne, ja mukavaa talvenviettoa siellä:) Ei täälläkään vielä mitään syksyä ole, hellettä riittää...
PoistaPaahdettu valkosipuli on niin hyvää. Olen tehnyt siitä keittoa, mutta tosiaan pastan kanssa käy varmasti myös hyvin.
VastaaPoistaNyt juuri, kun lorvin väsyneenä ja flunssaisena eikä jaksa miettiäkään kokkaamista, maistuisi tuollainen lempeän valkosipulinen ja helppo ruoka. Jos ei nyt niin lähipäivinä kokataan tätä. Ihana resepti!
VastaaPoistaIhan parasta tuo paahdettu valkosipuli ja varmasti maustaa myös pastakastikkeen erinomaiseksi. nyt tuli nälkä, lähdenpä syömään lounasta :).
VastaaPoistaKivaa loppuviikkoa sulle Jael <3.