sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Valkosipulipastaa

Aivan ihana ja kermainen (ilman kermaa...) pastakastike syntyy  uunissa paahdetuista  valkosipulista.  Ja pastakastike on näin tehtynä myös helppotekoinen.   Paahdoin valkosipulit kunnes ne olivat pehmentyneet soseeksi , mutta eivät vielä muuttuneet ruskeiksi.   Tuo kreemi on aivan ihanaa:  juustolla jatkettuna sopii vaikka leivän päälle ( valkosipulin makuhan muuttuu ihanan miedoksi ja hieman makeahkoksi paahdettaessa)  tai  salaattikastikkeeseen. 

Valkosipulipastaa ( 2 annosta)
  •  3 valkosipulia + oliiviöljyä
  • 50 gr juustoa ( minulla oli fetaa, mutta tähän olisi sopinut vielä paremmin vaikka Pecorino, tai sitten ihan mikä tahansa  juusto )
  • 2 rkl voita
  • suolaa  maun mukaan  (riippuen juuston suolaisuudesta)
  • 1/3 tl mustapippuria
  • ripaus chilihiutaleita
  • 2 tl sitruunan kuoriraastetta
  • kourallinen persiljaa
  • spagettipastaa
1. Aloita paahtamalla valkosipulit.  3 valkosipulista tuli  puolisen  desiä valkosipulitahnaa, joka riittää kahteen pasta-annokseen. Jos haluat   tehdä pastaa suuremmalle joukolle , lisää valkosipuleiden määrää.   Hieroin  valkosipuleita oliiviöljyllä,   ja paahdoin ne sellaisenaan   200 C asteessa noin 45 minuutin ajan.  Valkosipuleista voi myös leikata pois  pieni osa yläpuolta ,  jolloin valkosipulitahna irtoaa helpommin paahdetusta valkosipulista.

2. Kun valkosipulit ovat hieman jäähtyneet , purista niistä sisus  astiaan. Lisää juusto  (survoin fetaa joukkoon,  mutta  kovan juuston voi laittaa raasteena). 

3.  Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan, kunnes se on "al dente".

4. Lämmitä voi pannussa.  Kun voi on sulanut, ja hieman ruskistunut, lisää valkosipuli-juustotahna.  Kääntele tahnaa kunnes juusto alkaa sulaa. Lisää tässä vaiheessa myös sitruunakuoriraaste.  Lisää  nyt pasta joukkoon , ja kääntele pastaa kunnes valkosipuli-juustotahna on kokonaan tarttunut pastaan.  Maistele ja lisää suolaa tarpeen  mukaan.  Sekoita joukkoon myös mustapippuria , chilihiutaleita sekä pilkottu persilja. Päälle voi myös  raastaa hieman parmesaania mikä antaa pastalle vielä enemmän makua.

9 kommenttia:

  1. Heti alkoi maistua suussa valkosipuli. Voi miten ihanaa ruokaa, nam!
    Kaunista sunnuntaita sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi: Valkosipulista tulee ihanan pehmeän makuista uunissa, oikein herkkua.) Ja tämä pasta oli hurjan hyvää:) Oikein hyvää viikkoa sinulle Outi:)

      Poista
  2. Taas olemme aloittamassa välimerellistä talvenviettoa. On hauskaa soveltaa ideoitasi taas täällä! Hyvää syksyä, vaikkei tämä syksyltä vielä vaikutakaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomalainen Kyproksella: kiva kun olette taas palanneet rakkaalle saarellenne, ja mukavaa talvenviettoa siellä:) Ei täälläkään vielä mitään syksyä ole, hellettä riittää...

      Poista
  3. Paahdettu valkosipuli on niin hyvää. Olen tehnyt siitä keittoa, mutta tosiaan pastan kanssa käy varmasti myös hyvin.

    VastaaPoista
  4. Nyt juuri, kun lorvin väsyneenä ja flunssaisena eikä jaksa miettiäkään kokkaamista, maistuisi tuollainen lempeän valkosipulinen ja helppo ruoka. Jos ei nyt niin lähipäivinä kokataan tätä. Ihana resepti!

    VastaaPoista
  5. Ihan parasta tuo paahdettu valkosipuli ja varmasti maustaa myös pastakastikkeen erinomaiseksi. nyt tuli nälkä, lähdenpä syömään lounasta :).
    Kivaa loppuviikkoa sulle Jael <3.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...